Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2486.51
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Menderes 55 yıl sonra tekrar aramızda

Demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes'in hayatını konu alan 'Yollar ve Dikenler' isimli sinema filminin galası yapıldı.
Menderes 55 yıl sonra tekrar aramızda
16 Ocak 2015 14:11:00
Demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes'in hayatını konu alan 'Yollar ve Dikenler' isimli sinema filminin galası yapıldı.

Aydın Kültür Merkezi'nde düzenlenen galaya Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Halil Canavar, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Efeler Belediyesi Başkan Vekili Halis Günday, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini İsmail Gülnar'ın yaptığı ve merhum Başbakan Adnan Menderes'in hayatını konu alan film, 4 ayda 7 ilde yapılan çekimler sonucunda tamamlandı. 1 milyon TL'ye mal olan film için Adnan Menderes'in doğduğu yer olan Çakırbeyli Çiftliği'nden de yararlanıldı. Filmin galasında konuşan yapımcı ve yönetmen İsmail Gülnar, "Milli konularda çok duyarlı birisiyim. Adnan Menderes Aydın'ın bir değeridir. Adnan Menderes bence demokrasi şehididir. İnşallah filmimizin sineması da iyi olur" dedi. Gülnar'ın ardından konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Adnan Menderes efeler diyarı Aydınımızın yetiştirdiği, demokrasi şehidi, Başvekil Adnan Menderes'e, Cumhuriyet tarihinin bir dönemine damgasını vurmuş, yaptığı hizmetlerle milletimizin gönlünde taht kurmuş güzide devlet adamlarımızdandır. Menderes Türkiye'nin ve Aydın'ın medar-ı iftiharı olmuştur. Kendilerini saygı ile anıyoruz. Adnan Menderes'in tarihi kişiliğini ortaya koymak ve bizden sonraki nesillere Menderes'in düşüncelerini aktarmak amacıyla çekilen Yollar ve Dikenler filminin çekilmesinde emeği geçen herkese şahsım ve Aydın adına teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından film protokol üyeleri ve salondaki misafirler ile birlikte izlendi. Gala gecesi filmin çekilmesinde katkıda bulunanlara plaket, film oyuncularına da teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.