Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Görüşmeler İstanbul'da devam edecek

Türkiye ve Yunanistan görüşmeleri İstanbul'da devam ettirmek konusunda anlaştı.
Görüşmeler İstanbul'da devam edecek
22 Eylül 2020 18:47:48
Türkiye ve Yunanistan görüşmeleri İstanbul'da devam ettirmek konusunda anlaştı.

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimde çıkarlarından vazgeçmeyeceğini her fırsatta dile getiren Türkiye, diyalog konusunda da en başından beri istikrarlı tutumunu sürdürüyor.

Reuters'ın son dakika olarak servis ettiği haberinde, Türkiye ve Yunanistan, görüşmeleri İstanbul'da sürdürmek konusunda anlaştığını aktardı.

GÖRÜŞMELER İSTANBUL'DA DEVAM EDECEK

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Yunanistan ile Türkiye, istikşafi görüşmelerin 61. turunun yakında İstanbul'da yapılması yönünde anlaşmaya vardı." ifadesi kullanıldı.

İki ülke arasında 2002'de başlatılan istikşafi görüşmelerin sonuncusu olan 60. tur, 1 Mart 2016'da Atina'da yapılmıştı. Bu tarihten sonra iki ülke arasındaki görüşmeler, siyasi istişareler formatında devam etmiş ancak istikşafi çerçeveye dönmemişti.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına ilişkin, "İstikşafi görüşmeler başlayabilir dedik. Çerçeve ve prensiplerin belli olması gerekir. Neyi konuşacağımız belli olmalı. Ajansın geçtiği şekilde yer belirleme söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Çelik, Yunanistan'la istikşafi görüşmelere ilişkin "Türkiye için görüşmelere başlamak açısından hiçbir sorun yoktur." dedi.