Dolar (USD)
32.48
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2438.77
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meşruiyet korunsun!

Cumhurbaşkanı Mursi'nin istifası talebiyle imza toplayan Temerrüt Hareketi'ne karşılık Mursi yanlıları ise "Meşruiyet korunmalı" mesajı verdi
Meşruiyet korunsun!
01 Temmuz 2013 00:00:00
Cumhurbaşkanı Mursi'nin istifası talebiyle imza toplayan Temerrüt Hareketi'ne karşılık Mursi yanlıları ise "Meşruiyet korunmalı" mesajı verdi

Temerrüt (İsyan) Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdulaziz, düzenlediği basın toplantısında, toplanan imzaların, Cumhurbaşkanı Mursi'nin meşruiyetini kaybettiğinin delili olduğunu iddia etti. Temerrüt Hareketi'nin, barışçıl yollarla mücadele verdiğini dile getiren Abdulaziz, Mısırlılardan bugün Tahrir Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde düzenlenecek karşıt gösterilere katılma çağrısında bulunarak halkı galeyana getiriyor.

Mısır'da muhalefet, Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevi bırakması ve erken seçime gidilmesi çağrısıyla bugün başta Tahrir Meydanı olmak üzere ülke genelinde gösteriler düzenlemeye hazırlanıyor. Mursi yanlıları ise "meşruiyetin korunması" sloganıyla aynı gün Cumhurbaşkanı'na destek gösterileri yapacak.

İTİDAL ELDEN GİDERSE...

Çarşamba gününden bu yana Cumhurbaşkanı Mursi yanlıları ile karşıtları arasındaki çatışmalarda 10 kişi ölürken, yapılacak gösteriler öncesi gergin bekleyiş dün de sürdü. Mursi yanlılarının yapacağı gösterilerin, başkentteki Rabiatu'l-Adeviyye meydanında yoğunlaşması beklenirken; muhaliflerin ise Kahire'nin merkezindeki Tahrir Meydanı'nın yanısıra, Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde gösteriler düzenlemesi bekleniyor.

Ölenlerin sayısı 10'a yükseldi

Sağlık Bakanlığı'nın İskenderiye'deki yetkilisi Emel Şaravi, İskenderiye'de meydana gelen çatışmalarda yaralanan bir kişinin hayatını kaybetmesiyle kentte ölenlerin sayısının 3'e çıktığını belirtti.

İskenderiye, Port Said, Mansura, Zegazig ve Feyyum kentlerinde Mursi yanlıları ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda son bir haftada ölenlerin sayısı böylece 10'a yükseldi.

Cumhurbaşkanı Mursi'yi istifaya zorlamak veya erken seçim kararı aldırmak için organize edilen gösteriler, başta Kahire olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde dün başladı.