Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2488.31
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Otomobil planınızı ertelemeyin

Toyota Türkiye Satış Direktörü Ergun, otomobil fiyatlarının döviz kurlarında paralel olarak artabileceği uyarısında bulunarak, araç almayı düşünenlerin planlarını ertelememesini önerdi.
Otomobil planınızı ertelemeyin
05 Kasım 2013 15:42:00
Toyota Türkiye Satış Direktörü Ergun, otomobil fiyatlarının döviz kurlarında paralel olarak artabileceği uyarısında bulunarak, araç almayı düşünenlerin planlarını ertelememesini önerdi.
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş Operasyonlar Direktörü İsmail Ergun, otomobil fiyatlarının, döviz kurlarındaki yükselişe paralel olarak artabileceği uyarısında bulunarak, araç satın almayı düşünenlere bu planlarını ertelememesini önerdi.
Bursa 8. Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarına (Bursa Otoshow 2013) katılan Ergun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomotivde Türkiye pazarının, ocak-eylül döneminde yüzde 10 civarında büyüdüğünü ve Toyota olarak geçen yıla göre daha yüksek bir pazar beklentisi içinde bulunduklarını söyledi.
Türkiye'de satış rekorlarının 40 bin 58 adet olduğu bilgisini veren Ergun, bunu bu yıl bir adetle bile olsa ileriye götürerek yeni bir rekor kırmak istediklerini anlattı.
Ergun, Türkiye'nin toplam otomotiv pazarının ekim ayında, eylüle göre bir parça düşük çıkabileceğine dikkati çekerek, "Son aylarda, kurlardaki artışlar nedeniyle sektörde bir durgunluk oluştu. Dolayısıyla son aylardaki konuşmaların etkisi ve tereddütler var" dedi.
Otomobil fiyatlarındaki yükseliş
Ergun, otomobil fiyatlarının bundan sonraki süreçte daha da artabileceğini vurguladı.
Otomobil satın almayı planlayan tüketicilere tavsiyelerde bulunan Ergun, şunları kaydetti:
"Kurlar, mayıs ayından bu yana yaklaşık yüzde 18 arttı. Bunun çok azını yansıtabildik. Geçtiğimiz 2-3 ay içinde fiyatlar bir parça arttı. Kurlardaki artış devam ederse bunun devam etmesi ihtimali var. Onun için aralık ayında belki kampanyalar artıyor ama araçların fiyatları da artmış olacak. Bu yüzden kesinlikle müşterilerimizin, tüketicilerin, alımlarını ertelememesini tavsiye ediyorum. Fiyatlar, kurlardaki artışa paralel hareket ettiği takdirde aralıkta daha yüksek fiyatlar görülebilir."