Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2436.01
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalciler Filistinliyi öldüren katili serbest bıraktı

İsrail mahkemesi, Ali Harb isimli Filistinli genci yaklaşık iki hafta önce kalbinden hançerleyerek öldüren yerleşimciyi dün akşam serbest bıraktı.
İşgalciler Filistinliyi öldüren katili serbest bıraktı
06 Temmuz 2022 19:27:20
İsrail mahkemesi, Ali Harb isimli Filistinli genci yaklaşık iki hafta önce kalbinden hançerleyerek öldüren yerleşimciyi dün akşam serbest bıraktı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Kanal 7 televizyon kanalından aktardığı habere göre, İsrail mahkemesi cinayet suçlusu Yahudi yerleşimcinin şartlı serbest bırakılmasına karar verdi.

Haberde şartlardan birinin katilin 8 gün ev hapsine tabi tutulması ve bu süre içinde davayla bağlantısı olan diğer kişilerle görüşme yapmaması olduğu ifade edildi.

Öte yandan Batı Şeria'nın kuzey bölgesindeki Yahudi yerleşim merkezlerinin sorumlusu Yoshie Dagan'ın da; "Onun hapiste tutulması esas itibariyle doğru değildi. O, yıkıcı bir grubun saldırısına uğradıktan sonra kendi canını ve 20 kişinin canını savunmuştu." ifadesini kullandığı belirtildi.

Dün yayınlanan haberlerde İsrail polisinin, Ali Harb'i öldüren yerleşimcinin cinayet davasıyla yargılanmaması için çalıştığı ve mahkemenin onu bazı şartlarla serbest bırakmasının muhtemel olduğu belirtilmişti.

27 yaşındaki Ali Harb 21 Haziran 2022 tarihinde, Batı Şeria'daki Selfit'e bağlı İskaka köyünde, kendi arazisinde çalışmakta olduğu sırada bir Yahudi yerleşimcinin doğrudan kalbine bıçak saplaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Yerleşimcilerin Ali Harb'ın arazisi üzerine kaçak yerleşim alanı inşa etmek istedikleri ve bu yüzden kendisine saldırıda bulundukları tespit edilmişti.

Haaretz isimli İsrail gazetesinin yayınladığı habere göre polis, yerleşimcinin kendini savunmak amacıyla adı geçen Filistinliye saldırıda bulunduğunu ileri sürüyor.

Gazetenin haberine göre İsrail hükümetinin emniyet teşkilatındaki bir üst düzey subay yerleşimcinin "telaşa kapılarak adam öldürme" suçuyla yargılanabileceğini iddia etti. Böyle bir suçun cezası ise azami 12 yıl hapis. Bu süre kasten adam öldürmenin asgari cezasına tekabül ediyor.

İsrail güçleri yerleşimci çetelerini Filistinlilere yönelik saldırılarda bir gerilla gücü olarak kullanıyor.

Kaynak: Mepa News