Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2322.48
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kimseyle pazarlık etmeyeceğiz

Türkiye'ye hiçbir zaman dost olmayan ABD'nin bir terör örgütü gibi davrandığını belirten Uzmanlar: "Savunma sanayindeki hamlelerimizle on yıl içinde uçakta da hava savunma sisteminde de hiç kimseyle pazarlık etmeyecek noktaya geleceğiz. Türkiye insanlı ve insansız milli jet motorlu ve üstün performanslı uçaklarını da yapacak."
Kimseyle pazarlık etmeyeceğiz
04 Ekim 2021 01:30:00
Türkiye'ye hiçbir zaman dost olmayan ABD'nin bir terör örgütü gibi davrandığını belirten Uzmanlar: "Savunma sanayindeki hamlelerimizle on yıl içinde uçakta da hava savunma sisteminde de hiç kimseyle pazarlık etmeyecek noktaya geleceğiz. Türkiye insanlı ve insansız milli jet motorlu ve üstün performanslı uçaklarını da yapacak."

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Türkiye’nin son dönemde savunma sanayinde gerçekleştirdiği yerli ve milli devrim, içte ve dışta elini güçlendirdi. Kendi yerli hava unsurları ve silahlarıyla terörü bitirme noktasına getiren Türkiye’nin dik duruşu dış politikaya da yansıyor. Eski Türkiye’nin kendisi üretemediği için başta ABD ve İsrail olmak üzere diğer ülkelerden satın aldığı bozuk, kullanımı sorunlu, sınırlandırılmış, operasyon sırasında kısıtlanan veya işe yaramayan silahların, drone’ların yerini Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde yerli ve milli İHA’lar, SİHA’lar, ATAK’lar ve daha birçok hava, kara, deniz unsuru aldı. Türkiye’nin bu başarısı her alanda da kendini belli ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde S-400’e ilişkin açıklama yaparak 'Geri adım atmamız söz konusu değil’ derken F-35’lerle ilgili olarak da ‘ABD ya uçaklarımızı verecek ya da paramızı' açıklamasında bulundu. Türkiye’nin bu özgüvenli duruşunu Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, Hava Kuvvetleri İstihbarat eski Başkanı Gürsel Tokmakoğlu ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger Milat’a değerlendirdi.

ABD hiçbir zaman dost değil

COŞKUN BAŞBUĞ_ab24cd120ad5004cbd66cc154cd12893.jpeg

Türkiye’ye hiçbir zaman müttefik ve dost olmayan ABD ile ilişkilerin olması gerektiği yere geldiğini ifade eden Coşkun Başbuğ, “FETÖ ve uzantısı ihanet şebekesi Amerika’yı dost olarak göstermek istiyor ama sürekli Türkiye’nin altını oymaya çalışan ABD bir terör örgütü gibi davranıyor. İçindeki hainleri temizleyen Türkiye yaptığı hamlelerle özgüvenini kazandı. ABD’nin gasp edip çaldığı F-35 konusu böyle havada kalmayacak. Türkiye ABD’yi mutlaka dize getirecek bir çözüm yolu bulacak. ABD’de akıl galip gelmez ve Türkiye ile bu projeyi yürütemezse paramızı geri ödemek zorunda” dedi.

Tavrımız ve duruşumuz net

Türkiye’nin her konuda tavrının net olduğunu kaydeden Başbuğ, “Türkiye’nin ideali Rusya ile de ilişkilerini dengede tutarak en sonunda tek başına ayakta kalacak noktaya gelmek.

Dünyanın siyasi konumunda kendi elimizi güçlendirmek için S-400 aldık. Bu durum Rusya’ya bağlı kalacağımız anlamına gelmiyor. Savunma sanayindeki hamlelerimizle önümüzdeki on yıl içinde hem uçakta hem hava savunma sisteminde hiç kimseyle pazarlık etmeyecek noktaya geleceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin nüfuzu rahatsız ediyor

İRFAN KAYA ÜLGER_956b028d3f8680acf754535633cdb833.jpeg

Türkiye’nin ABD ile yaşadığı ihtilafın birçok sebebi olduğunu belirten Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger, “Bu sebeplerden en önemlisi uluslararası siyasal sistem ve konjonktürün değişmesidir. ABD, soğuk savaş döneminde olduğu gibi emirlerine mutlak itaat edilecek bir dünya öngörüyor. Sadece Türkiye ile değil, Fransa ve Almanya ile de kavgalı. Tüm bu yaşananlar Türkiye’nin büyümesi, uluslararası alanda nüfuzunu artırmasından kaynaklanıyor. ABD, bölgesel bir aktör olmaya yürüyen Türkiye’nin önünü kesmek istiyor. Ayrıca İsrail’in güvenliği için tehdit olarak gördüğü ülkeleri istikrarsızlaştırmanın peşinde” ifadelerini kullandı.

Gücümüzle dünyaya parmak ısırttık

sdw_45fb321bc69a057ca6a31b17d47ee749.jpg

Milli savunma sanayi üretiminin ve dış satış miktarının arttığına dikkat çeken Gürsel Tokmakoğlu, “FETÖ’nün olumsuz etkisi göz önünde tutulsa bile Türkiye milli silah sanayi ürünleri ve askerlikte profesyonelleşmeye dönük başarılı adımları dikkat çekiyor. Özellikle Irak ve Suriye ekseninde yapılan operasyonlarda tüm dünyaya parmak ısırttı. Milli bakışla elde edilen sonuçlar başarılıdır. Yunanistan’ın 2021’de NATO standardının iki katına yakın milli gelire oranla savunma harcaması yaptığını not edelim” diye konuştu.

Türkiye kendi uçağını da üretecek

Türkiye’nin insanlı ve insansız milli jet motorlu ve üstün performanslı uçaklar da yapacağını vurgulayan Tokmakoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Bu yolda ilerlemeler heyecan verici; yeni bir uçak sistemine yönelmeye ihtiyaç kalmamış gibi görünüyor. Milli füze sistemleri üretilene kadar S-400’ler caydırıcı olacaktır. Rusya ile yeni bir döneme girildi. Savunma, güvenlik ve bölge politikaları konusunda iki ülke ileri çalışma dönemine geçti, süren projelere ek yeni ivme verilecek alanlar olacak.”

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan