Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2428.42
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Medyanın 'Milat'ı on bir yaşında

'Yeni Türkiye'nin Geleceği' mottosuyla yola çıkan Milat Gazetesi bugün itibarıyla on altın yılı geride bıraktı, on bir yaşından gün aldı. 20 Ekim 2011'de yayın hayatına başlayan ve Türkiye'de ulusal gazetelerin içinde farklı bir yere sahip olan Milat, bünyesinde yetişen gazeteciler için adeta bir haber mutfağı oldu. Türkiye'de günlerce konuşulacak haberlere imza atan Milat Gazetesi haktan ve hakikatten yana doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla yayın hayatını sürdürmeye devam ediyor.
Medyanın 'Milat'ı on bir yaşında
20 Ekim 2021 01:39:10
'Yeni Türkiye'nin Geleceği' mottosuyla yola çıkan Milat Gazetesi bugün itibarıyla on altın yılı geride bıraktı, on bir yaşından gün aldı. 20 Ekim 2011'de yayın hayatına başlayan ve Türkiye'de ulusal gazetelerin içinde farklı bir yere sahip olan Milat, bünyesinde yetişen gazeteciler için adeta bir haber mutfağı oldu. Türkiye'de günlerce konuşulacak haberlere imza atan Milat Gazetesi haktan ve hakikatten yana doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla yayın hayatını sürdürmeye devam ediyor.

Haberleriyle gündemi belirledi

Milat, herkesin eve kapandığı pandemi sürecinin öncesinde de devamında da haberleriyle gündemi belirlemeyi sürdürdü. Milat Gazetesi, AK Partili İBB döneminde Sultan Abdülhamid’e saygıya binaen türbesinin önündeki 75 metrelik ray hattı bölümüne kırmızı renkli powerled üniteleri döşenen kırmızı ışığın 2019’da İBB’nin başına geçen CHP yönetimi tarafından sonlandırıldığını ‘Bu ne kin’ manşetiyle ortaya çıkardı. CHP’li İBB’nin bu skandalı gündem oldu ve uygulamayı yeniden başlatmak zorunda kaldı.

CHP’nin Ayasofya’ya kinini Milat belgeledi

sul_692638bf4ecf455f831dbbf5dad3e8a3.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müslüman Türk milletinin yüzünü güldüren Ayasofya kararı, 86 yıllık CHP zulmünü sona erdirdi, yüzbinlerce Müslüman 24 Temmuz 2020’de Ayasofya Camii’nin açılışına tanıklık etti, Fatih’in emanetinde ilk namazını kıldı. Milat, açılıştan kısa bir süre önce arşivlerde gizli kalan büyük bir sırrı ortaya çıkardı. 1934 tarihli Akşam Gazetesi’nde ‘Ayasofya'yı Yunanlı dostlarımız için müze yaptık' haberi ve Küçük Ayasofya Camii’nin yıktırılan minareleri gibi fethin sembolü Ayasofya Camii’nin de dört minaresinin Ankara tarafından yıktırılması emrini belgeleyen Milat’ın özel haberi kamuoyunu şok etti. Dönemin Türk tarih araştırmacısı ve kitabe uzmanı İbrahim Hakkı Konyalı’nın, Ayasofya’nın minarelerini bir raporla nasıl kurtardığını ortaya çıkaran Milat’ın ‘Ayasofya’nın minarelerini de yıktıracaklardı’ haberi gündeme oturdu.

bd_13a3cc7ecaf39d294a79e2d21ded8698.jpg

O çok konuşulan soruyu Milat sordu

Sözcü gazetesinin "2020'de hatırlanmak istenmeyen, felaket ve gözyaşı" olarak nitelediği olaylar arasında Ayasofya'nın cami olarak açılmasını göstermesi büyük tartışmaya sebep olmuştu. Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a konuyla ilgili olarak Milat Gazetesi İstihbarat Şefi Özlem Doğan soru yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın. Ayasofya 2020 yılının adeta taçlı yıldızıdır" yanıtını verdi. Milat’ın Ayasofya sorusunun yanıtı sosyal medyada uzun süre konuşuldu, medyada gündem oldu.

LGBT’nin sapkınlarının foyası ortaya çıktı

tuzzz_b4fec12cb93a35f7d73c035c92740bf8.jpg

Küresel sapıklık LGBT’nin Türkiye’deki misyonerlerinin çocuklara yönelik korkunç faaliyetlerini Milat afişe etti. Suriyeli ve Türk çocuklara eşcinsellik/PKK eğitimi veren Tarlabaşı Toplum Merkezi’nde yaşanan çocuk istismarı ve büyük rezaletler hem medyada hem de sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. AB, Alman vakıfları, Hollanda ve İsveç başkonsolosluğu fonlu LGBT, CHP ve HDP destekli Tarlabaşı Toplum Merkezi gibi birçok STK’nın çirkin yüzünü Milat deşifre etti.

‘GÖÇ BAKANLIĞI’ HABERİ GENİŞ YANKI BULDU

ko_43c399028bbf9fdd790cccef9c11edd1.jpg

Suriyeli ve Afgan mülteciler üzerinden ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışanların ve ırkçılık yapanların sık sık istismar ettiği sığınmacı konusuna ilişkin haberlerini sürdüren Milat Gazetesi’nin ‘Göç Bakanlığı’ manşetli haberi büyük dikkat çekti. Yazarların da köşesine taşıdığı haberiyle, Milat Gazetesi farkını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

MASUM TÜRKER MİLAT’A AÇIKLADI

masu_14a643c05d4d55260f8e9984dc28911f.jpg

Merkez Bankası’nın ve bankaların altın rezevrlerinin Türkiye’ye getirilmesinden rahatsız olan dışı güçler, Türkiye’deki sözcüleri muhalefet partileri vasıtasıyla hükümeti hedef aldı. Ekonomiden Sorumlu eski Devlet Bakanı ve Demokratik Sol Parti (DSP)'nin eski Genel Başkanı Dr. Masum Türker ise Milat’a ekonomiye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş, söylemleri geniş yankı bulmuştu.

444_4717f7b62e5745715c0a38b88226d255.jpg

DEĞİŞİME AYAK UYDURAMAYAN YENİLİR

Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu:

Milat Gazetesi, yayın hayatında 10 yılı geride bıraktı. Gücün değil daima Hakk’ın ve milli iradenin yanında yer alan Milat, yıllarca hor görülen Anadolu insanının hissiyatını, milli ve manevi değerlerini kendine ölçü olarak aldı. Dış mihrakların fonladığı zihniyete karşı milletimizin ve ülkemizin menfaatlerini gözeten, halka gerçekleri sunmak için haber peşinde koşan bir gazete olmaya gayret ettik. Dünyada her şeyin değiştiği bir çağdayız. Özellikle salgın sürecinde bu değişimden, sadece medyanın değil tüm sektörlerin etkilendiğini gördük. Sürekli kendini yenileyen Milat, 11 yaşına da yeni logo, sayfa tasarımı ve dijital alt yapısını güçlendirerek değişime ayak uydurma gayreti ile giriyor. Gazetemizin mutfağında çalışan arkadaşlara, yazar kadromuza, matbaadaki ve dağıtım sürecindeki kardeşlerimize ve kıymetli okurlarımıza bu yolculukta bize eşlik ettikleri için teşekkür ediyorum. Nice 11. yıllara…

779_1ca0d496356612c2f9e62b5a26474e69.PNG

İNANÇLA YÜRÜYORUZ

,zel_fd36316165902e9b26ed9b3354d25348.jpg

Milat Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi:

On yıl önce; 20 Ekim 2012’de yayın hayatına başlayan gazetemizin geride bıraktığı yıllara baktığımızda, Milat’ın sloganı olan “Yeni Türkiye’nin geleceği”ne katkı sunan haber, yazı, yorum ve içeriklerimizle gurur duyuyoruz.Genel Yayın Yönetmenimiz Ali Adakoğlu’nun yönetiminde, elitist sosyoekonomik gruplardan değil, milletin bağrından çıkan bir avuç, idealist gazetecinin gayretleriyle milletin, inancı, kültürü ve hissiyatı doğrultusunda bir yayın çizgisi takip etmeye hassasiyet gösterdik. Kısa sürede Türkiye yayın hayatına getirdiği solukla, “Yeni Türkiye’nin gazetesi” mottosunu pekiştiren Milat Gazetesi, etkili haberleri, haber dosyaları, analizleri ve güçlü kalemlerin yorumlarıyla olayların alt metinlerini okumaya ve arka planlarına ışık tutmaya çalıştı.Artık “Delikanlılık” çağındaki Milat’ın, 11 yaşına girerken çağımızın yaşadığı dönüşüme bigâne kalması mümkün değil. Yeni yayın dönemimizde en büyük değişimi logomuzla ve yeni sayfa tasarımımızla gerçekleştiriyoruz. Milat, milletin değerler manzumesini kendisine mihenk kılarak, her zaman Hakkı haykırmak ve Yeni Türkiye’nin genç öncülerinden olmak hedefiyle çıktığı yolculuğuna devam ediyor. Her zaman yanımızda olan okurlarımıza teşekkür ederek nice 10 yıllara diyoruz…

HER ŞEY HIZLA DEĞİŞİYOR

serd_4489ed6275fd400f2e0ad445349dc7a8.jpg

Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven: MİLAT on yaşında ve yeni hamlelerin hazırlığında! Dünya ve ülkemiz tarihi açısından bakıldığında ise, on yıl çok kısa bir süre olarak kabul edilmeli, değilmi? Hayır, değil. Her şey o kadar büyük bir hızla değişiyor ki, bir senede bir vakitlerin elli senesini yaşıyor gibiyiz.Bizler de MİLAT Gazetesi’nin emekçileri olarak, hızlanarak akıp giden yılların muhasebesini yapıyoruz. Bundan on yıl önce Ali Adakoğlu kardeşimizin öncülüğünde kurulan MİLAT’ımızda ben de beşinciyılımı doldurmuşum.Bugüne kadarki yolunun yarısında birlikte yürümüşüz MİLAT Ailemiz ile… Bir gazeteyi, ülkenin tamamına yayılmış bir gazeteyi ayakta tutmanın, yol yürütmenin, mesafealdırmanın, büyütmeye çalışmanın ne kadar güç bir mesele olduğunu tahmin edersiniz.“ Hazır bulunmuş” markalara yaslanarak bir şeyler yapmak zor olmasa gerek.Sıfırdan bir yerlere gelebilmek, saygın bir marka oluşturabilmek ve bu markayı büyütebilmek…

BAĞIMSIZ VE İLKELİ BİR GAZETE: MİLAT

22_d3fef09a99864f09317841f00749ea9e.jpg

Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay: Batı’nın, değer olarak öne sürdüğü ve sonra da değersizleştirdiği hiçbir husus, basın kadar ağır darbeye maruz kalmadı. Vatandaşın sabah kalkarken ilk işi gazete okumaktı, haber dinlemek-izlemekti. Bilinç düzeyi ve imkanları söylenenleri, yazılanları çek ettirmeye yeterli değildi. Yüzyılın son çeyreğinde medya tamamen şantaj ve suikast silahına dönüştü: itibara, hakikate, adalete, merhamete suikast.

Böyle bir dönemde yıllardır Milat Gazetesi Ailesi, bağımsız ve ilkeli olmanın değerli bir örneği olmanın haklı gururunu yaşıyor. Nice yıllara!

MİLAT GAZETESİ BİR OKULDUR

saw_d0d6315e5fc3906679b4609a5f54ad7c.jpg

Milat Gazetesi Yazarı Mehmet Nuri Yardım: Türkiye’de birçok gazete çıktı. Ama okuyucuları için ‘okul’ olan ve ‘mektep’ misyonunu üstlenen gazetelerin sayısı çok fazla değildir. İsmiyle müsemma olan Milat, gerçekten ‘mektep gazete’ hüviyetine fazlasıyla lâyıktır. Milat’ın kanaatimce en mühim vasfı, ‘fikir hürriyeti’ne en geniş manada önem ve değer vermesidir. Yıllardan beri yazdığım gazetemdeki yazılarımda tek bir kelimeye dokunulmadı. Millet, devlet ve ümmet düşmanlığı yapmayan herkese Milat’ta yer vardır. Türk basın tarihine şimdiden geçen gazetedir Milat. Hep var olsun.

MİLAT OLDUKÇA GERÇEKLER GİZLENEMEZ

232_f850eb7648d6db6c26baca78042d1b90.jpg

Milat Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Sefa Saygılı: Milat artık bütün ülkece tanınan, söyledikleri dikkate alınan bir gazetedir. Emek verilmiş manşetleri ve bilhassa usta gazeteci Serdar Arseven başta olmak üzere seçkin yazarları ve Özlem Doğan gibi gazetecileriyle gündemi kovalayan Milat giderek ağırlığını daha da hissettirmektedir. Türkiye’de medya denince artık Milat’tan önce veya sonra mı diye sorulmaktadır. Milat oldukça gerçekler gizleyemeyecektir.

HÜR VE BAĞIMSIZCA YAZIYORUZ

23_0a552e4e849b72930691b5cbc7e6fc8d.jpg

Dr. Ali Akben: Ülkemizin makus talihinin değişmesinde üzerine düşen sorumluluğu hiçbir karşılık beklemeden yerine getiren ve adına yakışanı yapmaya devam eden gazetemizde köşe yazarı olmak benim için sadece bir bahtiyarlık değil aynı zamanda şereftir.

Bazen şeriatçı bazen dincilikle suçlandığı yetmezmiş gibi yandaşlık ve bazen de havuz medyası içerisinde yaftalansakda fondaşlık gibi bir şerefsizlik ile suçlanmamanın şerefi ile hür ve bağımsızca yazdığımız makaleler ile devletimize ve milletimize hizmette bir araç olarak nice yıllara diyorum.

DAHA NİCE YILLARA, NİCE YAYINLARA

729324_fdfe2c686fbb70de6b19871b281d3234.jpg

Milat Gazetesi Yazarı Ufuk Coşkun: Mensubu olmaktan onur duyduğum Milat Gazetesi’nin 10. kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyorum. Milat’ın tüm çalışanları kendilerini bu çatı altında bir aile olarak görür. Çünkü burada ender görülebilecek müthiş bir birliktelik bilinci hâkimdir. Ülkemizin her alanda gelişmesi, büyümesi, güçlenmesi, huzuru ve bağımsızlığı için büyük çaba sarf eden, katkı sunan Milat’ın en önemli ayrıcalığı da kuşkusuz farklı fikirlere ve yapıcı, özgün eleştirilere açık olmasıdır. Çabalarını, samimiyetini, cesaretini yakından bildiğimiz gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu’na, Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi’ye, tüm yazar, editör ve muhabir dostlarımıza teşekkürler…