Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2506.28
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Adı çağdaş kendi gerici: ÇYDD

İsminin aksine gerici fikrin merkezi ​Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bu kez de Trabzon'daki icazet törenini diline doladı.
Adı çağdaş kendi gerici: ÇYDD
06 Temmuz 2022 11:10:18
İsminin aksine gerici fikrin merkezi ​Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bu kez de Trabzon'daki icazet törenini diline doladı.

Bundan 100 yıl önce ırkçı, tek tipçi ve statükocu politikalar devlet yönetimlerinde popülerdi. Çağımız ise fikir ve inanç özgürlüğü çağı, ancak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bunu anlamamakta ısrar ediyor.

Hedef 1923 ilkesiyle sık sık gerici çıkışlar yapan dernek, bu kez Trabzon’un Of ilçesindeki icazet törenini üzerinden prim yapmaya çalıştı.

İlçede hafızlık eğitimini tamamlayan 250'den fazla öğrenci için icazet töreni yapıldı.

Bağnazlık denince akla ilk gelen derneklerden olan ÇYDD ise bu tören hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemde ülkemizde yaşanan ve her geçen gün daha da sertleşen laiklik karşıtı eylemlere bir yenisi daha eklenmiştir. Trabzon’un Of ilçesinde hafızlığını tamamlayan 250’den fazla kişi, icazet töreni için kentte cübbeli ve sarıklı olarak dolaşmıştır. Benzer görüntüler, ülkemizin farklı illerinden de basına yansımıştır. Laiklik karşıtı bu eylemleri kınıyoruz!"

Yüzbinlerce hafız geliyor

Öte yandan yurdun dört bir yanında yaz Kur'an kursları ile hafızlık eğitimleri devam ediyor. Bu yıl yüzbinlerce çocuğun hafız olarak yetişmesi ve icazet alması bekleniyor.

Hafız gençlerin yetişmesi aydınlık ve huzurlu bir Türkiye için ümit veriyor.

Yorumlar (1)

Mücahid
Aynen ülkemizin aydınlık geleceği için hafızlarımızın sayısı artmalı, bereket ve rahmetten mutlaka artar biiznillah...
1 yıl 9 ay önce Yanıtla