Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2324.26
BIST 100
9063.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kitap fuarları modern çağın gezen kütüphaneleridir

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde düzenlenen 39. Kitap ve Kültür Fuarı, Fatih Camii'nin avlusunda açıldı.
Kitap fuarları modern çağın gezen kütüphaneleridir
09 Nisan 2022 19:31:54
Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde düzenlenen 39. Kitap ve Kültür Fuarı, Fatih Camii'nin avlusunda açıldı.

SABRİ GÜLTEKİN

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde düzenlenen 39. Kitap ve Kültür Fuarı, Fatih Camii'nin avlusunda açıldı. Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Prof. Dr. Huriye Martı, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışa iştirak edecek heyetle birlikte Fatih Sultan Mehmed’in türbesini ziyaret ederek dua eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, daha sonra Fatih Camii’nde öğlen namazını kıldırdı.

Daha sonra sonra açılış programı Fatih Cami İmam Hatibi Yusuf Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından kürsüye gelen Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan yaptığı konuşmada, “Burada Fatih Cami'nin avlusunda çok güzel ve müstesna bir gün. Fatih Camii avlusunda bu kitap fuarının olmasını çok eskiden beri arzuluyordum. Belediye başkanlığı dönemime denk gelmesi, Diyanet İşleri Başkanımızın da katkılarıyla buraya devrolması umut ediyorum ki burada birçok güzelliğe sebebiyet verir. Çünkü Fatih Camii ilk medresenin kurulduğu yerdir” dedi.

Davetlilere hitap etmek için kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yıllardır kalplerimizi manen dirilten Ramazan ayında zihinlerimizi aydınlatmak, bilinç ve idrak dünyamızı canlı kılmak adına kitap fuarları düzenlemekteyiz. Amacımız mübarek Ramazan ayını kitapla buluşmaya vesile kılmaktır” dedi.

Modern çağın gezen kütüphaneleri

Erbaş konuşmasının devamında, “Kitap büyüklerden küçüklere, öncekilerden sonrakilere, bugünden yarınlara kalan en değerli mirastır. Alemde kullanıldıkça değerini yitirmeyen bir şey varsa kitaplar ve onlarda mevcut olan bilgilerdir. Bu sebeple ben yayınevlerini bu mirasın taşıyıcıları olarak görüyor, kitap fuarlarını da modern çağın gezen kütüphaneleri olarak tarif ediyorum. Kitap neşriyatının da kutsal bir görev olduğuna inanıyorum. Çünkü insanı kitapla buluşturmak, insanı bilmediği ile buluşturmak, bunu imanî ve ahlâkî bir hassasiyet ile yapmak gerçekten mübarek bir iştir” ifadelerini kullandı.

Kütüphaneyi mâbet mesabesinde görmüşüz

Kitabın önemine vurgu yapan Erbaş, “Bizler tarihten günümüze kitaba verdiği değerle örnek olmuş bir medeniyetiz. Âdeta kitabı ve kütüphaneyi mâbet mesabesinde görmüşüz. Dolayısı ile dünyada hükmettiğimiz her yerde kitaplara değer vermişiz. Birilerinin yaptığı gibi yakıp yıkmamışız. Okumak fark etmek ve keşfetmektir. İçinde yaşadığımız çağ maalesef okumanın ötelendiği, imajın ve seyrin öncelendiği bir çağdır. Böylesi bir dünyada elbette kitapseverlere büyük görevler düşmektedir” dedi.

Fuarlar kitapseverlerle dolup taşsın

Büyük Çamlıca Camii'nde önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyâsetinde açılan fuarla beraber İstanbul’da iki fuar olduğunu aktaran Erbaş konuşmasını, “Gönlüm istiyor ki Ramazan ayı boyunca, Kadir Gecesi’nin bitimine kadar fuarlarımız, standlarımız gençlerimizle dolsun taşsın. İki fuar, İstanbul'un 39 ilçesini besleyecek bu iki fuarı Ramazan ayı boyunca iğne atsan yere düşmeyecek şekle dönüştürelim” ifadeleriyle noktaladı.

Konuşmaların sona emresiyle birlikte 39. Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Arkasından ise protokol üyeleri ve vatandaşlar kitap fuarını gezdi.

Fuar 27 Nisan’a kadar kitapseverlerin hizmetinde olacak.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan