Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2413.73
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Netanyahu'nun pişkinliğine bakın!

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Ban, Kerry ve Merkel'i arayarak Gazze'ye yönelik saldırıları savunduğu bildirildi.
Netanyahu'nun pişkinliğine bakın!
10 Temmuz 2014 10:42:00
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Ban, Kerry ve Merkel'i arayarak Gazze'ye yönelik saldırıları savunduğu bildirildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, BM Genel Sekreteri Ban, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Almanya Başbakanı Merkel'i arayarakGazze'ye yönelik saldırıları savunduğu ve ülkesine füze atılmasının kınanmasını istediği bildirildi.

Netanyahu'nun gelecek günlerde başka liderlerle de telefon görüşmeleri yapacağı belirtildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Muhammed Ebu Hudayr adlıFilistinli çocuk 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüs'te sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adıyla pazartesi günü operasyon başlattığını duyurmuştu.

HAMAS'TAN SALDIRILARA CEVAP

Öte yandan bu gece Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ilk kez İsrail'in güneyindeki Nakab bölgesindeki Dimona kentine M-75 tipi füze saldırısında bulunduğunu açıkladı.

BM GÜVENLİK KONSEYİ ACİL TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

Arap ülkeleri, İsrail'in Filistinlilere karşı zalimce katliamını görüşmesi için BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Filistin'in BM Büyükelçisi Riyad Mansur, toplantının bugün yapılmasını beklediklerini ifade etti. Mansur, "Güvenlik Konseyi'nin sorumluluk üstlenerek halkımıza karşı bu saldırıyı durdurmasını istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA