Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2421.60
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kriz çözmek için Türkler aday oldu! Aylık geliri ise...

İngiltere'de nakliye sebebiyle çıkan krizde tedarik zincirinde önemli aksamalar oldu. Türk şoförler ise Avrupa'nın ihtiyacını karşılamaya aday olduklarını söyledi.
Kriz çözmek için Türkler aday oldu! Aylık geliri ise...
16 Ekim 2021 16:16:24
İngiltere'de nakliye sebebiyle çıkan krizde tedarik zincirinde önemli aksamalar oldu. Türk şoförler ise Avrupa'nın ihtiyacını karşılamaya aday olduklarını söyledi.

Türkiye ve Uluslararası Tır Ağır Vasıta Şoförleri Derneği (UTSYD) Başkanı Sedat Kaplan, "Avrupa'daki tır şoförü ihtiyacını karşılayabilecek durumdayız çünkü ülkemizde şu anda yetişmiş bir güç var. Güvenilir ve işinin ehli insanlarla biz bu işe talibiz'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin İngiltere ve AB ülkelerinde ortaya çıkan şoför ihtiyacını rahatlıkla karşılayabileceğini belirten Kaplan, "Avrupa'daki şoför ihtiyacını karşılayabilecek durumdayız çünkü ülkemizde şu anda yetişmiş bir güç var." dedi.

'3 ay için biz yokuz'

Kaplan, 3 aylık kısa bir vizenin yurt dışına gitmek isteyen şoförler açısından mantıklı olmadığını ifade ederek, "3 aylık vize verildiğini duyduk. 3 aylık bir şey için biz yokuz. 3 ay, altı 6 ay olarak yokuz. Uzun dönem olursa biz varız." şeklinde konuştu.

10 - 15 bin lira gelir

Türkiye'den Avrupa'ya çalışan bir tır şoförünün aylık ortalama 10-15 bin lira civarında para kazandığını belirten Kaplan, "Kendim 32 yıllık tır şoförü olduğum için biliyorum.Firma sahibi olan arkadaşlarımla da bire bir konuşuyorum. Kazançları söylüyorlar. Gayet güzel, mantıklı kazanıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlere çağrı

Öte yandan tır şoförü Ergin Öztürk, Avrupa'da ortaya çıkan şoför eksikliğini gençlerin değerlendirmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Yeni yetişen gençler için bence bulunmaz bir Hint kumaşı. Yani bende şu anda 28, 30 yaşlarında olsam denemek amaçlı bende giderim 5 sene gidip, görmek isterim. Ne çıkacak neyle karşılaşacağız. Ama denemek amaçlı giderim.Gençler, Avrupa'yı bir görsün.Eğer mesleği olmayan ve okumayan gençler varsa eğer bu işe de hevesliyse ve yapacağım ben diyorlarsa yapabilirler." yorumunda bulundu.