Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.53
Gram Altın
2476.05
BIST 100
9549.28
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI BELLİ OLDU

Birçok kişinin merakla beklediği öğretmen atama kontenjanları belli oldu. 45 bin atama için branş dağılımı ve taban puanlar açıklandı.
ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI BELLİ OLDU
24 Mart 2023 15:04:50
Birçok kişinin merakla beklediği öğretmen atama kontenjanları belli oldu. 45 bin atama için branş dağılımı ve taban puanlar açıklandı.

Birçok kişinin merakla beklediği öğretmen atama kontenjanları belli oldu. 45 bin atama için branş dağılımı ve taban puanlar açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen atamalarına yönelik duyuruda bulunmuştu. Yapılan duyurunun ardından gözler yapılacak olan 45 bin atama için Milli Eğitim Bakanlığı'na yöneldi. Öğretmen atama takvimine yönelik ayrıntıların belli olmasının ardından atanmayı bekleyen öğretmen adayları hangi branşlarda dağılım olacağını araştırmaya koyuldu. Ayrıca detayların belli olmasıyla birlikte adaylar arama motorları üzerinden 45 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak sorusuna da yanıt bulma arayışına girdi. MEB resmi internet sayfası üzerinden hem branş dağılımını hem de taban puanları açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer sosyal medya aracı olan resmi Twitter adresi üzerinden öğretmen atamalarına yönelik ön başvuru tarihlerini de açıkladı. Bakan Özer'in açıklamasına göre öğretmen ataması ön başvuru tarihi 27 Mart ile 1 Nisan tarihleri arası olarak belirlendi.

retmen_b635419b806164e6b1fb311328ecbabb.jpg

45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI ÖN BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Öğretmen atama kontenjanlarının belli olmasıyla birlikte adaylar, 45 bin öğretmen ataması ön başvuruları ne zaman? sorusu da hız kazandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada; ''45 bin yeni öğretmen atama müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından bugün itibari ile takvimimizi ve branş dağılımını ilan ettik. Eğitim ailemize katılacak öğretmen adaylarımıza hayırlı olsun.'' ifadelerini kullandı. Yayımlanan atama takvimine göre Ön başvuru ve sözlü sınav tercihlerinin alım işlemleri 17 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğretmen adaylarının söz sınava alınacakları sınav merkezlerinin ilan edilmesi için belirlenen tarih 4 Nisan olarak açıklandı. Adaylar 7 ile 16 Nisan tarihleri arasında sözlü sınava tabii tutulacak. Yapılan sözlü sınav sonuçları ise 18 Nisan tarihinde açıklanacak. 24-25 Nisan tarihleri arasında sözlü sınava giren adaylar yayımlanan sözlü sınav sonuçlarına itiraz edebilecekler. Sözlü sınav için yapılan itirazlar ise 28 Nisan tarihinde duyurulacak. Atama bekleyen öğretmenlerin atama tercihlerinin alınması işlemleri 2 ve 6 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 8 Mayıs tarihinde ise atama tercihlerinin sonuçları ilgili kurum tarafından ilan edilecek. Ataması gerçekleşen öğretmenler 1 Eylül tarihi itibari ile göreve başlayabilecek.

retmen_cf5cdc6e759700faee22a561c8261776.jpg

ÖĞRETMEN ATAMALARI BRANŞ DAĞILIMI 2023

Öğretmen atamaları branş dağılımı 2023 yılı için belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından MEB Başkanı Mahmut Özer branş dağılımına yönelik açıklama yaptı. Branş dağılımı ve kadrolar hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Özer açıklamasında; '' Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan'da açıklanacak. Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında alacağız, atama sonuçlarını ise 8 Mayıs’ta açıklayacağız. Öğretmenlerimiz, 1 Eylül’den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak. Sürecin eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. Ayrıca Bakan Özer 103 branş için alım olacağı haberini de verdi.