Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2298.13
BIST 100
8978.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mazda efsanesi yollarda

Mazda'nın Hareketin Ruhu felsefesinin son meyveleri olan CX-5 ve MX-5 RF, Türk basınıyla buluştu. İzmir-Çeşme-Sakız Adası üçgeninde gerçekleştirilen tanıtım .
Mazda efsanesi yollarda
27 Temmuz 2017 11:52:00
Mazda'nın Hareketin Ruhu felsefesinin son meyveleri olan CX-5 ve MX-5 RF, Türk basınıyla buluştu. İzmir-Çeşme-Sakız Adası üçgeninde gerçekleştirilen tanıtım .

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, yeni CX-5 modelinin, Mazda bünyesinde bir devrim sayılan Skyactiv Teknolojisi'ne sahip ilk modeli olduğunu vurgulayarak, modelin 120 ülkede 1.5 milyon adetlik satışa ulaştığını hatırlattı.

Mazda'nın Jinba Ittai "sürücü-araç bütünlüğü" anlayışının etkinliğini kanıtlayan ve insan merkezli tasarım ve mühendislik felsefesinin ürünü olan CX-5, sadece dinamik tasarımı ve heyecan verici sürüş performansı ile değil, aynı zamanda şirketin yıllık satışlarının yaklaşık yüzde 25'ini oluşturmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Tamamen yenilenmiş Mazda CX-5'in bu başarısının altında, Mazda'nın benzersiz tasarım yaklaşımı ve kapsamlı SKYACTIV teknolojileriyle her noktası yenilerek, SUV müşterileri için yeni bir sürüş zevki sunan şık, ilham verici ve akıllı bir modelin oluşturulması hikayesi yatmakta.

Araçta, NVH minimize edildi. Düşük frekanslı yol gürültüsü ile yüksek frekanslı rüzgar ve lastik sesinin önemli ölçüde azaltıldı.

Tamamen yeni CX-5'in SKYACTIV-GÖVDE teknolojisinde, önceki modellere kıyasla kaportanın burulma direncini yüzde 15 arttırıldı ve direksiyon hareketlerine verilen tepki süresini azaltıldı.

Tamamen yeni CX-5'in SKYACTIV-ŞASİ teknolojisine sahip direksiyon, süspansiyon ve fren sistemleri daha hassas bir hale getirildi, oldukça konforlu bir sürüş sunan CX-5'in yol tutuş dengesi geliştirildi.

SKYACTIV-ARAÇ DİNAMİKLERİ teknolojilerinden olan G-Vectoring Control (GVC) teknolojisi ile donatılan CX-5, her zamankinden daha konforlu, hassas ve tepki gücü yüksek bir yapıya kavuştu.

Mazda CX-5 Türkiye'de tek motor seçeneği ile satılacak. SKYACTIV-G 2.0 teknolojisine sahip 160 beygir gücündeki otomobil, sürekli dört çeker modunda çalışıyor. 6 ileri şanzımanla sunulan CX-5, 183 bin 552 liradan satılacak.

İlk kez 2012 yılında satışa sunulan CX-5 modelinin Türkiye'de 861 adet satıldığını belirten Nurkan Yurdakul, bu yıl içindeki satış hedeflerini 90 adet olarak açıkladı.

Mazda MX-5 RF

Efsanenin yeni yorumu

Dünya otomotiv tarihinde belirli modeller vardır ki kelimenin tam anlamıyla efsane olmuş, üretildikleri segmentle özdeşleşmiştir. İşte tam 28 yıl önce üretilen Mazda MX-5 gibiu2026

Jinba Ittai sürüş felsefesinin otomotiv dünyasında vücut bulan en etkileyici modeli konumundaki Mazda MX-5, üretim hayatı boyunca 1 milyondan fazla satılarak, kendi alanında bir rekora imza attı. Otomotiv dünyasının ikonik modelleri arasında yerini alan MX-5'in başarısını bir adım ileri taşıma isteyen Mazda mühendisleri, MX-5 RF'i yarattı.

"Retractable Fastback" yani Mazda MX-5 RF, yumuşak tavan konseptine tereddütlü yaklaşan tüketicileri hedefliyor. Bir başka deyişle Mazda MX-5 RF, yumuşak tavanlı bir otomobil almaktan çekinen ya da aklında spor bir otomobil olmayan tüketicilerin Jinba Ittai keyfine ulaşabilmeleri için Mazda mühendisleri tarafından üretildi.

Mazda MX-5 RF, Avrupa ile aynı dönemde Türkiye'de de satışa sunuluyoru2026

Türkiye'de 1.5 (131 PS) ve 2.0 litrelik SKY-G (160 PS) olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak MX-5 RF'in satış fiyatları ise şu şekilde olacak. 1.5 SKY-G Motion 138.282 TL,

1.5 SKY-G Power Sense 150.868 TL, 2.0 SKY-G Power Sense 190.308 TL.

Nurkan Yurdakul, Mazda MX-5 RF'in 2017 satış hedefini ise 50 adet olarak açıkladı.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan