Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2492.92
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meksika'da ABD vatandaşlarını kaçıranlar silah kaçakçılığı da yapmış

Meksika'da 4 ABD vatandaşının kaçırıldığı olayın faillerinin silahlarını ABD'den yasa dışı yollarla getirttiği ortaya çıktı.
Meksika'da ABD vatandaşlarını kaçıranlar silah kaçakçılığı da yapmış
21 Mart 2023 15:30:06
Meksika'da 4 ABD vatandaşının kaçırıldığı olayın faillerinin silahlarını ABD'den yasa dışı yollarla getirttiği ortaya çıktı.

ABD'nin Texas eyaletinde olayla ilgili gözaltına alınan Roberto Lugardo Moreno, ön duruşma için hakim karşısına çıktı.

Moreno, hakkındaki şikayet dilekçesinde, yasa dışı silah ticaretine karışmakla da suçlandı.

Dilekçede, Moreno'nun silahları, uyuşturucu karteli Gulf'un üyelerine sağlayacağını bildiği kişiler için satın aldığını kabul ettiği belirtildi.

Şüphelinin Ekim 2019'da satın aldığı bir silahın seri numarasının, 4 ABD vatandaşının kaçırıldığı olayda kullanılan bir silahla eşleştiği kaydedilen dilekçede, Moreno'nun ABD'den Meksika'ya silah ticareti yapmak için izin belgesi başvurusu yapmadığını söylediği aktarıldı.

Kaçırılan 4 ABD vatandaşı

Meksika'nın Matamoros kentinde, 3 Mart'ta silahlı kişilerin kaçırdığı 4 ABD vatandaşından ikisinin ölü bulunduğu, birinin yaralandığı diğerinin ise bir zarar görmediği bildirilmişti.

Kaçırılan 4 Amerikalının bulunması ve olaya karışanların tutuklanması için FBI 50 bin dolarlık ödül koymuştu.

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador da olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Elimizdeki bilgilere göre, bu kişiler ilaç almak için Meksika'ya geçti. Bir grupla aralarında arbede oldu ve (Meksikalı) grup, onları alıkoydu. Hükümet olay üzerine çalışıyor." demişti.

Her gün çok sayıda Amerikalı, ABD'nin sınır bölgelerinden başta insülin olmak üzere ülkede oldukça pahalı ilaçları temin etmek üzere Meksika'ya geçiyor. Hastane ve sigorta masraflarının da oldukça pahalı olduğu ABD'de vatandaşların tedavi olmak için sınırı geçtiği biliniyor.