Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu'nun TÜİK baskınına tepkiler sürüyor

Randevusu onaylanmadığını halde TÜİK'e baskına giden Kılıçdaroğlu, seçime kadar toplumu gereceğini belli etti. Kurumları tehdit eden Kılıçdaroğlu, siyasetçiden çok 'Mafya' gibi davranıyor.
Kılıçdaroğlu'nun TÜİK baskınına tepkiler sürüyor
06 Aralık 2021 08:29:39
Randevusu onaylanmadığını halde TÜİK'e baskına giden Kılıçdaroğlu, seçime kadar toplumu gereceğini belli etti. Kurumları tehdit eden Kılıçdaroğlu, siyasetçiden çok 'Mafya' gibi davranıyor.

Ezgi Çelik / Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun her kesimini ve kamu çalışanlarını tehdit etmenin yanı sıra THK, Merkez Bankası ve TÜİK gibi devlet kurumlarına da baskın yaparak mafyalığa soyundu. Randevusu onaylamadan baskına gittiği TÜİK’i hedef alan Kılıçdaroğlu’nun devleti itibarsızlaştırmak istediği vurgulandı.

'ZORBALIK KODLARINDA'

Milat’a konuşan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun siyasi çıkarları için devlet kurumlarını itibarsızlaştırmak istediğini belirten Başer, “CHP, eski kodlarına dönmek istiyor. Bu bizim bildiğimiz CHP ve yıllar geçse bile vesayetçi, ceberrut (zorba) anlayışından asla vazgeçmeyeceğini gözler önüne seriyor. Ben bunu devlet anlayışına ve hukuka sığdıramıyorum. Bu yaklaşımı kınıyorum. Siyasetçi öncelikle teamüllere uymak durumundadır. Kendisi geleneklerimizi bile bilmediğini göstermiştir. Bir misafirliğe dahi giderken müsait olup olunmadığı sorulur. ‘Ben geldim, kabul etmek zorundasın’ gibi bir anlayışı kabul etmek mümkün mü? Topluma şirin gözükmek için bir devlet kurumunu şovlarınıza malzeme edemezsiniz. Milletimize zamanı geldiğinde gereken cevabı size verecektir” dedi.

yusuf başer_6c968c629a1a6bc4960de59cb5e70083.jpeg

'TALİMATLARI YERİNE GETİRİYOR'

Aktivist ve Yazar Cengiz Alğan ise konuya ilişkin şöyle konuştu:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mafya babası gibi racon kesip devlet kurumunu basmaya giden bir şovmen. Amacı çok açık. Çünkü bütün devlet kurumlarına aynı taktiği uyguluyor. Ağustos ayında ülkemiz orman yangınlarıyla uğraşırken Türk Hava Kurumu’nu diline doladı. Ardından THK’yı ziyaret etti ve iddialarından çark etti. Merkez Bankası’nı ziyaret etmek istedi, randevu verildiğinde çıkışta yine yalana, şova sarıldı. Sıra TÜİK’e geldi. Aklınca ‘iktidara biz geliyoruz ve devlet kurumları işlerini durdursun’ demeye getiriyor. Bana kalırsa çok açık suç işliyor. 18 Ekim günü devlet memurlarına ‘işleri durdurun’ çağrısı yaptı. Herkese parmak sallıyor, tehdit ediyor. Piyasalarla oynamaya, yatırımları erteletmeye, devletin işleyişinde aksamalar neden olmaya, kurumları itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Maalesef dışardan aldığı talimatları böyle yerine getiriyor”

yusuf başer_85ede0ae8db3ed737273cb6b62b134da.jpeg