Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2432.82
BIST 100
9805.4
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mehmet Görmez: İhlas ve samimiyeti unuttuk

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası'nda anlamlı mesajlar verdi.
Mehmet Görmez: İhlas ve samimiyeti unuttuk
13 Nisan 2014 14:50:00
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası'nda anlamlı mesajlar verdi.

Görmez , Diyanet İşleri Başkanlığınca, Arena Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası'nın açılış programında, samimiyetle ilgili ayetleri okuyarak başladığı konuşmasında, dinin milletin ortak değeri olduğunu ve bu milletin İslam peygamberi Hz. Muhammed'e ihtiram ve saygısının yüz yıllardır bu topraklarda yaşatıldığını belirtti.

Çocuklara en çok onun adının verildiğini, tören ve merasimlerin ona selamla açıldığını ve vatanı savunan kahramanların onun ismiyle anıldığını aktaran Görmez, peygamberin doğduğu günün, her sıkıntıdan çıkarken milletin yeniden doğuşunu temsil ettiğini ve bunun için milli mücadelenin sonunda TBMM'nin Kutlu Doğum Haftası'nın ilk cumasına denk getirilip bütün yurtta hatimler ve mevlid-i şeriflerle açıldığını hatırlattı.

Görmez, Kutlu Doğum'un, köyden kente, yurt içinden yurt dışına binlerce etkinlikle kutlandığını bildirerek, bilgi, iman ve kültür atmosferine dönüşen haftayı, Hz.Peygamber'i anlama, onun ahlakını öğrenme ve rehberliğini kavrama için vesile gördüklerini vurguladı.

"İHLAS VE SAMİMİYETİ UNUTTUK"

Bu yıl, hafta boyunca "Hz. Peygamer, Din ve Samimiyet" başlığının ele alınacağını belirten Görmez, "Neden samimiyet? Zira bugün ihlas ve samimiyetin ne olduğunu unuttuğumuz, yapaylığın ve gösterişin egemen olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bugün belki de uygarlığımızın en büyük eksikliği, küresel ölçekte içtenlikle samimiyeti kaybetmesi, sahicilik ve tabiilik yerine suni yapmacık ve gösterişçiliği ikame etmesidir" diye konuştu.