Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MHP imzasını geri çekti

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden imzalarını çektiklerini açıkladı.
MHP imzasını geri çekti
10 May 2013 19:38:00
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden imzalarını çektiklerini açıkladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin yasa teklifinden imzalarını çektiklerini açıkladı.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, böyle bir düzenleme yapma talebinin uzunca bir süredir gündemde olduğunu, AK Parti dahil Türk Parlamenterler Birliği (TPB) tarafından da dile getirildiğini söyledi.

Vural, kanun teklifinde yer alan kimi hususların eleştiriden muaf olamayacağını ifade ederek, kanun teklifine konulan imzaların mevki ve bireysel beklentileri karşılamak ve daha da artırmak amacıyla atıldığını ifade etmenin de her şeyden önce büyük bir haksızlık ve kötü niyetlilik olacağını dile getirdi. Buradaki maksadın, tamamen milletvekilliği statüsünün bürokratik devlet yapılanmasında yer alan kimi makam ve mevkilere tanınan haklara paralel belirlenmesine yönelik olduğunu kaydeden Vural, MHPolarak hiçbir zaman bireysel beklentilerle veya imtiyaz arayışlarıyla hareket etmediklerini söyledi.

Kanun teklifine verdikleri desteğin özünde de bu prensiplerin bulunduğunu dile getiren Vural, büyük bir mücadelenin ve sağlam bir fikriyatın içinde olan MHP'nin, diğer siyaset anlayışları gibi ucuz, yavan, fırsatçı bir tarzda hareket etmesinin düşünülemeyeceğini bildirdi.

MHP'nin imzasını çekme nedeni

Vural, bugün gazetelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu tekliften haberdar olmadığı bilgisinin yer aldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

'' TBMM Başkanı'nın en üst düzeyde oluşturduğunu ifade ettiği bir irade buluşmasına yaptığımız katkıyla oluşan tekliften Başbakan Erdoğan'ın haberinin olmadığının servis edilmesi,TBMM Başkanının girişimlerinin göz ardı edilebilmesi verdiğimiz imzanın siyasi taktik amacıyla saptırılarak, kendi siyasal amaçları için kullanılmasıdır. Buna MHP'nin müsaade etmesi mümkün değildir. Böylesine bir iradeyle söz konusu kanun teklifi hakkında en üst düzeyde ortaya konan bu taktiksel yaklaşım, milletine karşı sorumlu olan MHP'nin tavır ve tutumuyla mütenasip olmayacak, asla da örtüşmeyecektir.''