Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2490.29
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Halep'te 191 kişinin katledildiği ortaya çıktı

Suriye'nin Halep kentine bağlı Resmun Nefil beldesinde 15'i çocuk 191 kişinin katledildiği ortaya çıktı.
Halep'te 191 kişinin katledildiği ortaya çıktı
25 Temmuz 2013 15:26:00
Suriye'nin Halep kentine bağlı Resmun Nefil beldesinde 15'i çocuk 191 kişinin katledildiği ortaya çıktı.
Suriye'nin Halep kentine bağlı Resmun Nefil beldesinde 191 kişinin katledildiği ortaya çıktı.
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), 22 Haziran tarihinde Esed güçlerinin, Hizbullah milislerinin Halep'in güneydoğusunda bulunan Sefira ilçesine bağlı Resmun Nefil beldesine düzenlediği saldırıda, aralarında küçük yaşta çocukların da bulunduğu 191 sivilin, bıçaklarla ve ateşli silahlarla öldürülerek cesetlerinin yakıldığını açıkladı. Bölgeyi bugün ele geçiren muhalifler, yakılmış cesetlerin kalıntılarıyla karşılaştıklarını aktardı. Konsey, Katledilen siviller arasında bebekler dahil olmak üzere 15 çocuğun, çok sayıda yaşlı ve kadının bulunduğu isim listesini yayınladı.
"Ulaşılamayan toplu mezarlar var"
SRGC, daha önce de "birçok kez Suriye'nin köy ve beldelere benzeri saldırılar düzenlendiğini, dünyanın duyarsızlığı sebebiyle cesaret bulan Esed yönetiminin, muhaliflerden intikam almak ve halkı sindirmek için katliamlar gerçekleştirdiğini" vurguladı.
AA muhabirine konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Türkiye Temsilcisi Halid Hoca, "Esed yönetiminin kontrolü altındaki bölgelerde henüz ulaşılamayan toplu mezarların olduğundan endişe ediyoruz" dedi.
Hoca, "Özgür Suriye Ordusu ya da diğer silahlı gruplara destek veren veya muhalif liderlerle aynı ailelere mensup sivillerin özellikle hedef alındığını, uyuşturucu madde kullanan Şebbiha milislerinin kadın, yaşlı, çocuk demeden katliam yaptığını" ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Esed rejimi daha önce Hula'da, Akrab'ta, Tireymse'de, Beyda'da benzeri katliamlara imza atmış bir suç örgütüdür. Şimdi bu mafya devletine Lübnan Hizbullah'ı ve Iraklı Şii milisler de destek veriyor. Geçmişteki katliamların görüntüleri dünya kamuoyuna ulaştığında tepki topladığını gördükleri için artık cesetleri yakmaya, delilleri karartmaya başladılar. Dünya sustukça, bazı devletler açıkça bazıları ise el altından Esed'in ömrünü uzattıkça, o da bu durumdan cesaret alarak masum insanları öldürmeye devam edecek."
Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) bilgilerine göre Halep ve kırsalında olayların başladığı 2011 Mart'ından bu yana en az 11 bin 406 kişi öldürüldü.