Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2420.10
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İnsan odaklı bütünleşme

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Şahin, kadına şiddetin önlenmesinin uzun soluklu bir mücadele olduğunu belirterek, 'Akşamdan sabaha düzelmeyecek. Bütün birimlerin, herkesin bu konuda insan odaklı bütünleşmesi gerekiyor' dedi.
İnsan odaklı bütünleşme
01 Haziran 2013 00:00:00
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Şahin, kadına şiddetin önlenmesinin uzun soluklu bir mücadele olduğunu belirterek, 'Akşamdan sabaha düzelmeyecek. Bütün birimlerin, herkesin bu konuda insan odaklı bütünleşmesi gerekiyor' dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Kolluk Uygulamaları Semineri, Grand Cevahir Oteli'nde başladı. Seminerin açılışında konuşan Şahin, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 173 yıldır Türkiye'nin huzuru ve barışı, vatanın bölünmez bütünlüğü için üstün bir gayretle yoluna devam ettiğini söyledi.

Bakan Şahin, "Jandarma, kırsalda mağdurun, mazlumun, yetimin, yoksulun yanında, devletin şevkat elidir. Aynı zamanda da bir yerde şiddet uygulanıyorsa, bir mağdur varsa, bunu uygulayan zalimin yanında da devletin adil ve kudretli yüzüdür. Suçla mücadelede de insan haklarına saygılı bir şekilde, şiddete sıfır toleransla yoluna devam etmektedir. Bu bizim için çok önemli. 173 yıldır bu ülkenin topraklarına hizmet eden herkese müteşekkir olduğumu ifade etömek istilyorum" diye konuştu. "Hizmetin insancıllaştırılması"nın çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, herşeyin insan için olduğunu söyledi. Dünyanın da en büyük sorunların biri olarak gördükleri her alanda şiddetle mücadelede devlet politikası olarak sıfır toleransla yollarına devam ettiklerini anlatan Şahin, bunu yaparken en büyük ortaklarından birinin İçişleri Bakanlığı olduğunu, her alanda 75 milyonun huzuru ve barışı için çalıştıklarını kaydetti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile de çok güçlü çalışmalar içerisinde olduklarını belirten Şahin, şiddetsiz bir dünya ve gelecek için gerekli tedbirleri almayı amaçladıklarını dile getirdi. Bakan Şahin, hukuk devletinde yapılması gereken şeylerin hukuki alt yapısını oluşturmak gerektiğini ifade ederek, 10 yılda yapılan yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Şahin, Avrupa Konseyinin, kadına yönelik şiddetle ilgili hazırladığı anlaşmaya ilk imzayı atan ülkenin Türkiye olduğunu, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin de bunu parlamentolarından geçirmelerini beklediklerini belirterek, AB üyesi ülkelerin, ekonomik krizi gerekçe göstererek, uygulamak için yeterli bütçe olmadığı için bekletme anlayışında olduğunu duyduklarını anlattı.