Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2324.49
BIST 100
9142.4
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ÖSO sınır nöbetinde

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri, Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki yerleşim yerlerinde Esed rejimine bağlı birliklere karşı kısıtlı imkanlarla savunma yapıyor.
ÖSO sınır nöbetinde
01 Temmuz 2013 14:33:00
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri, Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki yerleşim yerlerinde Esed rejimine bağlı birliklere karşı kısıtlı imkanlarla savunma yapıyor.
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri, Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki yerleşim yerlerinde Esed rejimine bağlı birliklere karşı kısıtlı imkanlarla savunma yapıyor.
Esed rejimine bağlı ordu birlikleriyle girdikleri şiddetli çatışmalar sonucu aldıkları Türkiye sınırındaki noktalarda 24 saat nöbet tutan muhalifler, kısıtlı imkanlar ve ellerindeki hafif silahlarla mücadelelerini sürdürüyor. Bölgedeki halktan da destek alan sınır kuvvetleri, gerektiğinde güvenlik noktalarına asker gönderiyor.
Suriye'nin İdlib kentine bağlı Azmarin kasabasını Esed rejimine bağlı birliklerin saldırılarından korumak için çalışan Tevfik Tugayı komutanlarından Mücahit Fahit Murcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azmarin bölgesini korumakla yükümlü olduklarını, Beşşar Esed yönetimine karşı mücadele ederek sınır bölgelerinde güvenliği sağlamaya çalıştıklarını anlattı.
Bölgede savaşan 50 asker ve halktan oluşan 25 kişilik grupla Esed rejimine bağlı birliklere karşı koymaya çalıştıklarını ifade eden Murcan, hedeflerinin yönetime bağlı güçlerin elinde bulunan yerleri ele geçirmek ve halkı yönetimin esaretinden kurtarmak olduğunu söyledi.
Esed rejiminin halka karşı acımasız bir tutum içerisinde olduğunu ve büyük küçük demeden herkesi katlettiğini savunan Murcan, şöyle konuştu:
"Burası yaklaşık beş aydır bizim kontrolümüz altında. Yönetime bağlı askerleri buradan tamamen çıkararak buradaki özgürlüğü sağladık. Bununla beraber hedefimiz diğer bölgeleri kontrol altına almaktır. Bölge bölge ilerleyerek bütün yerleri kendi kontrolümüz altına alacağız. Buradaki halkın hepsi mazlum durumda, herkes kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak istiyor. Tek isteğimiz hürriyet ve istikrar sağlanarak özgür demokratik bir yapının hakkim olmasıdır. Dileğimiz Esed'in bir an önce gitmesidir. En kısa zamanda ondan kurtulmak istiyoruz. Yönetim herkesin gördüğü gibi zulmediyor. Masum halkı varil bombalarıyla, roket atarlarla vuruyor. Evleri yerle bir ediyorlar. Benim evim yıkıldı, kardeşimin evini varil bombasıyla vurarak yerle bir ettiler. Bir çok kişi yaşamını kaybederken bir o kadar kişinin de hastanelerde tedavileri sürüyor."
ÖSO'nun kendi içerisinde anlaşmazlık yaşadığı yönündeki dedikodularının asılsız olduğunu kaydeden Murcan, tek amaçlarının Esed rejiminden kurtulmak olduğunu tekrarladı.
Türkiye'nin, sınır bölgelerindeki Suriye halkına yaptığı yardımın görmezden gelinemeyeceğini dile getiren Murcan, şöyle devam etti:
"Allah Türkiye'den razı olsun. Türkiye olmazsa bizim halimiz çok kötü olur. Şu beş aylık süreçte bize çok yardım etti. Türkiye olmasa ne yapacağımızı bilmiyoruz. Allah yaptıkları hayırları kabul etsin, unumuzu, şekerimizi tedarik ediyor. Biz Türkiye'den başka kimseden bir medet beklemiyoruz. Türkiye'de kalan vatandaşlarımız orada mecburiyetten kalıyor. Burada evlerini barklarını yıktılar. Hiç kimsenin evi kalmadı, yoksa kim evini yurdunu terk edip başka yerde kalmaya mecbur olsun. Biliyoruz ki kardeşlerimiz, analarımız, bacılarımız Türkiye'de güvenli bir bölgedeler. Biz Türkiye ile akraba ülkeyiz sınırlarımız bir. Yıllarca beraber kalmışız bizi ayıran tek şey sınır telleridir, yoksa biz bir milletiz."
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan