Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2501.73
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mısır'da 4 bakan istifa etti

Mısır'da 14 kişinin hayatını kaybettiği gösteriler devam ederken Hükümet'ten 4 bakan görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.
Mısır'da 4 bakan istifa etti
01 Temmuz 2013 16:31:00
Mısır'da 14 kişinin hayatını kaybettiği gösteriler devam ederken Hükümet'ten 4 bakan görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.
Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi talebiyle düzenlenen gösterilerde ölü sayısının 14'e yükseldiği belirtildi.
AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ülke genelinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçileri ve karşıtları arasında meydana gelen çatışmalarda şuana kadar 14 kişi hayatını kaybetti, 304 kişi yaralandı.
Temerrüd (İsyan) Hareketi, gösterilerin ülke genelinde devam edeceğini, Cumhurbaşkanı Mursi'nin yarına kadar görevi bırakmaması durumunda sivil itaatsizlik eylemleri başlatacaklarını duyurmuştu.
Hareket tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Mursi'nin görevi bırakması ve erken seçime gidilmesi için 22 milyon imza toplandı. Biz şu anda o insanları temsil ediyoruz. Mursi, artık Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı değildir" ifadeleri yer aldı.
Göstericiler Müslüman Kardeşler Genel Merkezi'ne girdi
Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı protesto düzenleyen göstericiler ve baltacı olarak adlandırılan suç grupları, dün akşamdan beri kuşatma altında tuttukları Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Genel Merkezi'ne girdi.
Başkent Kahire'nin doğusundaki El-Mukattam mahallesinde yer alan Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Merkezi'ne giren bazı eylemciler ve "baltacı" olarak adlandırılan suç gruplarının, merkeze ait eşyaları pencerelerden dışarı attıkları ve binadaki eşyaları yağmaladıkları gözlendi.
Dün geceden bu yana göstericilerin kuşatması altında bulunan genel merkez binasından, atılan molotoflar nedeniyle dumanlar yükselmeye devam ediyor.
İhvan'dan güvenlik güçlerine ihmal suçlaması
Öte yandan Müslüman Kardeşler Teşkilatı Basın Sorumlusu Velid Şelbi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün düzenlenen protesto gösterilerinde Baltacılar ve Holiganlar, Mukattam'daki merkez binamızı abluka altına aldı. Emniyet yetkililerini aradık. Ancak 8 saat boyunca hiçbir girişimde bulunulmadı" dedi.
Şelbi ayrıca, "Holiganlar genel merkezimizin önünde silahla havaya ateş açtı. Binaya molotoflu saldırı düzenlediler. Binayı yakmaya çalıştılar ancak başarılı olamadılar. Konsey üyemiz Mustafa el-Guneymi'nin evini de kuşattılar. Polis orada da üzerine düşeni tam olarak yapmadı" ifadelerini kullandı.
4 bakan istifa etti
Mısır Çevre Bakanı Halid Fehmi, İletişim Bakanı Atıf Hilmi, Turizm Bakanı Hişam Zazu ve Hukuk İşleri ve Meclis Bakanı Hatim Bacatu'nun görevlerinden istifa ettikleri bildirildi.
Söz konusu 4 bakanın istifasında, Mısır'da yaşanan son gelişmelerin etkili olduğu ileri sürüldü.
Kısa süre içerisinde İstifa eden bakanların yerine yeni isimlerin atanması bekleniyor.