Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.48
Gram Altın
2474.12
BIST 100
9625.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sultan Selim Han 500 hatimle anıldı

Merkezi İstanbul'da bulunan Manisa Vakfı tarafından İstanbul Fatih'te bulunan türbesi başında Yavuz Sultan Selim Han 500. vefat yıldönümünde bir anma programıyla yâd edildi.
Sultan Selim Han 500 hatimle anıldı
21 Eylül 2020 13:30:21
Merkezi İstanbul'da bulunan Manisa Vakfı tarafından İstanbul Fatih'te bulunan türbesi başında Yavuz Sultan Selim Han 500. vefat yıldönümünde bir anma programıyla yâd edildi.

Pandemi süreci nedeniyle bir grup Yönetim Kurulu Üyesi ile birlikte halkın da iştiraki ile gerçekleşen anma töreninde Yavuz Sultan Selim Han için okunan 500 Hatimin duası yapıldı. Evrensel Hafızlar Derneği İstanbul şubesi ile ortak tertip edilen programda bir konuşma yapan Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz, şunları ifade etti.

“Biz böyle bir program için Vakıf olarak yaklaşık bir yıldır hazırlık yapıyorduk. Protokolümüzünde iştiraki ile geniş katılımlı olmasını arzuluyorduk. Program içinde çok çeşitli etkinliklerin planlamasını yapmış idik. Ancak ülkemizde ve dünyada yaşanan Covid-19 nedeniyle bugün bu arzumuzu gerçekleştiremedik. Bildiğiniz gibi bu süreç ile ilgili tedbirler alınmakta ve biz de bu tedbirlere uymak durumundayız. Dolayısıyla müsaade edilen ölçüler kapsamında, sembolik bir katılımla bu anma programını gerçekleştiriyoruz.

Yavuz Sultan Selim Han'ın 500. vefat yılı olması hasebiyle Evrensel Hafızlar Derneği mensubu hafızlarımız tarafından okunan 500 Hatm-i Şerif'in duasını hep birlikte yaptık. Bu program için yapılan hatmi şeriflerden dolayı Evrensel Hafızlar Derneği Başkanı Mustafa Cumhur Bey'e ve yönetimine teşekkür ediyorum.

Bu vatan ve millet için hizmet edenleri, canlarını ortaya koyup şehit ve gazi olanları anmak hepimizin boyununa bir borç. Bizde bu anlayıştan yola çıkarak bugün 500. vefat yıldönümünde Yavuz Sultan Selim Han’ı rahmetle ve minnetle andık.”

Vakıf Başkanı Ercan Oğuz programa katılımlarından dolayı bütün iştirakçilere teşekkür etti. Programın sonunda katılımcılara Manisa'nın meşhur Mesir Macunu ikram edildi.