Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2434.50
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Muğla'da orman yangını

Muğla'nın Fethiye, Dalaman ve Seydikemer ilçelerinde gece saatlerinde orman yangını çıktı.
Muğla'da orman yangını
18 Ağustos 2013 15:20:00
Muğla'nın Fethiye, Dalaman ve Seydikemer ilçelerinde gece saatlerinde orman yangını çıktı.
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Dalaman ilçesindeki yangınla ilgili, "Yangın güney istikametinde kısmı olarak kontrol altına alındı, kuzey yönünde ise devam ediyor. Yangın yaklaşık 300 hektarlık bir alanda etkili oluyor" dedi.
Muğla'da gece saatlerde başlayan orman yangınlarından Seydikemer ilçesinin Ören köyünde yaklaşık 70 hektar alanda etkili olan yangın kontrol altına alındı. Dalaman ilçesinin Akkaya mevkisindeki yangın ise devam ediyor. Yangına havadan 9 helikopter, 3 yangın söndürme uçağı ile yerden 60 arazöz, yaklaşık 400 orman işçisiyle müdahale ediliyor. Ekipler, oluşturulan yangın hareket merkezinden yönlendiriliyor.
Dalaman'a gelerek söndürme çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Güvençer, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının gece yarısından sonra başladığını söyledi.
Ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösterdiğini kaydeden Güvençer, "Yangın güney istikametinde kısmı olarak kontrol altına alındı, kuzey yönünde ise devam ediyor. Yangın yaklaşık 300 hektarlık bir alanda etkili oluyor" dedi.
Sabaha karşı yangının bazı yerleşim yerlerini tehdit etmesi endişesi taşıdıklarını dile getiren Güvençer, "Hem zamanında müdahale hem de kuzeyden esen rüzgarın şiddetini kaybetmesiyle şu an için herhangi bir can kaybına sebebiyet verebilecek, yerleşim yerlerini tehdit eden durumla karşı karşıya değiliz. Birkaç saat içinde havadan etkin müdahalenin devam etmesiyle yangını kontrol altına alarak soğutma çalışmalarına başlayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Seydikemer ilçesinin Ören köyündeki orman yangının ise 04.00 sıralarında kontrol altına alındığını ifade eden Güvençer, bu bölgede de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.Bu arada yetkililer, Dalaman'da ormanlık alanda bulunan hayvan barınağındaki 600 köpekten 500 kadarının, alevler tehdit ettiği için salındığını belirtti.
Bu arada Fethiye'nin Çırpı mevkisinde başlayan yangın da devam ediyor.