Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2425.02
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Montreu rahatsızlığı

Taksim Gezi Parkı'nda başlayan eylemlerin ardından radikal grupları teknik takibe alan istihbarat birimleri yeni hedefin Alevi- Sünni çatışması çıkartmak olduğunu deşifre etti.
Montreu rahatsızlığı
24 Haziran 2013 00:00:00
Taksim Gezi Parkı'nda başlayan eylemlerin ardından radikal grupları teknik takibe alan istihbarat birimleri yeni hedefin Alevi- Sünni çatışması çıkartmak olduğunu deşifre etti.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

İstihbarat birimleri tarafından hazırlanan raporlar, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla tüm güvenlik birimlerine bildirildi. Yeni oyunu sahnelemek için uygun ortamı bekleyen karanlık yapıların Gezi Eylemlerinin de organizatörleri oldukları öğrenildi.

Almanya, İngiltere ve Fransa merkezli plan

Konu hakkında 'Milat'a konuşan Türk Ocakları Başkanı Nuri Gürgür, söz konusu planların merkez üssünün Almanya, İngiltere ve Fransa olduğunu belirterek, hükümeti, muhalefet ve kamuoyunu uyardı. Gürgür, "Türkiye bu konuda bazı dış merkezlerden epeyce bir zamandan beri tahrik ve yönlendirme yapılmaya çalışıldığını biliyoruz. Aleviliği tamamen İslam'ın dışında farklı bir din gibi gösterme çalışmaları sistemli bir şekilde yürütülüyor. Reyhanlı da görüldüğü gibi konu kitlesel bir gerginliğe dönüştürülmeye çalışılıyor. Almanya, İngiltere ve Fransa da bu tür çalışmalar yapılmakta ve gerilim oradan körüklenmektedir. Bu durum yıllardan bu yana değişmez bir gerçektir. Bu senaryolar oradan yazılıyor ülkemizde hayata geçiriliyor" diye konuştu.

İşte asıl rahatsızlıkları

Türkiye'nin Mayıs ayında iki büyük projeyi gerçekleştirmek üzere düğmeye bastığını hatırlatan Gürgür sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kanal İstanbul ve yeni havaalanı. Bunların ikisi de sadece ülkemizi değil, Batılı merkezleri de çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü Kanal İstanbul ile boğaza paralel yeni bir güzergah oluşacak, böylece Montreu Sözleşmesi'nin Türkiye'yi bağlayan hükümleri geçersiz hale gelecek. Üçüncü havalimanı ise, kapasitesiyle İstanbul'un bir finans merkezi olmasının önünü açacak; Londra ve Frankfurt gibi iki büyük finansal ve ekonomik alan gölgede kalacak. Bu ihtimal buraları merkez yapmış olan büyük Batılı finans kuruluşlarının doğal olarak işine gelmiyor."

Hükümete uyarı

"Hükümetin bir süre önce yürüttüğü Alevi Çalıştaylarının somut bir sonuca ulaşamaması ciddi bir eksikliktir" diyen Gürgür, "Bu çalışmaların tekrar hızlandırılarak belirli konularda alevi kardeşlerimizin istek ve şikayetleri dikkate alınarak bu tarihi sorunun bir çözüme ulaştırılması her açıdan zorunludur. 16. yüzyılda yaşamış olan ve o günkü siyasi gerginliklerin sonucu olan konuların 21. yüzyıl da toplumumuzda bir ayrıştırma vesilesi gibi kullanılmasına mantıki bir nedeni yoktur. Bu konu da hükümetin bazı girişimlere hazırlandığını özellikle cem evleri ve dedeler konusunda adım atmaya hazırlandığını duymak sevindiricidir. Bu adımlar biran önce hızlandırılmalı ve alevi kardeşlerimizi kullanmaya çalışan şer güçlerin oyunları bozulmalıdır" dedi.

CHP iyi bir sınav veremedi

CHP'yi de uyaran Gürgür, "Ana muhalefet partisi de meseleyi siyasi istismar konusu yapmamalıdır. Bu vicdani ve ahlaki bir mecburiyettir. Maalesef CHP Hatay'da ve Gezi olaylarında iyi bir imtihan vermemiştir. Aynı hataları tekrarlamamalıdır" diye konuştu. Halkı provokasyonlara karşı uyanık olmaya davet eden Nuri Gürgür, "Akli selim sahibi herkesin uyanık davranması kimsenin bir birini incitmemeye özen göstermesi lazım. İnançlara saygılı olunması bizim kültürümüzün ve İslam'ın gereğidir. Birlikteliğimiz ile bu oyunu bozmalıyız. 80 öncesinde bu konunun nasıl istismar edildiğini yaşamış bir ülkeyiz" dedi.