Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2497.28
BIST 100
9474.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gelin Mısır'ı beraber gözlemleyelim

TBMM İnsan Haklarını Komisyonu Başkanı Üstün 'Bir ağaç kesildiğinde Türkiye'yi denetlemeye gelenler neredesiniz? Gelin, hep birlikte Mısır'a gidelim' dedi.
Gelin Mısır'ı beraber gözlemleyelim
17 Ağustos 2013 17:07:00
TBMM İnsan Haklarını Komisyonu Başkanı Üstün 'Bir ağaç kesildiğinde Türkiye'yi denetlemeye gelenler neredesiniz? Gelin, hep birlikte Mısır'a gidelim' dedi.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AA muhabirine, en kısa süre içinde Mısır'a giderek yaşanan olayları yerinde görmek istediklerini ve bunu rapor haline getirerek dünya kamuoyuyla paylaşmak istediklerini söyledi.
Üstün, Mısır'da gözyaşı, kan ve katliamın hakim olduğunu vurgulayarak, dünyanın bu durum karşısında sessiz kalmaması gerektiğini dile getirdi.
Mısır'da yaşanan olayların kesinlikle kabul edilemez olduğunu kaydeden Üstün, "Komisyon olarak tüm müraacatlarımızı yaptık. Meclis Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na başvurumuzu yaptık ve gidebileceğimiz en kısa süre içinde Mısır'a gitmek ve bu katliamı yerinde incelemek istiyoruz. Bu, bugün ya da yarın da olur. En kısa sürede Mısır'a gidip gözlem yapmak ve bu katliamı raporlaştırmak gayesindeyiz" diye konuştu.
"Uluslararası insan hakları örgütleri de gelsin"
Üstün, dünya genelinde faaliyet gösteren insan hakları örgütlerini de kendileriyle Mısır'da incelemelerde bulunmaya davet etti.
"Buradan tüm dünyaya sesleniyorum" diyen Üstün, şunları belirtti:
"Bir ağaç kesildiğinde Türkiye'yi denetlemeye gelenler, cezaevinde en ufak bir olayda Türkiye'ye koşan insan hakları dernekleri, Uluslararası insan hakları kuruluşlar, neredesiniz ? Gelin, hep birlikte Mısır'a gidelim ve oradaki durumu hep beraber gözlemleyelim. Bu şekilde inşallah raporlarımızı dünyayla paylaşalım. Mısır'da zalimce bir durum söz konusu. Bunlar elbet geçecektir. Mısır, özgürlüğüne kavuşacaktır ama o zaman batılılar ne söyleyecek? Bu konuda mahçup olmak istemiyorlarsa bir an önce bu katliamı durduracak adımlar atmaları lazım.
Kendi ülkelerinde bu olayların onda biri olsa batı hemen toplanır. Maalesef Mısır ordusu, hem kendini hem de kendi halkını bitiriyor ve batı bunu izlemekle yetiniyor. yarın demokrasiden ve insan haklarından söz etmek istiyorlarsa Mısır için hareket etmeleri gerekiyor."
Üstün, Mısır'a giriş yapmalarının yasak olmadığını kaydederek, "Cebimizde kırmızı pasaportumuz var. Mısır yönetiminin bizi diplomatik açıdan engellemesi mümkün değil ancak fili olarak engellemeye çalışırlarsa bunu tüm dünyayla paylaşırız. Engel çıkacağını zannetmiyorum, inşallah en kısa zamanda Mısır'a gideceğiz" ifadelerini kullandı.