Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2420.54
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KKTC'de halk yarın sandığa gidiyor

KKTC'de halk, Cumhuriyet Meclisinin 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek.
KKTC'de halk yarın sandığa gidiyor
27 Temmuz 2013 15:30:00
KKTC'de halk, Cumhuriyet Meclisinin 50 milletvekilinin belirleneceği erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek.
Kuzay Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde halk, Cumhuriyet Meclisine girecek 50 miletvekilini belirleyecek erken genel seçim için yarın sandık başına gidiyor. Partiler, seçim propagandalarına sıcak havaya rağmen aralıksız devam ederken, parti genel başkanları da sandıktan çıkacak sonuca umutla bakıyor.
KKTC'de bu hafta sonu yapılacak erken genel seçimi, AA muhabirine değerlendiren Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin KKTC'yi çok büyük ekonomik ve partizanlık kaoslarına sürüklediğini söyleyerek, UBP içindeki iktidar kavgası nedeniyle toplumun sorunlarının bir kenara itildiğini, partinin sorunlarının ülkenin sorunlarının önüne geçtiğini savundu.
"Biz erken seçimi, ülkemizin kaderini yeniden yazılacağı bir tarih olarak görüyoruz" diyen Yorgancıoğlu, KKTC'de çözülmesi gereken bir çok sorunların olduğunu, bu nedenle de seçimin ülke için önemli olacağını ifade etti.
Seçim kararının alındığı tarihten bu yana adanın her karış toprağını dolaştıklarını kaydeden Yorgancıoğlu, "Partimizin birinci parti olarak seçimlerden çıkacağını, hatta tek başına iktidarı zorlayan bir konumda olacağını söyleyebilirim. Biz iktidarı halka hizmet etme aracı olarak görüyoruz. Biz artık seçim sonrasını düşünüyoruz. Sorunları nasıl çözeceğimize ilişkin tartışmaları yapıyoruz" diye konuştu.
Kıbrıs sorununda yeni görüşme süreci başlar
Seçimlerden sonra Kıbrıs sorunuyla ilgili yeni bir görüşme süreci başlayacağını ileri süren Yorgancıoğlu, "Partimizin, Kıbrıs sorunu iki bölgede, iki toplumlu siyasal eşitliğe dayalı bir federal çatı altında çözülebilmesi için daha ağırlıklı bir pozisyon alması söz konusudur. Bütün bunlara baktığımızda seçim sonrası çok hareketliliğin yaşanacağı bir dönem olarak görülebilir. Biz, parti olarak ülkede en geniş ve en deneyimli kadrolara sahip bir partiyiz. Bu nedenle bu sorunları çözebileceğimize inanıyoruz" dedi.
Seçim sonrası ülkede yeni bir dönemin yaşanacağını vurgulayan Yorgancıoğlu, "KKTC'de yaşayan vatandaşların yargıya, devlete, denetime güvendiği, ülkede adaletin hakim olduğu yeni bir dönem başlayacak" diye konuştu.
Eski Başbakan Küçük: "Sandıktan birinci parti olarak çıkacağız"
UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, pazar günü sandıktan birinci parti olarak çıkacaklarını belirterek, "Bütün veriler onu göstermektedir. Yeniden UBP'yi iktidarda göreceğiz. UBP'nin anavatanla başlattığı bir çok proje ve yatırımlar var. UBP, Ankara ile her zaman görüş birliği içerisinde oldu" dedi.
UBP'nin iktidarda olduğu süre içerisinde Türkiye'nin büyük yardımlarının KKTC'ye geldiğini vurgulayan Küçük, bu yardımların devamını sağlamayı planladıklarını söyledi.
Küçük, KKTC'ye ucuz elektriğin anavatandan sağlanmasının ve altyapıların tümünün tamamlanmasının planlanan ekonomik program içerisinde olduğunu belirterek, "Amacımız başlattığımız bu projeleri KKTC'ye anavatanımızla birlikte sunmaktır. İnşallah halkımızda bize bu desteği verecektir" ifadelerini kullandı.
Kıbrıs müzakere sürecinin devam etmesini istiyoruz
Seçimlerden sonra durağan bir döneme giren Kıbrıs müzakere sürecinin devam etmesini istediklerini kaydeden Küçük, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu bu süreçte pek hevesli görmediğini ileri sürerek, müzakere sürecinin daha aktif devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.