Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2304.79
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mescid-i Aksa'da kazanan Müslümanlar oldu!

İşgalci İsrail'in her türlü saldırısına rağmen kazanan Mescid-i Aksa'daki direnişçiler oldu. Direnişçiler, canları pahasına Mescid-i Aksa'yı savundu ve fanatik Yahudiler'in sözde 'Kudüs günü' için kutlama yapmasına izin vermedi.
Mescid-i Aksa'da kazanan Müslümanlar oldu!
11 May 2021 15:11:38
İşgalci İsrail'in her türlü saldırısına rağmen kazanan Mescid-i Aksa'daki direnişçiler oldu. Direnişçiler, canları pahasına Mescid-i Aksa'yı savundu ve fanatik Yahudiler'in sözde 'Kudüs günü' için kutlama yapmasına izin vermedi.

Milatgazetesi.com / ÖZEL

Fanatik Yahudiler, 9- 10 Mayıs tarihlerine denk gelen sözde ''Kudüs günü'' nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın çağrıları yaptı, akabinde işgal polisi saldırıya geçti.

Bunun üzerine birlik olan Filistinler, Mescid-i Aksa'da direnişe geçti. Pek çok Müslüman Aksa'nın bahçesinde nöbet tutmaya başladı.

Filistinler'i dağıtmayı amaçlayan işgal polisi ise saldırıya geçtiğinde ummadığı bir cevapla karşılaştı. Olaylar çatışmaya dönüşürken, pek çok Müslüman Mescid-i Aksa'yı savunmak için akın etti. Polisin ses bombaları ve plastik mermiyle byaptığı saldırılara taşlarla karşılık verdi.

Direnişçilerle başa çıkamayan işgal polisi geri çekilmek zorunda kaldı.

Birkaç saat sonra işgalciler yeniden saldırıya geçti fakat Müslüman direncini yine kıramadı.

E1CZD2_WQAAJDjn_1690e321ed53a5eda5876520dd2a02b8.jpg
Direnişçiler Mescid-i Aksa'nın duvarlarına Filistin bayrağı dikti

Planları bozuldu

Bunun üzerine işgalci polisler Yahudiler'in sözde Kudüs günü kutlamaları çerçevesinde yaptığı bayrak yürüyüşünün rotasını değiştirmek zorunda kaldı. Fanatik Yahudiler de Mescid-i Aksa'ya baskın yapmaya cesaret edemeyince planları bozuldu.

Bayrak yürüyüşünü başka bir rotada yapmak isteyenler ise 'roket' sürprizi ile karşılaştı. Gazze'den atılan roketler sebebiyle İsrail'in pek çok bölgesinde sirenler çaldı. Sirenlerin ardından İsrailliler yürüyüşü yarıda kesip sığınaklara girmek zorunda kaldı.

Yenilginin üstünü kapatmak için ağaç yaktılar

İşgalci polislerin günlerce süren baskınlarının yanı sıra iki saldırıda da başarı sağlayamaması Tel Aviv yönetimini zor durumda düşürdü. Siyonistler yenilginin üzerini kapatmak için Aksa'nın bahçesinde ağaç yakıp dışarıda konser organize etti. Kendilerince özel bir günde uğradıkları hüsranı unutturmak ve vatandaşlarını avutmak için böyle bir yola girişti.

Filistinliler'i görünce bayrakları bırakıp kaçtılar

Öte yandan İsrailliler bir hezimet de Kudüs'teki Şeyh Cerrah mahallesinde yaşadı. İsrail'in işgal etmek için yoğun çaba sarfettiği mahalleye yüzlerce Yahudi geldi. Durumu haber alan Filistinliler yürüyerek, koşarak ve araçlarıyla mahalleye akın etti.

_3fea9dc758149fb400a1e2c1ad2c8539.jpg
Yahudiler kaçarken bayrakları da bıraktı

Filistinliler'in geldiğini gören Yahudiler, ellerinde tuttukları bayrakları bile yere atarak bölgeden kaçtı.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan