Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Paralel Yapı TRT''yi de soymuş!

Paralel Yapı''nın sızdığı kurumlardan biri olan TRT''nin eski Hukuk Müşaviri Avukat Kubilay Erdoğan''ın, kurumda 3.5 milyon lira yolsuzluk yaptığı belirlendi.
Paralel Yapı TRT''yi de soymuş!
02 Haziran 2016 12:41:00
Paralel Yapı''nın sızdığı kurumlardan biri olan TRT''nin eski Hukuk Müşaviri Avukat Kubilay Erdoğan''ın, kurumda 3.5 milyon lira yolsuzluk yaptığı belirlendi.

FETÖ/ Paralel Devlet Yapılanması'yla mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalar TRT üst yönetiminde yapılan atama ve yeni görevlendirmelerdeki yolsuzlukları da gün yüzüne çıkardı. FETÖ/ PDY'nin sızdığı kurumların başında gelen TRT'ye Şenol Göka'nın Genel müdür olarak atanmasının ardından başlayan incelemelerde, birçok yolsuzluk ve usulsüzlük tespit edildi. Göka'nın talimatıyla 1. Hukuk Müşaviri Avukat Maruf Okuyan tarafından 'Hukuk Dosya Takip Sistemi'ndeki yüzlerce dosyanın geriye dönük incelenmesi yapıldı.

DAVA İLE İLGİSİ YOK

Yapılan titiz çalışmalar neticesinde, TRT'nin kasasından mahkeme gideri olarak alınan avansların, TRT Hukuk Müşavirliği'ne ait dava dosyalarıyla ilgili olmadığı tespit edildi.

SAHTE BELGE DÜZENLENMİŞ

TRT'nin dava dosyalarının takibi için alınan paraların avans gösterilmesi için de sahte belgeler düzenlendiği belirlendi. Bunun üzerine incelemeler derinleştirildi. Geçmişe dönük alınan avans ve kapama belgeleri incelendikçe yapılan yolsuzluğun boyutu gün yüzüne çıktı.

KAYITLAR İNCELENCİ

Bu şekilde tam 10 yıllık kayıtlar incelendi. Çalışma sonucunda ortaya çıkan yüksek rakamlar, Hukuk Müşaviri Avukat Kubilay Erdoğan'ın yıllardır TRT'yi nasıl sömürdüğünü gözler önüne serdi. Avukat Erdoğan'nın 10 yıldır yaptığı yolsuzluğun boyutunun yaklaşık 3.5 milyon TL civarında olduğu ortaya çıktı.

İLİŞİĞİ KESİLDİ

Yaptığı yolsuzlukların ortaya çıkmasının ardından Hukuk Müşaviri Kubilay Erdoğan'ın TRT ile ilişiği kesildi ve dosyası Teftiş Kurulu Başkanlığı'na gönderildi. TRT Hukuk Müşavirliği ayrıca Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyuru üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı