Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.55
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak, rüzgar, zirai don ve kar yağışı

Meteoroloji yeni hava durumu raporunda vatandaşlara kuvvetli yağış, rüzgar, zirai don ve kar yağışı uyarılarında bulundu. Meteoroloji'den peş peşe bölge bölge il il yayınlanan raporda güncel tahminler yer aldı.
Meteoroloji  uyardı: Kuvvetli sağanak, rüzgar, zirai don ve kar yağışı
24 Ekim 2021 08:56:23
Meteoroloji yeni hava durumu raporunda vatandaşlara kuvvetli yağış, rüzgar, zirai don ve kar yağışı uyarılarında bulundu. Meteoroloji'den peş peşe bölge bölge il il yayınlanan raporda güncel tahminler yer aldı.

Meteoroloji’den gelen son dakika hava durumu uyarılarına göre bugün yurdun birçok kesiminde yağışlı hava hakim olacak. Kuzey, iç ve batı bölgelerinde yer yer parçalı ve çok bulutlu olan havanın Marmara ve Karadeniz bölgelerinde ise yağışlı olması bekleniyor. Öte yandan özellikle Marmara’da sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek.

Hava durumu tahmin raporunda uyarılar peş peşe geldi. Meteoroloji bugün bazı bölgelerde kuvvetli yağış, rüzgar ve zirai don uyarısı yaptı. Hal böyleyken vatandaşlar hava koşulları nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunmaya davet edildi.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara ve Karadeniz bölgesi ile Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz ile Ordu'nun iç ve yüksek kesimleri ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Karadeniz kıyıları ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıkların Marmara bölgesinde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, Ege ve iç kesimlerde 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Karadeniz kıyı kesimi ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara Bölgesi, Kuzey Ege ve Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUZEYBATI KESİMLERDE ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT!

Bu gece saatlerinden itibaren Marmara ve Batı Karadeniz'de zirai don tehlikesi riski olduğundan dolayı başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz ve ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan