Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gerçek Hayat 700. sayısına ulaştı

HAFTALIK olarak yayınlanan Gercek Hayat dergisi 700. sayıya ulaştı.
Gerçek Hayat 700. sayısına ulaştı
24 Mart 2014 15:04:00
HAFTALIK olarak yayınlanan Gercek Hayat dergisi 700. sayıya ulaştı.

İlk sayısını 30 Ekim 2000'de cıkaran dergi, 14 yıldır aralıksız olarak yayınına devam ediyor. Gercek Hayat dergisinin yayınlandığıyıllar boyunca başka haftalık dergilerde yayın hayatına katılmışama kısa bir sure sonra hepsi kapanmak zorunda kalmıştı. 700.sayının editor yazısında bunun sebepleri şoyleacıklanıyor: "Bana kalırsa bunun ilk sebebi dergininyayınlarının başından beri okurlarda hakiki bir karşılık bulmasıve gundemini sahici manşetler, başlıklar uzerinden inşa etmesi. Hic oyun oynamadıGercek Hayat; bir ayağınıyerliliğe diğerini ummetciliğe koyarak bu iki kavramıtam kıvamında bir araya getirdi. Bu onemli bir hadisedir. Ayrıca ilk sayısından bu gune belli bir entelektuel cıtadan odun vermedi; okurunu bir yerlere taşımayıonemsedi. Bir diğer sebepte hic kuşkusuz birkac kez el değiştirmesine rağmen, derginin sahiplerinin ekonomik sıkıntılara goğus germekteki kararlılıklarıoldu. Patronlarının da calışanlarıyla aynıparalelde yaşadığıbir ortamıteneffus ettik. Halen daha boyledir. "

"Sadece bir dergi değil, bir okul"

Dergi, 14 yıl boyunca yolu Gercek Hayat'tan gecen, yazıya Gercek Hayat'ta başlayıp başka yerlerde yazma seruvenine devam eden ve halen Gercek Hayat'ta yazan isimleri kapağına cekerek guzel bir surpriz yapmış. Kimler yok ki isimler arasında: İsmet Ozel, Ducane Cundioğlu, Gokdemir İhsan Hasanali Yıldırım Murat MenteşNeşe KutlutaşUmmuhan Atak, Yıldız Ramazanoğlu, Yusuf Kaplan,

Nihan Kaya, Nihat Nasır, Nuray Mert, Murat Zelan, Husrev Hatemi, Levent Gultekin, Hakan Albayrak

ve daha nicesiu2026

Gercek Hayat dergisinin yayın hayatına başladığı2000'li yıllardan bugune Turkiye'de pek cok şey

değişti. İletişim akıl almaz boyutlara vardı. Sosyal medya, yazılımedyanın yerine gecmeye başladı.

İktidar el değiştirdi. Dergi de bu koşullardan şu ya da bu şekilde etkilendi. Ancak editor yazısında butun bu değişmelere rağmen Gercek Hayat'ın temel ilkelerinden hic vaz gecmediği ozellikle vurgulanıyor. Bu ilkeler, "bağımsızlık, yerlilik, ummetcilik, zulme karşı gelmek, mazlumun sesi olmak, hicbir iktidar sarhoşluğuna duşmemek," olarak sıralanıyor. Bir hakikatin daha altınıcizmek lazım. Gercek Hayat'ın 700. Sayısına ulaşmasındaki en buyuk katkıonu duzenli olarak takip eden okurları. Tirajıdeğişik zamanlarda inip cıksa da "Gercek Hayat okuru" diye adlandırılabilecek takipcileri var ve o takipciler dergiyi el ustunde tutuyor. Biz de Gercek Hayat dergisine nice sayılar diliyoruz.