Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2425.09
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mert'in babasından ilk açıklama

Kars'ta vahşice öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın babası, caninin yakalanmasının ardından ilk kez konuştu. Yolcu Aydın, 'Şahıs yakalandı ama içim hala yanıyor' dedi.
Mert'in babasından ilk açıklama
13 Nisan 2014 12:21:00
Kars'ta vahşice öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın babası, caninin yakalanmasının ardından ilk kez konuştu. Yolcu Aydın, 'Şahıs yakalandı ama içim hala yanıyor' dedi.

Kars Valisi Eyüp Tepe ile Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'a teşekkür ziyaretinde bulunan acılı baba Yolcu Aydın, basın mensuplarına da açıklama yaptı. Yolcu Aydın, "Şahıs yakalandı ama içim hala yanıyor. Yakalansa ne olacak ki yine bir şey olmayacak. Ama sayın başbakanımıza, valimize, emniyet müdürümüze ve teşkilatına teşekkür ediyorum. Devletimiz var olsun, sağ olsun. Hepsinden Allah razı olsun. Zanlı ile bir akrabalık bağımız yok. Zanlının yakalanması içimizi çok az rahatlattı. Zanlıyla herhangi bir alışverişimiz bir kavgamız yok. Sadece dükkana gidip geliyormuş. Telefon kontör falan alıyormuş. Ama ailesini tanıyorum. Aramızda bir husumet yok" dedi.

"MERT BİZİM ACIMIZ"

Valiliğin önüne çıkan Vali Eyüp Tepe ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

"Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı" diyen Vali Tepe ise, "Tek tesellimiz olayın faili meçhul kalmamasıdır. Olayın kısa sürede aydınlatılmış olması bizim için bir tesellidir. Ama Mert bizim çok büyük bir acımız oldu. Tekrar Mert'i geri getiremeyeceğiz ama en azından failin belli olması bizi bir nebze olsa teselli ediyor. Hassasiyet için bütün Kars halkına teşekkür ediyorum'' dedi.

SAĞDUYUYA ÇAĞIRDI

Ailenin akrabası olan eski belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da acılı baba ile birlikte valiliğe giderek Vali ve emniyet müdürüne teşekkür etti ve çiçek verdi. Ailenin akrabası olan eski belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da, "Bu vahşi insan sonuna kadar cezasını çekecektir. Bütün herkesi sağduyuya davet ediyorum. Sadece bir kişinin kendisine mahsus bir sapıklık hareketidir. Onun için diğer insanlara mal edilmemesi gerekiyor. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Lütfen sağduyulu olalım. Karsa yakışan da budur. Zaten toplumsal tepkimizi gösterdik. Ama artık bundan sonra adalet gereğini yapacaktır" diye konuştu.