Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2435.57
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul'da eğlenceli eğitim sona erdi

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer öncülüğünde 4 Temmuz 2022 tarihinde ilk kez uygulanmaya başlayan, İstanbul'da yoğun ilgi ile karşılanan "matematik" ve "İngilizce" seferberliği kapsamındaki yaz okulları ile bilim ve sanat merkezlerindeki (BİLSEM) bilim ve sanat yaz okulları sona erdi.
İstanbul'da eğlenceli eğitim sona erdi
29 Ağustos 2022 00:36:30
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer öncülüğünde 4 Temmuz 2022 tarihinde ilk kez uygulanmaya başlayan, İstanbul'da yoğun ilgi ile karşılanan "matematik" ve "İngilizce" seferberliği kapsamındaki yaz okulları ile bilim ve sanat merkezlerindeki (BİLSEM) bilim ve sanat yaz okulları sona erdi.

Milatgazetesi.com

Matematik ve İngilizce branşında ilkokul 4, ortaokul ve lisedeki tüm kademelerde; BİLSEM'lerdeki bilim ve sanat yaz okullarının ise 2. sınıftan lise son sınıfa kadar tüm kademelerde 4 Temmuz itibarıyla başlayan Yaz Okullarındaki eğitimler 28 Ağustos’ta sona erdi. Yaz Okulları İstanbul’da öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Yaz Okulu açan okullardan biri olan Ayhan Şahenk Ortaokulu’nda öğrenciler, öğretmenler ve veliler süreçten memnuniyetlerini dile getirdiler.

Eğlenceli ortam_16c2324c3dd598a1eaeff666b6fbf929.jpeg

Eğlenceli bir ortamda eğitim verildi

Zeytinburnu İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, öğrencilerin bu dönemde okulla özel bir bağ kurduğunu belirterek, sıkmadan eğlenceli bir ortamda eğitim verildiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Yaz Okullarına katılan öğrencilerimiz haftada 12 saat, 4 hafta sonunda 48 saat olacak şekilde eğitim aldılar. Matematik seferberliği kapsamında eğitici atölyeler öğrencilerin matematiğe karşı olumlu tutum oluşturmaları için eğlenceli etkinlikler; yabancı dil seferberliği kapsamında ise konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla İngilizce derslerinden etkinlik temelli uygulamalarla araştırma, gezi-gözlem çalışmaları, maket oluşturma, sunum yapma gibi yaşantıya dayalı etkinliklere yer verdik. Çocuklarımız buraya özellikle kendi ilgisi, kabiliyetleri doğrultusunda severek, isteyerek katılıyorlar. Dolayısıyla eğitimler daha verimli hale geliyor. Burada yaparak yaşayarak öğreniyorlar. Buranın özellikle ilköğretim çağında bulunan çocuklarla birlikte temel eğitim dediğimiz hem ilkokul hem de ortaokul kademesindeki öğrencilerin gelişimlerine çok ciddi anlamda katkı sağladığını da gözlemliyoruz. Çünkü bu etkinliklerde sadece matematik İngilizce veya okul öncesindeki etkinlikleri değil onun dışında da çocuklarımız sosyal gelişimlerine katkı sağlayan voleybol, basketbol diğer zeka oyunları gibi yine çocukların istekleri doğrultusunda onların ihtiyaçlarına göre her gün her hafta güncellenerek devam eden etkinliklere yer veriliyor. Sürecin aklen, ruhen, fiziken, bedenen çok yönlü katkıları var.”

Etkinliklerden_ca4fdf132d5a353ae06209c3e4216ccf.jpeg

Etkinliklerden büyük keyif aldılar

Okul matematik öğretmenlerinden Mehmet Aydemir ise devam ettiği Yaz Okuluyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Ben matematik yaz okulumuza beş ve altıncı sınıf gruplarımız ile yedi ve sekizinci sınıf gruplarımızın büyük bir istekle katıldığını, etkinliklerden büyük keyif aldıklarını, matematiğe karşı özgüvenlerinin geliştiğini ve artık matematiği sevmeye başladığını büyük bir içtenlikle söyleyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Anaokulu_182dda875513f468cb93b4848d6479f9.jpeg

İki aylıklık ücretsiz anaokulu eğitimi

Millî Eğitim Bakanlığınca, okul öncesi eğitimi hiç almamış çocuklar için Temmuz ve Ağustos´ta iki aylık yoğunlaştırılmış ücretsiz anaokulu eğitimleri düzenlendi. Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce koordinasyonu yapılan çalışmayla, okul öncesi eğitimi hiç almamış çocukların eğitim öğretime ulaşımının sağlanması amaçlanıyordu. Okullarda, daha önce hiç anaokulu eğitimi almamış, özellikle 2022-2023 eğitim öğretim döneminde birinci sınıfa başlayacak çocuklar için iki aylık yoğunlaştırılmış anaokulu eğitimleri düzenlendi. Bu düzenleme doğrultusunda Fatma Süslügil İlkokulunda açılan yaz anasınıfında öğrenciler etkinlik temelli çalışmalarla eğlenerek öğrendiler.

ok iyi bir dönem_54b6c26cfd2853372a42e91e6448056c.jpeg

Öğrenciler çok iyi bir dönem geçirdi

Veliler ve öğrenciler olarak çok iyi bir dönem geçirdiklerini söyleyen Öğrenci velisi Nurcihan Alparslan “Oğlum 4 Temmuz’dan beri Yaz Okuluna devam ediyor. Yaz Okulumuzdan çok memnunuz. Verimli geçiyor çocuklarımız için. Aynı zamanda çok eğlenceli. Eğlenerek öğreniyorlar. Öğretmenlerle arasındaki diyalog daha iyi hale geldi. Biz süreçten memnunuz.”

zel öğrenciler_61173ffb71f575a002f5a35cb299b3ac.jpeg

Özel eğitim öğrencileri de yararlandı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk kez uygulamaya koyduğu Yaz Okullarından özel gereksinimli öğrenciler de ücretsiz taşınarak eğitimlere katıldılar. Bu kapsamda Saadet Özel Eğitim Meslek Okulu ve Avcılar Nimet Kamuran Korkmaz Özel Eğitim Uygulama Okulu bünyesinde özel gereksinimli öğrenciler ve ailelerine yönelik meslek edindirme kursları, DYK (Matematik-Türkçe-Sosyal Hayat) kursu, Özel Yürekler Spor Etkinliği Kursu, öğrenci velilerine el sanatları kursu, (0-36 Ay Erken Çocukluk Kursu) olmak üzere 8 dalda kurs açıldı.

Becerilerini_687339aa95269ecec679dffd3c32915e.jpeg

Aldıkları kurslarla becerilerini geliştirdiler

Kurslar yaz döneminde Temmuz ve Ağustos ayları boyunca Pazartesiden Perşembe’ye hafta içi 4 gün devam etti. Bazı kurslar yarım gün (09-12 arası) bazı kurslar da tam gün (09-15 arası) devam etti. Ağustos ayından itibaren yönetmelik değişikliği ile bu sene ilk defa yaz döneminde öğrenciler ücretsiz taşımadan faydalandı. Kurslarda çeşitli yaş gruplarından 58 öğrenci ve 21 veli olmak üzere 79 kursiyer eğitim aldı. Meslek kurslarına devam eden öğrenciler aldığı kurslarla mesleki anlamda kendilerini geliştirdiler. DYK kurslarına devam eden öğrenciler bu sene ilk defa girme hakkı kazandıkları YKS sınavlarına hazırlık yaptılar.

Projede_8ac48e23d887c003643cf88c755e497d.jpeg

'Bu projede emeği geçen herkese teşekkürler'

Avcılar Nimet Kamuran Korkmaz Özel Eğitim Uygulama Okulu velilerinden Arzu Ayverdi şunları söyledi: “3 otizimli çocuğum bu okula devam ediyor. Evde olmak bizim için oldukça zorlu geçiyordu. Tatil döneminde okula gitmediklerinden dolayı enerjilerini atamıyorlardı. Yaz okulu sayesinde çocuklar hem enerjilerini attılar. Hem de sosyal hayatta yeni bilgiler edindiler. Bu nedenle yaz okulu bizim için oldukça keyifli geçti. Biz veliler de kendimize zaman ayırmış hem de çocuklarımızla daha rahat ilgilenme fırsatımız olmuş olduk. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.