Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.52
Gram Altın
2499.94
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Lassa Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutladı

Lassa, "Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak" projesi ile 5 yıldır Türkiye'de çiftçileri ve sürdürülebilir tarım çalışmalarını destekliyor. Bu kapsamda çiftçilerin hayatının her alanına değer katmayı hedefleyen Lassa, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü Tarsus'ta kutladı. Gün boyu süren etkinlikte Lassa danışmanları sağlıklı ve dengeli yaşam için kadın çiftçilere destek sundu. Ödüllü yarışmalar ile etkinliğe katılan kadın çiftçiler ve çocukla
Lassa Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutladı
20 Ekim 2017 15:08:00
Lassa, "Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak" projesi ile 5 yıldır Türkiye'de çiftçileri ve sürdürülebilir tarım çalışmalarını destekliyor. Bu kapsamda çiftçilerin hayatının her alanına değer katmayı hedefleyen Lassa, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü Tarsus'ta kutladı. Gün boyu süren etkinlikte Lassa danışmanları sağlıklı ve dengeli yaşam için kadın çiftçilere destek sundu. Ödüllü yarışmalar ile etkinliğe katılan kadın çiftçiler ve çocukla

Brisa'nın öncü markası Lassa, Türkiye'de tarımın en büyük destekçilerinden biri olarak 2013 yılından bu yana "Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak" projesini gerçekleştiriyor. Proje kapsamında bir yandan tarım mühendisleri aracılığıyla iyi tarım uygulamalarının ülke çapında yayılmasına katkı sağlarken bir yandan da tarım araçlarının emniyetli ve verimli kullanımı için danışmanlık sağlıyor.

Çiftçilere değer sunma misyonuyla çalışmalarını sürdüren Lassa, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nde Tarsus'ta kadın çiftçiler ve çocuklarına özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Lassa, evleri ve aileleriyle ilgili sorumluluklarının yanı sıra yoğun emek gerektiren tarım işlerinde günde ortalama 10 saat çalışan kadın çiftçilere sağlıklı ve dengeli yaşam için özel çalışmalar sundu. Lassa'nın alanında uzman danışmanları kadın çiftçileri kolaylıkla uygulayabilecekleri diyet ve egzersiz önerileri ile destekledi. Bu çalışmaların ardından gerçekleştirilen ödüllü yarışma ile etkinliğe katılan 300 kadın çiftçiden en başarılı ilk üç kadın çiftçiye akülü traktör hediye edildi. Etkinliğe katılan 120 çocuk ise t-shirt boyama gibi birçok aktivite ile eğlenceli vakit geçirme şansına sahip oldular.

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü Türkiye'nin en önemli tarım alanlarından Tarsus'ta kutlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel; "Lassa Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak projesi ile misyonumuz tüm çiftçilerin hayatlarına değer katmak ve bu sayede tarımda, toplumumuzda, çevremizde ve ekonomimizde bir gelişim alanı yaratmaktır. Ülkemizde, kadın çiftçilerin pek çok farklı sıkıntıya göğüs gerdiğini biliyoruz. Bu bilinçle bir araya geldiğimiz Tarsuslu kadın çiftçilerin bir yandan onlara ayrılan bu özel günde keyifli vakit geçirmelerini sağlarken bir yandan da kolaylıkla uygulayabilecekleri sağlık önerileri ile onları desteklemeye özen gösterdik. 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kadın çiftçilerle birlikte kutlamaktan memnuniyet duyduk" dedi.

Lassa, 5 yılda 23 bini aşkın çiftçiye ulaştı

"Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak" projesi kapsamında Lassa ziraat mühendisleri çiftçilere "İyi Tarım Uygulamaları"na yönelik eğitimler veriyor. Projenin her durağında çiftçilere, bölgelerinde yetişen ürün çeşitlerine uygun olarak, tarımda verimlilik uygulamaları ve tarım ekonomisi hakkında bilgi ve danışmanlık hizmeti sunuluyor. Ayrıca traktörlerin yoldaki görünürlüğünü arttırmak amacıyla ücretsiz reflektör montajı gerçekleştiriliyor ve tarım araçlarının verimli ve güvenli kullanımı için danışmanlık sağlanıyor.

Bu yıl 23 il ve 135 köyde gerçekleştirilen proje ile Lassa, 1.288'i bire bir danışmanlıkla olmak üzere toplamda 5.834 çiftçiye ulaştı. 11.109 km yol kat ederek traktör römorklarının yoldaki görünürlüğünü arttırmak amacıyla 4.649 reflektör montajı gerçekleştirdi. Böylece Lassa, projenin başladığı ilk yıldan bu yana 23.054 çiftçiye dokundu, 17.171 reflektör montajı gerçekleştirdi ve 52.703 km yol ile 500'den fazla köy ziyaret etti.

Brisa hakkında:

Brisa'nın temelleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atılmıştır. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda, Brisa bugünkü adını almıştır ve 25 yılı geride bırakmıştır. Türkiye lastik endüstrisinin lideridir.

1993 yılında ilk Ulusal Kalite Ödülü'nü kazanan Brisa, 1996 yılında da iş mükemmelliği konusunda gösterdiği üstün performans sonucu Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü kazanan ilk Türk şirketi olmuştur. Brisa Kocaeli Üretim tesisleri, 361.000 m2ye ulaşan kapalı alanıyla, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Bu tesis, aynı zamanda, Bridgestone'un dünya üzerindeki en önemli üretim üslerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır. Brisa, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde kuracağı 4,2 milyon adet lastik üretim kapasitesine sahip yeni üretim tesisini 2018 yılında devreye almayı planlamaktadır.

Brisa'nın ürettiği Lassa markası, bugün 60'ı aşkın ülkede 80 distribütörüyle faaliyet göstermekte, 580'in üzerinde tabelalı mağazası bulunmaktadır. Uluslararasında derinleşmek ve global marka olmak hedefine ilerleyen Lassa, 2018-2019 sezonu sonuna kadar FC Barcelona salon sporları takımlarının "Global Resmi Lastik Partneri"dir.

Türk ekonomisine olduğu kadar ülkenin toplumsal gelişimine de önem veren Brisa, sürdürülebilirlik faaliyetlerini çevresel, ekonomik ve toplumsal açıdan ele almaktadır. Biyoçeşitliliğe katkıda bulunduğu "Turnalar Hep Uçsun", eğitime katkısını ortaya koyduğu "Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği", trafikte emniyetli sürüşe katkı sağladığı "Lassa Yola Sağlam Çık" ve "Bridgestone #emniyetimiziçin2dakika", ülkemizin tarım alanında gelişimine destek verdiği "Lassa ileTarım Sağlamsa Gelecek Sağlam" ve kültürel bir değer olan "Brisa Müze" ön plana çıkan projeleri arasındadır.

"Yolculuğunuzun Geleceğini Tasarlıyoruz" vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Brisa, bir sanayi şirketinden inovasyon şirketine dönüşümünü hızla devam ettirmektedir. Brisa, sürdürülebilirlik vizyonundan aldığı ilham ve inovasyon anlayışıyla, fosil yakıt kullanmadan yalnızca güneş enerjisiyle çalışan "Solar Impulse"ın, 2015-2016 yılları arasında dünya çevresinde gerçekleştirdiği bir tam tur yolculuğun Türkiye Resmi Partneri olmuştur.

Brisa stratejik yönetimdeki başarısı ile 2014 yılında Palladium Group tarafından verilen Hall Of Fame(Stratejik Yönetim Oscar'ı) ödülü sahibi olmuştur. İnovasyon alanındaki çalışmaları ise 2014 ve 2015 yıllarında TİM Müşteri Odaklı Hizmet İnovasyonu ödülünü ve 2014 yılı Avrupa İş Dünyası Ulusal İnovasyon Şampiyonu ünvanını getirmiştir.

2016 yılında "Türkiye'nin lastik markası" Lassa'nın 42'inci yılını kutlayan Brisa, Bridgestone, Lassa, Dayton, Kinesis, Firestone lastik markaları, Bandag kaplama markası, , ana markaları ile beraber Lastiğim, Lastik Vs ve Speedy satış noktaları, OtoPratik ve Propratik hizmet noktaları, Lastik.com.tr internet satış sitesi, Mobilfix ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan mobil bakım servisi, Probox ve Bridgestone Box mobil satış ve hizmet noktası ve Lastik Oteli lastik saklama hizmetiyle Türkiye'ye değer kazandırma kararlılığındadır.

www.brisa.com.tr