Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2437.34
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hamas lideri Dünya Müslüman Alimler Birliği heyetiyle görüştü

04 Nisan 2023 18:10:14
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar'da Dünya Müslüman Alimler Birliği heyetiyle işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, İsrail tarafından karşı karşıya bırakıldığı tehditleri ele aldı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği'nin daveti üzerine Katar'ın başkenti Doha'ya gitti.

Burada Birlik'ten bir heyetle görüşen Heniyye, "Filistin davasını tasfiye etmek, Aksa'yı bölmek ve orada kontrolü sağlamak için planlarını uygulamaya çalışan mevcut sağcı İsrail hükümetinin, Kudüs ve Aksa'ya yönelik tehditleri" hakkında bilgi verdi.

Filistin meselesindeki ve bölgedeki "önemli dönüşümlerden" bahseden Heniyye, gerek sahada gerek siyasi arenadaki değişimlere dikkati çekerek, Batı Şeria'da direnişin büyümesinden övgüyle söz etti.

Heniyye, tarih boyunca Müslümanların ortak meselesi olan Filistin davasına destek noktasında çok önemli bir rol üstlenen İslam alimlerinin bu tutumunu takdir etti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği heyetindeki ilim adamları da Filistin meselesini destekleme konusunda net bir tutumları olduğuna işaret ederek, bu konuda pasif davranılmayacağını ve işgale karşı direnişe verilen desteğin sürdürüleceğini vurguladı.

'Mescid-i Aksa meselesi galip gelecektir'

Filistin 1948 İslami Hareketi'nin kuzey kanadının lideri Şeyh Raid Salah da Mescid-i Aksa'nın avlusunda çektiği videoda "Bugün alimlerden, İslam ve Arap dünyasına, Filistin halkına ve dünyadaki tüm özgür halklara, Mescid-i Aksa meselesinin galip geleceğini vurgulaması bekleniyor." dedi.

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'da kurban kesme çağrılarına da değinen Salah, "Mescid-i Aksa'da Talmudik ayinler düzenlemek için kurbanlarını sokmaya çalışanların bu yaptığı çocuk oyunundan başka bir şey değildir. Tüm yeryüzü insanları, Aksa'nın yakın bir zamanda yayacağı adalet mesajını beklesin." ifadelerini kullandı.