Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.99
Gram Altın
2434.57
BIST 100
9774.15
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Müezzinoğlu'ndan sevindiren haber!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "15 yaş üstü nüfus içinde sigara içme oranı yüzde 31'den yüzde 27'lere geriledi. Yaklaşık 17 milyon vatandaşımız sigara kullanırken bu rakam bugün 15 milyonun altına indi" dedi.
Müezzinoğlu'ndan sevindiren haber!
04 Haziran 2014 13:59:00
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "15 yaş üstü nüfus içinde sigara içme oranı yüzde 31'den yüzde 27'lere geriledi. Yaklaşık 17 milyon vatandaşımız sigara kullanırken bu rakam bugün 15 milyonun altına indi" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü ve Dünya Tütünsüz Günü Etkinliğine' katıldı. Bakan Müezzinoğlu eşi Faize Müezzinoğlu, Bakanlık yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte etkinlik kapsamında, Saklıbahçe'de yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Diktatörü Zsuzsanna Jakap' da katıldı.

Yürüyüşün ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Müezzinoğlu, 'Bir günde sağlıklı insan ne kadar yürümeli' sorusuna, "Her insan kendi koşullarına göre çözüm üretebilir önemli olan ben 24 saat içinde kendi sağlığıma zaman ayırıyorum bunun için yürüyorum, koşuyorum, bisiklete biniyorum Türkiye'nin değişik coğrafyalarındaki insanlar için değişik alanlar olur. Herkes kendine uygun bir yöntem bulabilir ama en kolayı yürüyüştür tabi, günde yarım saat harekete zaman ayırmak sağlıklı geleceğimiz için önemli. Hasta olup da iyi olma hayali kurmaktansa, sağlıklı bir yaşama sahip çıkıp sevdiklerimizle sağlıklı mutlu bir gelecek sürmek herhalde en akıllıca olanıdır" diye konuştu.

"ÇOCUKLARDAKİ SİGARA KONUSUNDA BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Sigara kullanımına ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Son beş yılda yakaladığımız başarı, 15 yaş üstündeki kullanım oranını yüzde 31'den yüzde 27'ye hatta onun altına inmesini başardık. Ama mücadelemiz devam ediyor. Son dönemde sigara ile mücadeledeki başarımızda nargile devreye girdi bugün gündemimizin önemli ayaklardan biri nargile ile mücadele olacak. Çocuklardaki sigara konusunda bir artış söz konusu değil oradaki artış daha çok uyuşturucu kullanımında, onunla ilgili İçişleri ve Aile Bakanlığımız da yeni bir alt yapı oluşturmaya gayret ediyor" diye konuştu.

Açıklamalarının ardından etkinliğin yapılacağı ATO Congresium'a yürüyerek giden Bakan Müezzinoğlu, etkinliğin açılış konuşmasında, "Bir nefes sıhhatin paha biçilemez olduğunu hissetmek, hissettirmek bu inancımızı topluma bir kez daha duyurmak için bir araya geldiğimiz bu önemli günde sağlık mücadelesi veren herkesi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Sağlıklı kalabilmek için sadece kilo vermeyi hedefleyen şok diyetler özel zaman dilimlerinde yapılan sporlar yerine sağlıklı davranışları, yaşam biçimini değerlendirmek ve yaşam felsefemize de yerleştirmeyi başarmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Herkes için sağlıklı bir gelecek hedeflediklerini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Bütün sağlık risklerinden arınmış bir toplum ve çevre inşa etme peşindeyiz. Tütün ürünlerine mücadele stratejimiz bizim için çok kıymetli bir tecrübe oldu. 2008- 2012 eylem planı içerisinde 15 yaş üstü nüfus içinde sigara içme oranı yüzde 31'den yüzde 27'lere geriledi. Yaklaşık 17 milyon vatandaşımız sigara kullanırken bu rakam bugün 15 milyonun altına indi. Bu kadar kısa sürede 2 milyondan fazla insanımızın sigarayı bırakmış olması Türkiye açısından ve bakanlığımız açısından önemli bir başarıdır. Türkiye'yi örnek ülke seçen Dünya Sağlık Örgütü'nden başarımızı tescil eden ödüller aldık" diye konuştu.