Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2486.71
BIST 100
9561.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kürtçe Servisi çok kritik bir görev üstlenecek

Anadolu Ajansı'nın Kürtçe Yayın Projesi kapsamında Kurmanci lehçesiyle haber üretecek ekibi eğitime başladı. AA Genel Müdürü Öztürk, Kürtçe Servisinin çok kritik bir görev üstleneceğini söyledi.
Kürtçe Servisi çok kritik bir görev üstlenecek
06 Haziran 2013 19:09:00
Anadolu Ajansı'nın Kürtçe Yayın Projesi kapsamında Kurmanci lehçesiyle haber üretecek ekibi eğitime başladı. AA Genel Müdürü Öztürk, Kürtçe Servisinin çok kritik bir görev üstleneceğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın, Kürtçe Yayın Projesi kapsamında Kurmanci lehçesiyle haber üretecek ekibi eğitime başladı.

Uluslararası ajans olma yolunda yürütülen çalışmaları çerçevesinde, 11 dilde yayın yapmayı hedefleyen Anadolu Ajansı, 1 Eylül'de yayın dilleri arasına Kürtçe'yi de katacak.

Bu kapsamda Kürtçe Haberler Servisi'nde Kurmanci lehçesinde haber üretecek ekip, AA Haber Akademisi'nin hazırladığı programla, çeviri tekniklerinin yanı sıra habercilik eğitimi görüyor.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Kürtçe Haberler Servisi'nin muhabir adaylarına, ''Uluslararası Gazetecilik'' konulu ders verdi.

Derste, Kürtçe Haberler Servisi'ne büyük önem verdiklerini belirten Öztürk, ''Türkiye'nin kangren olmuş sorununun çözüm sürecinde kurulanKürtçe Servisi çok kritik bir görev üstlenecek'' dedi.

Misyonumuz en doğru haberi vermek

Anadolu Ajansı'nın ilkelerine vurgu yapan Öztürk, ''Güvenilir''lik, AA'nın en büyük sermayesidir. Bizim misyonumuz en doğru haberi vermek. Uluslararası basın, AA'nın rakibidir. Biz Türkiye'yi temsil ediyoruz. Başarılı bir ekibiz. Bu sektör başarıyı hazmedemiyor. Başarılıysanız eleştirilirsiniz. Korkarsanız rakipleriniz sizi yok eder'' diye konuştu.

Öztürk, AA bünyesinde Türk, Arap, Boşnak, Kürt muhabir ve yöneticilerin bir aile ortamı içinde çalıştığını dile getirerek, şöyle dedi:

''Aynı imparatorluğun çocuklarıyız. Bu kurumda bir aile ortamı vardır. Biz bireysel başarıya değil, ekip başarısına önem veririz.''

Uzmanlardan Kürtçe eğitimi

AA Haber Akademisi'nde devam eden derslerde, Kürtçe konusunda uzman hocalar muhabir adaylarına, dilin incelikleri ve çeviri teknikleri hakkında eğitim veriyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Kürtçe dilbilgisi ve yeni terminoloji hakkında, derslere başladı.

Muş Alparslan Üniversitesi'nden öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Kıran ve araştırma görevlisi Ayhan Tek ile Kurmanci konusundaki çalışmalarıyla tanınan gazeteci-yazar Murat Civan, ''Kürtçe Haber Dili'' dersi verecek.

Son derece önemli bir proje

Prof. Dr. Yıldırım, Anadolu Ajansı'nın başlattığı Kürtçe Haberler Projesi'nin "son derece önemli" olduğunu belirterek, "Ajansın böyle bir girişimde bulunduğunu duyunca çok sevindim. AA'nın böyle bir proje başlatması hatta bunu akademik bir platformda ele alması son derece memnuniyet verici. Bu tecrübemizi, Anadolu Ajansı'yla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.