Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2434.94
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Geciken adalet TESELLİ oldu

28 Şubat darbecileri 24 yıl sonra müebbet hapis cezasına çarptırılarak cezaevinin yolunu tuttu. Milat'a konuşan mağdurlar, "Adalet er geç yerini buldu. Bizim değil, onların rütbeleri söküldü. Bu karar her şeye rağmen tesellimizdir" ifadelerini kullandı.
Geciken adalet TESELLİ oldu
21 Ağustos 2021 01:04:33
28 Şubat darbecileri 24 yıl sonra müebbet hapis cezasına çarptırılarak cezaevinin yolunu tuttu. Milat'a konuşan mağdurlar, "Adalet er geç yerini buldu. Bizim değil, onların rütbeleri söküldü. Bu karar her şeye rağmen tesellimizdir" ifadelerini kullandı.

Ezgi ÇelikAnkara

subat_e55122a0bb8997adc6e84dd9a830e69c.jpg

BİRER BİRER YAKALANIYORLAR: Eski Orgeneral İlhan Kılıç Fenerbahçe Orduevi'nde, eski Orgeneral Ahmet Çörekçi, eski Koramiral Aydan Erol ve eski Tümgeneral Kenan Deniz, ikametlerinde gözaltına aldı. Eski Korgeneral Çetin Saner ise Silivri'de polise teslim oldu.

TÜRK adaleti, 28 Şubat’ın “kudretli” paşaları hakkındaki kararını geç de olsa verdi. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 28 Şubat davasında 14 sanık hakkındaki müebbet hapis cezasının kesinleşmesinin ardından savcılık yakalama kararı çıkardı. Genelkurmay Harekât Dairesi eski başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Genelkurmay eski 2.Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ve Jandarma Genel Komutanlığı eski Harekat Başkanı emekli Korgeneral Hakkı Kılınç tutuklandı. 28 Şubat’ın askeri kanadının cezasını almasıyla birlikte zulme ve haksızlığa maruz kalan milyonlarca insanın yüreğine bir nebze su serpildi.

Arif_2aaca79ac1f2e7a1220f8220ff919976.jpg

Adalet yerini buldu

28 Şubat döneminde Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in imzasıyla ordudan ihraç edilen 28 Şubat Platformu Başkanı Emekli Albay Arif Çelenk, bu kararın Türkiye Cumhuriyeti açısından ‘çok önemli’ olduğunu dile getirdi. Çelenk, “Tam 24 yıl sonra da olsa geciken adalet yerini buldu. 28 Şubat’ın zalim aktörlerinden 14 sanık müebbet hapis cezası aldı. Bu durum Türkiye’de ihtilal yapan faillerin ilk defa ceza alması yönüyle çok önemli ve kutsaldır. Karar her şeye rağmen tesellimizdir. Ancak bu kişiler idam edilmiş olsalardı bile içimizdeki acının dinmesi mümkün değil. Bu filmin devamı toprağın altında devam edecek. Bizim sevincimiz tutuklandıkları, cezaevine gidecekleri ve müebbet hapis yatacakları için değil. Aynı zihniyeti bugün devam ettiren sol, solun peşindeki o cuntacı zihniyet ve ‘siz bundan utanmıyor musunuz?’ diyen kesim belki ibret alarak gelecekte de milletimizin yaşayış şeklinde müdahil olmadan kindarlıklarını devam ettirmezler. Bu kesim için ders olur düşüncesiyle ve ülkemiz, demokrasimiz, milletimizin geleceği adına seviniyoruz” ifadelerini kullandı.

Unutmayacağız!

28 Şubatta yaşanan acıların, hayal kırıklarının ve dökülen gözyaşlarının unutulmayacağını belirten Çelenk, “O dönem bu ülkenin yüzde 80’i bizim arkamızdan gözyaşı döktü. İyi ki döktüler. Çünkü o gözyaşı rahmete dönüştü ve 15 Temmuz’u engelledi. Biz o gözyaşında yeniden dirildik. Şimdi de istiyoruz ki 28 Şubat’ın askeri kanadı gibi medya aktörleri, yargı ve asıl güç odağı dediğimiz ülkemize o gün itibariyle yaklaşık 400 milyar dolar zarar uğratan sermaye ayağına da sıra gelsin. Ayrıca ‘28 Şubat faillerinin hapse atılmasını doğru bulmuyorum’ diyen zihniyetin de kendilerine gelmelerinde fayda var. Başka ülkede olunca farklı bir tutum sergilerken, ülkemizde yapılanlara karşı ise Talibanca tavırları yüz kızartıcıdır” dedi.

Mustafa_c8a12b24300d8745fade52e2affdfa8a.jpg

Rütbeleri söküldü

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Vekili Emekli Hava Albay Mustafa Hacımustafaoğlu ise şöyle konuştu: “1997 yılında kıdemli binbaşı iken 28 Şubatçılar tarafından Yüksek Askeri Şura kararıyla ihraç edildim. Namazımızdan, eşimizin başörtüsünden, içki içmememizden, çocuklarımızın İmam Hatip Lisesine gitmesine kadar her şeyden rahatsızlardı. O günden beri bir mücadelenin içine girdik ve kendime ‘sizin hakkınızdan geleceğim’ diye söz verdim. Bugün gördük ki; Elhamdülillah Cenabı Hak bizim o sözümüzü yere düşürmedi. Bunun için şükrediyorum. Bu darbeciler bütün topluma ve devlet yapısına zarar veren bir zihniyet ve bir ‘ur’ idi. Bizim başımızın belası olan bir zihniyetti. Çok şükür millet olarak bunları ve zihniyetlerini yere batıracağız. Onlar bizim rütbelerimizi sökmeye çalıştılar ama sökemediler. Çok şükür milletimiz onların hak etmedikleri rütbelerini söktü. Bu milletin yargısı hak ettikleri cezayı kendilerine tevdi etti. Ancak ben şuna üzülüyorum, 28 Şubat’ı uygulayan, icra eden sadece bu 14 kişi değildir. 28 Şubat’ın sivil, siyasi, medya ve sermaye ayağı vardı. Maalesef bunlar gereken cezayı almadılar. Bugün de o cezayı almayanlar sağdan soldan tırmalamaya, bu millete karşı durmaya devam ediyor. Bu noktası eksik kaldı. İnşallah gereği yapılır” dedi.