Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2503.28
BIST 100
9480.66
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ÖLÜM DALGASINA HAZIRLANIYORLAR

Hükümet'e yönelik 17 Aralık'ta başlayan yargı-polis darbesinde "operasyonlar" hız kesmiyor. Dalga dalga milli iradeye saldıran cunta yapılanmasının şimdi de 4. Dalga ile ölümcül vuruşa hazırlandığı iddia edildi
ÖLÜM DALGASINA HAZIRLANIYORLAR
20 Ocak 2014 11:51:00
Hükümet'e yönelik 17 Aralık'ta başlayan yargı-polis darbesinde "operasyonlar" hız kesmiyor. Dalga dalga milli iradeye saldıran cunta yapılanmasının şimdi de 4. Dalga ile ölümcül vuruşa hazırlandığı iddia edildi
Hükümet'e yönelik 17 Aralık'ta başlayan yargı-polis darbesinde "operasyonlar" hız kesmiyor. Dalga dalga milli iradeye saldıran cunta yapılanmasının şimdi de 4. Dalga ile ölümcül vuruşa hazırlandığı iddia edildi. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde nöbet listelerinin yeni yapılacak "Ölüm vuruşu"na göre ayarlandığı ifade edilirken, Ağır Ceza'dan deneyimli bir hakimin sözleri yargı kulislerinde yankılanıyor.
10 GÜNLÜK İZNİN ANLAMI?
Kulislerde dolaşan söylentiye göre İstanbul Ağır Ceza Reislerinden önemli bir isim, hakim ve savcılara şunları söyledi:
"Hükümeti devirmeye yönelik operasyonu yürüten savcıların geçici görevle başka yerlere gönderilmesi önemli değil. Savcılar ve emir aldıkları kişiler, onlara kısa sürede görevlerine döneceklerini söylüyor. Görev yerleri değişen operasyon savcılarının hepsinin yeni görev yerlerine gitmeyip 10 günlük izne ayrılması bunun göstergesi!"
17 Aralık süreciyle başlayan Hükümete yönelik yargı-emniyet cuntasının ve ona bağlı paralel medyanın, Türkiye'yi yurtdışına ispiyonlaması, MİT'i hedefine koyması, İHH'ya yönelik operasyonlar yapmasının hep bir amaca yönelik olduğu belirtiliyor.
Solcu ve ulusalcı olarak bilinen isimlerin davaları beraatle sonuçlanırken, Hükümet'e yakın olduğu ileri sürülen kişilerin davaları da hapis kararıyla sonuçlanıyor.
Yargıdaki paralel yapının, bu kararlarla ulusalcı ve sol kesimlere seçimler öncesi "Sosyal demokrat bir partide buluşalım" mesajı verdiği ifade ediliyor.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha düne kadar "Hizmet Hareketi" hakkında en ağır ifadeleri kullanırken bugün "Mazlumun yanındayız" diyerek Cemaat'le dirsek teması kurmasının da "Aynı kurgunun parçası olduğu" söyleniyor.
Dışarıda hazırlanan bazı senaryoların paralel yapıların eliyle uygulamaya sokulduğu iddia edilirken, son 1 haftada yaşananların da "Ulusalcı" ve "Sol" kesimlere mesaj niteliği taşıdığı görülüyor.
Peki yargı son bir haftadır hangi olayda hangi kararları verdi?
SON 1 HAFTADA OLANLAR
- RTÜK Başkanı Davut Dursun ve eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa, 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi. Halbuki, "Hükmün açıklanmasının geri bırakılması" "Erteleme" ve "Para cezası" kararı verilebilirdi.
- Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Gezi Parkı eylemlerine katıldığı ve polisin müdahalesini engellemeye çalıştığı iddiasıyla hakkında açılan davada beraat etti.
- Operasyoncu Savcı Muammer Akkaş, Hrant Dink davasında "Operasyon aşamasına gelindiği için dosyanın kendisinden alındığı" yönünde açıklamada bulundu.
- Anketlerde Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da aldığından daha az oy alacağı ortaya çıkan Mustafa Sarıgül hakkında TMSF aniden "Malvarlığına el koyma" kararı aldı.
- FB Başkanı Aziz Yıldırım davası da kaos oluşturmaya alet edildi. Daha önceki Çek Yasası gibi davalarda dosyaları bekleten Yargıtay, sanık avukatları dilekçe verdiği halde dosyayı bekletmeyerek acilen karar açıkladı.
Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cavit Tatlı:
OPERASYON HABERCİSİ
Son yaşanan savcı operasyonlarından sonra hakimler üzerinden yapılacak bir operasyon Hükümet'in kendisini hem yurtiçinde hem de yurtdışında ifade etmesini güçleştirecektir. Savcılara görevden el çektirip ya da dosyalara başka savcıları da eklemek mümkünken, hakimler noktasında bağımsız ve tarafsızlık ilkesi gereğince hiçbir dosya, o hakimden alınamaz ve başka hakime verilemez. Çağlayan Adliyesi'nde nöbet listesi iddia edildiği gibi düzenlenmişse, bu öncelikle tabii hakim ilkesine aykırıdır. Böyle bir liste düzenlemesi var ise tek amacı büyük bir operasyon hazırlığından başka anlam taşımaz.
4. DALGA MI GELİYOR?
"Yolsuzluk" kılıfına saklı Hükümete yönelik yargı darbesinin, devam edeceği ve "Altın vuruş"un yapılacağı söylentileri ayyuka çıkarken adliyelerde de son günlerde ilginç gelişmeler yaşanıyor.
Hukukçular bu gelişmelerle ilgili adliyede yaşananların normal olduğunu belirterek şu iki soruyu soruyor:
1-) Çağlayan Adliyesi'ndeki Sulh Ceza Hakimleri'nin nöbet çizelgesi neden değişti?
2-) Mesai sonrası nöbetçi ağır ceza hakimleri 5 gün boyunca peş peşe ve ikişerli olarak nasıl denk getirildi?
Aklınıza mahkeme numaralarına göre üyelerin de sıralı olarak nöbet listesine yazıldığı gelmesin. Bu çağlayan tarihinde bir ilk!
Özel Yetkili Hakimlerin böylesine ardışık ve beraber nöbet çizelgesine konulması, Çağlayan Adliyesi tarihinde bir ilk. Bu listeleme taktiğiyle "Altın vuruş" tabir edilen ölümcül bir operasyon dalgasının startının verileceği iddia ediliyor.
Ayrıca 23 ile 30 Ocak arasında mesai saatlerinde nöbetçi olan sulh ceza mahkemelerinden birinin de gayri resmi şekilde değiştirildiği de söylentiler arasında.
Çağlayan adliyesinde ocak ayı
Mesai sonrası nöbet çizelgesi
23 Ocak'ta CMK 250 ile görevli 9. Ağır Ceza Mahkemesinin iki üyesi de aynı gün nöbetçi hakim
24 Ocak'ta CMK 250 ile görevli 10. Ağır Ceza Mahkemesinin iki üyesi de aynı gün nöbetçi hakim
27 Ocak'ta CMK 250 ile görevli 11. Ağır Ceza Mahkemesinin iki üyesi de aynı gün nöbetçi hakim
28 Ocak'ta CMK 250 ile görevli 12. Ağır Ceza Mahkemesinin iki üyesi de aynı gün nöbetçi hakim
29 Ocak'ta CMK 250 ile görevli 14. Ağır Ceza Mahkemesinin iki üyesi de aynı gün nöbetçi hakim
30 Ocak'ta CMK 250 ile görevli 14 ve 16. Ağır Ceza Mahkemesinin iki üyesi de aynı gün nöbetçi hakim