Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2435.44
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Generalleri İran mı infaz etti?

Suriye'de muhalif güçlere karşı rejim saflarında savaşan yabancı örgütleri koordine eden birçok İranlı generalin öldürülmesiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.
Generalleri İran mı infaz etti?
08 May 2016 14:25:00
Suriye'de muhalif güçlere karşı rejim saflarında savaşan yabancı örgütleri koordine eden birçok İranlı generalin öldürülmesiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Yeni Şafak gazetesinden Cihat Arpacık'ın haberine göre; Suriye'de öldürülen İranlı generallerin bazıları, cephelerde başarısız oldukları için İran istihbaratı tarafından infaz edildi. İddianın göbeğinde ise üç general bulunuyor. Bu isimlerden en dikkat çekeni İran Kudüs Gücü komutanı olan Kasım Süleymani'nin yardımcısı Hüseyin Hemedani.GÖREVDEN ALINACAKTIHemedani'nin ölümünün, görevden alınacağı söylentilerinden hemen sonraya denk gelmesi dikkat çekiyor. Hemedani'nin Halep'te IŞİD saldırısı sonucu öldürüldüğü açıklandı, ancak IŞİD veya herhangi bir muhalif grup böylesi büyük ve yankı uyandıran bir eylemi üstlenmedi. Hemedani'nin bu şekilde öldürülmesi, İran Devrim Muhafızları'ndaki tasfiye iddialarını güçlendirdi.EKİBİ DE ORTADAN KALDIRILDIDiğer yandan Halep'in kuzeyinde görev yapan Muhsin Kaçaryan ile Halep'in Güneyinde görev yapan Hasan Ali Şamsabadi de gizemli bir şekilde öldürüldü. İran Devrim Muhafızları, bu iki generalin Halep'teki çatışmalarda öldürüldüğünü açıklasa da ne tarih, ne çatışma, ne de düşman bilgisi verdi. General Kaçaryan'ın kendisiyle birlikte 6-7 kişilik yakın kurmay ekibinin de aynı gün öldürüldüğü ancak bunun İran kamuoyundan saklandığı da ortaya çıktı. Suriye'den İran'a gönderilen raporlarda Kaçaryan'ın öldürülmesine ilişkin "dost ateşi kaynaklı" ve "pusu kaynaklı" gibi çelişkili bilgiler yer aldı. Öte yandan gelen bilgilere göre, şu ana kadar en az 10 İran Generali daha Suriye topraklarında öldü. Generallerin çoğu, muhalifler tarafından öldürüldü.