Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2489.19
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İrşadına engel tanımadı

​Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl Mevlid-i Nebi haftasıyla birlikte kutlanıyor. 2 haftanın art arda kutlanması haftalarla ilgili etkinlikleri bir hayli zenginleştiriyor.
İrşadına engel tanımadı
06 Ekim 2022 10:15:36
​Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl Mevlid-i Nebi haftasıyla birlikte kutlanıyor. 2 haftanın art arda kutlanması haftalarla ilgili etkinlikleri bir hayli zenginleştiriyor.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl Mevlid-i Nebi haftasıyla birlikte kutlanıyor. 2 haftanın art arda kutlanması haftalarla ilgili etkinlikleri bir hayli zenginleştiriyor.

Bu kapsamda Bağcılar Müftülüğü ’nün Çiftlik Demircan Cami’nde düzenlediği programda cami cemaati ve engelli vatandaşlara Hz. Peygamber’in engellilerle engelsiz iletişimi anlatıldı.

Programa Bağcılar Müftüsü İbrahim Yavuz başta olmak üzere çok sayıda din görevlisi ve engelli vatandaş katıldı. Cami cemaati de programa yoğun ilgi gösterdi.

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı öğretmen ve öğrencileri de program için Çiftlik Demircan Camii'nde hazır bulundu.

Kur’an-ı kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu program sonunda katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Programda bir selamlama konuşması yaparak Bağcılar Müftülüğü ’nün çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendiren müftü İbrahim Yavuz, Cami engelli buluşması programını organize eden Engelli Koordinatörlüğüne, programa ev sahipliği yapan Çiftlik Demircan cami görevlilerine ve programa katılan Cami cemaati ve engelli vatandaşlara teşekkür etti.

7_825e8993e7d6ad39dfc9f80ff14f5569.jpeg

'Ona gelene engel yok'

Kendisi de yüzde 95 görme engelli olan Bağcılar Müftülüğü Din Hizmetleri uzmanı ve Engelli koordinatörü Bülent Acun katılımcılara Hz. Peygamber’in engellilerle engelsiz irşadı konulu bir konuşma yaptı.

Hz. Peygamber’in engelsiz irşadını 3 E formülüyle özetleyerek konuşmasına başlayan Acun, şöyle dedi:

’’Dünyamızı teşriflerinin sene-i devriyesini idrak etmekle iftihar ettiğimiz rahmet elçisi (Sallallahu Aleyhi ve Sellemin) genelde tüm insanlık özelde engellilerle iletişimi ve irşadı engelsizdi. O (sallallahu aleyhi ve sellem) irşadına ve davetine hiçbir engel tanımamıştır. Ümmetinin önündeki bütün engelleri kaldırmıştır ve hiçbir insanın (engellinin) hayırlı hizmet ve faaliyetine engel olmamıştır.’’

Konuşmasını ayetler, hadisler, sözler ve öykülerle sürdüren Bülent Acun sözlerini şöyle tamamladı:

‘’Öyle biliyor ve inanıyoruz ki bu dünyada göremeyenler o dünyada görecekler. Bu dünyada yürüyemeyenler o dünyada koşacaklar. Bu dünyada işitemeyenler o dünyada işitecekler. Yeter ki sabretsinler canda özür olmaz diyebilsinler. Çünkü onu bilene engel yok. Ona gelene engel yok, onunla olana engel yok.’’

Program Bağcılar Müftülüğü Din Hizmetleri uzmanı Cüneyt Alp’in duasıyla sona erdi.