Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Obama İsrail'in saldırılarını savundu

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarını savundu.
Obama İsrail'in  saldırılarını savundu
16 Temmuz 2014 11:38:00
ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarını savundu.

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da Müslüman ülkelerin temsilcileri ve üst düzey yetkililerine iftar verdi. Obama, Beyaz Saray'da verdiği iftarda İsrail ile Filistin arasında son günlerde yaşanan çatışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. Obama dünyanın dört bir yanında çatışmaların yaşandığını ve bu yüzden masum insanların öldüğünü ifade etti. Açıklamasında İsrail'in Hamas'a yönelik düzenlediği hava saldırılarını savunan Obama, sivillere atılan roketlerin hiçbir ülke tarafından kabul edilmeyeceğini belirtti. Obama, "İsrail, Hamas'ın saldırılarına karşı kendisini savunma hakkına sahiptir" dedi.

İsrail'in hava saldırıları sonrası hayatını kaybeden Filistinliler hakkında da konuşan Obama, "Filistinlilerin ölümü ve yaralanması bir trajedidir" dedi. Obama ayrıca İsrail ve Gazze'de yaşananları 'yürek parçalayıcı' olarak tanımladı.

Beyaz Saray'da iftar verilmesi geleneğini ilk olarak eski ABD Başkanı Bill Clinton başlatmıştı. Clinton'ın ardından George W. Bush ve Obama da başkan seçildikten sonra bu geleneği devam etti.