Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2428.24
BIST 100
9791.21
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İNSANİ BİR DRAM YAŞANIYOR

PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen kızın annesi ve babası gözyaşlarına boğularak feryat etti. Acılı aileyi ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ailenin feryadı sonucunda gözyaşlarını tutamadı. Kızlarının bulunulması için görüşmelere başlanacağını kaydeden Şahin, Başbakan Erdoğan'ı cep telefonuyla arayarak, Esendemir ailesiyle görüştür
İNSANİ BİR DRAM YAŞANIYOR
03 Haziran 2014 08:54:00
PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen kızın annesi ve babası gözyaşlarına boğularak feryat etti. Acılı aileyi ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ailenin feryadı sonucunda gözyaşlarını tutamadı. Kızlarının bulunulması için görüşmelere başlanacağını kaydeden Şahin, Başbakan Erdoğan'ı cep telefonuyla arayarak, Esendemir ailesiyle görüştür

MEHMET GÜNGÖRDÜ / GAZİANTEP

Gaziantep'te Muharrem ve Selin Esendemir'in kızları Büşra'nın PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden aile yetkililerden yardım istedi. Kızlarının Kars Kafkas Üniversitesi'nde sınıf öğretmenliği 2'inci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen baba Muharrem Esendemir, kızının PKK'lılar tarafından kafasının yıkandığını ve kandırıldığını ifade etti. Ağrı Doğubeyazıt'a pikniğe giden 20 yaşındaki kızı Büşra'dan pikniğe gittikten sonra 15 gündür haber alamadığını belirten acılı baba, kızının PKK'lılar tarafından kandırıldığını ve dağa kaçırıldığını söyledi. Kızının bir an önce bulunulmasını isteyen Muharrem Esendemir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Şahin hüngür hüngür ağladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çocukları PKK tarafından dağa götürüldüğü ifade edilen aileyi ziyaret etti. Baba Muharrem ve anne Sevil Esendemir ile görüşen Şahin, babanın feryadına, annenin ise gözyaşlarına ortak oldu. Anneye sarılan Şahin, uzun süre gözyaşı döktü. Kafkas Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Büşra Esendemir'in (20) durumuyla ilgili bilgi alan Şahin, ailenin kızlarına kavuşması için gerekenin yapılacağının sözünü verdi. Şahin, mağdur anne ve babaların feryadını tüm Türkiye'nin duyması, ahlaki olarak bu duruşun yanında durması ve bu durumun toplumsal seferberliğe dönüşmesi gerektiğini belirtti.

Feryatlarınız karşılıksız kalmadı

Mağdur anne ve babaların, acılarını bugüne kadar içine gömdüğünü, güven ortamı oluşmadığı ve korku siyaseti hakim olduğu için acılarını paylaşamadıklarını söyleyen Şahin, "Şimdi hamdolsun Diyarbakır'da bir annenin başlattığı feryat, toplumdaki karşılığını gösteriyor. Bunun neticesinde anneler, babalar, aileler buna isyan ediyor" dedi. PKK'nın çocuk kaçırmalarının, kandan, gözyaşından, şiddetten beslenen, ülkenin birliğini, beraberliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyen bir anlayışın sonucu olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu: "Bir yıldan beri hamdolsun şehitler gelmiyor. Bir yıldan beri anneler, çocuklarını askere gönül rahatlığıyla gönderiyor. Artık Türk-Kürt kardeşliğinin dili, dini, inancı, mezhebi, ırkı, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun insan odaklı, birlikte yaşama kültürünün çok daha güçlendiği yeni bir Türkiye'deyiz. Bu anne babaların sesini bu kadar duyurabilmesi de yeni Türkiye'nin eseri. Eskinden de bu anne babaların sayısı çoktu ama kimse korkusundan ya da 'söylediğimde ne olacak zaten çözümü yok' anlayışından dolayı bunu dile getiremedi. Esas çözüm burada. Çözüm süreci dediğimiz yasalar, temel hak ve özgürlükler. Bu konuda hükümet zaten elinden gelen her şeyi yapıyor. Parlamento bunun üzerine her geçen gün başka çalışmalar koyuyor. Ama o kağıdın yaşama geçmesi için bu seslerin bu feryadın duyulması lazım."

KIZIMIZIN KANDIRILDIĞINA EMİNİZ

Baba Muharrem Esendemir de kızını en son 23 Nisan'da Gaziantep'te gördüğünü ve 18 Mayıs'ta telefonda konuştuklarını söyledi. Kızının vatana, millete hayırlı evlat olma yolunda gayret sarf ettiğini ve hedeflerinin bulunduğunu ifade eden Esendemir, haber alamadıkları kızını Kars'ta aradıklarını ve evinde örgüt ağzıyla yazılmış mektup ile PKK simgeleri bulduklarını anlattı. Anne Sevil Esendemir ise Kars'tan Diyarbakır'a giderek oradaki annelere destek verdiklerini bildirdi.

ŞAHİN, BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Diyarbakır'daki birçok ailenin mağdur olduğuna işaret eden Esendemir, "Hepsinin çocukları kandırılmış, götürülmüş. Ben çocuğumu topluma güzel insanlar kazandırsın diye yetiştirdim. Biz kızımızı biranda uçsun diye büyütmedik. Biz kızımızı ne çilelerle dünyaya getirip, ne çilelerle büyütüp, ne sıkıntılarla okuttuk. 20 yaşına çilelerle getirdiğim çocuğumu biranda kaybetmek istemiyorum" diye konuştu. Büşra'nın bulunulması için görüşmelere başlanacağını kaydeden Şahin, görüşme sonunda, Başbakan Erdoğan'ı cep telefonuyla arayarak, Esendemir ailesiyle görüştürdü. Erdoğan'ın, Esendemir ailesine, Büşra'nın evine dönmesi için gereken çalışmanın yapılacağının sözünü verdiği öğrenildi.