Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Otobüsler 5 kuruşa metroya yolcu taşıyacak!

Metroya erişim artık daha kolay! M3 hattının entegrasyonu için İstanbul Ulaşım ile koordineli çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü, metroya erişimde toplu taşıma araçlarının kullanımını teşvik etmek üzere 11 yeni besleme otobüs hattını hizmete aldı. Toplamda 32 otobüsün çalışacağı yeni besleme hatları; Başakşehir, Kayaşehir, Küçükçekmece Halkalı Mah., Mehmet Akif Mah, Arnavutköy, Bağcılar Kirazlı ve Evren Mah., Şahintepe
Otobüsler 5 kuruşa metroya yolcu taşıyacak!
02 Aralık 2013 18:02:00
Metroya erişim artık daha kolay! M3 hattının entegrasyonu için İstanbul Ulaşım ile koordineli çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü, metroya erişimde toplu taşıma araçlarının kullanımını teşvik etmek üzere 11 yeni besleme otobüs hattını hizmete aldı. Toplamda 32 otobüsün çalışacağı yeni besleme hatları; Başakşehir, Kayaşehir, Küçükçekmece Halkalı Mah., Mehmet Akif Mah, Arnavutköy, Bağcılar Kirazlı ve Evren Mah., Şahintepe

Yeni hizmete giren besleme hatları kapsamında, metrodan İETT ring hatlarına ve İETT ring hatlarından metroya aktarma ücretinin sadece 5 kuruş olacağı bildirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin M3 Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat Metrosu'nda entegrasyon çalışmaları devam ediyor. İstanbul Ulaşım ile koordineli çalışan İETT Genel Müdürlüğü, halkın gidecekleri noktalara toplu taşıma araçları ile konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşımını sağlamak ve toplu taşıma araçlarının kullanılmasını teşvik etmek üzere 11 yeni besleme otobüs hattını hizmete aldı. Her hatta güzergah uzunluğu ve yolcu yoğunluğuna göre farklı sayılarda olmak üzere, toplamda 32 otobüsün çalışacağı bu yeni hizmet kapsamında; Başakşehir, Kayaşehir, Küçükçekmece Halkalı Mah., Mehmet Akif Mah., Arnavutköy, Bağcılar, Şahintepe, Güvercintepe, Fenertepe, Ispartakule, Bahçeşehir, Boğazköy, Güneşli gibi yoğun yerleşim bölgelerinde oturanların metroya erişimini kolaylaştıracak.

Yeni entegrasyonda tanıtım çalışmalarıu2026.

M3 metro hattının İETT'ye ait MK kodlu 11 ring hattı ile entegrasyonu için yoğun bir tanıtım çalışması yapıldığı bildirildi. Bu kapsamda İETT ring hatlarında çalışan otobüslerin ön kısımlarına, metro aktarma afişleri asıldı.

Yine metro ve İETT ring araçlarının tanıtımı için el ilanları bastırıldı; tanıtım ilanları ve afişler hazırlandı.

Yine ring hatlarının tanıtımı çerçevesinde M3 hattının kapsam alanı içinde bulunan ilçe belediyeleri ile görüşülerek bölgede yaşayan semt sakinlerine 180.000 SMS atılması sağlandı. Bu ilçelerde meydan, okul, AVM gibi insan sirkülasyonunun yoğun olduğu noktalara afişler asıldı.

Aktarma ücreti sadece 5 kuruş!

Yeni hizmete giren besleme hatları kapsamında, metrodan İETTring hatlarına ve İETT ring hatlarından metroya aktarma ücretinin sadece 5 kuruş olacağı bildirildi.

M3 Olimpiyat istasyonu da artık sürekli açık!

Öte yandan mekik işletmesinin yapıldığı batı yönündeki son istasyonu olan Olimpiyat istasyonunun da 22 Kasım 2013 tarihinden itibaren işletme saatleri boyunca sürekli açık olacağı bildirildi. Bu istasyon, hattın yolculu işletmeye açıldığı 15 Haziran 2013 tarihinden bu yana yalnızca maç ve özel etkinlik günlerinde işletmeye açılıyordu.

Besleme hattı nedir?

Besleme hattı (feeder line), bir toplu ulaşım ağı dahilinde uzak veya talebin yoğun olduğu noktaları bağlayan çevresel bir güzergah ya da tali yol anlamına gelmektedir. Ana arterin ana omurga, bunu dik olarak kesen güzergahların besleme hatları görevi yaptığı balık kılçığı modeline göre işleyen bu sistem, İstanbul'da da 2007 yılından itibaren Metrobüs hattının aşama aşama hizmete alınmasıyla ana arter E-5'teki 18 otobüs hattının kaldırılması, 11 hattın kısaltılması ve bu güzergahtaki bütün otobüs ve minibüs hatlarının ana omurgayı oluşturan Metrobüs sistemini besler hale getirilmesi sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından etkin olarak kullanılıyor. Yine benzer bir uygulama da, 2012 yılında M4 Kadıköy-Kartal metro hattının işletmeye açılması ardından Anadolu yakası E-5 yolu üzerinde de kademe kademe uygulanıyor.

M3 Metro Hattı hakkında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'da trafik sorunu çözmek, toplu taşımada hızlı ve konforlu hizmet vermek için Avrupa yakasında hayata geçirdiği en önemli ulaşım sistemlerinden biri olan M3 Başakşehir-Kirazlı-Olimpiyatköy Metro Hattı, M1B Aksaray-Kirazlı Metro uzatması ile birlikte 7 Temmuz 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından törenle açılmıştı.

16 km, 11 istasyon!

Yapımına 2006 yılında başlanan ve Başakşehir-Kirazlı-Olimpiyatköy arasında hizmet veren M3 metro hattı 16 km hat uzunluğunda ve 11 istasyona sahip. 80 adet metro aracının hizmet verdiği hatta, ayrıca Olimpiyatköy tesislerinde trenler için bir depo sahası ve atölye binası da bulunuyor.

Başakşehir'den Aksaray ve Havalimanı'nau2026

M3 ve M1B hatları sayesinde İstanbullular, Esenler Otogar'dan Başakşehir'e metro ile 30 dakikada ulaşabilme imkanına kavuştu.

Kirazlı istasyonu, mevcut M1 Aksaray-Otogar-Havalimanı Hattı'nın devamı olarak yapılan M1B Otogar-Kirazlı uzatmasının aktarma istasyonu olarak kullanılıyor. Böylelikle Başakşehir'den binen yolcular Aksaray ve Havalimanı'na kadar metro ile gidebiliyor.

M3 Kirazlı-Metrokent Metro Hattı istasyonları:

Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı