Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PARALEL YAPI'NIN OPERASYONU

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adana'da MİT'in tırlarının durdurulmasıyla ilgili konuştu. İşler, "Devlet içerisindeki paralel yapı adı verilen yapıdan hareketle ve belli yerlerden talimat alarak zaman zaman kriz çıkartabilir miyiz, hükümeti zora sokabilir miyiz çabasıdır" dedi.
PARALEL YAPI'NIN OPERASYONU
21 Ocak 2014 01:00:00
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adana'da MİT'in tırlarının durdurulmasıyla ilgili konuştu. İşler, "Devlet içerisindeki paralel yapı adı verilen yapıdan hareketle ve belli yerlerden talimat alarak zaman zaman kriz çıkartabilir miyiz, hükümeti zora sokabilir miyiz çabasıdır" dedi.
Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ankara Bilkent Otel'deki İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın ardından çıkışta gazetecilerin gündemle ilgili soruları cevapladı. Suriye'de yaşanan insanlık dramı ve yaşanan acıların tarifinin mümkün olmadığına işaret eden İşler, "Biz Suriye halkının her zaman yanında olduk, her türlü maddi ve manevi yardımlar içerisinde olduk. Kriz çıktıktan sonraki son 2-3 yıldır zaten bizim çeşitli aralıklarla orada bulunan kardeşlerimize yardım götürme kafilelerimiz, kamyonlarımız, TIR'larımız oldu. Son zamanlarda hükümete karşı bir takım operasyonlar yapılmakta."
Kriz çıkarma arayışı
"Bu devlet içerisindeki paralel yapı adı verilen yapıdan hareketle ve belli yerlerden talimat alarak zaman zaman kriz çıkartabilir miyiz, hükümeti zora sokabilir miyiz çabası ve gayretiyle yapılan bazı aramalar oluyor" diyen İşler şunları söyledi: "Halbuki orada devletin görevlileri TIR'ların başındadır. Biz her zaman Suriye halkına yardım etme gayre içerisinde olacağız. Zaten o bölgeye MİT eşlik etmeden gidemezsiniz. Orada savaş, çatışma bölgesi var. Dolayısıyla siz gerekli güvenlik tedbirini almak durumundasınız. Almadan bu yardımları ulaştırmanız söz konusu olamaz."
Kılıçdaroğlu yalan söyledi
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İmamlar ve müftülere CHP'yi yuhalatıyorlar' sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Kılıçdaroğlu her zaman olduğu gibi yalan söylemiştir, olayı çarpıtmıştır." dedi.
Gerçek değil
İşler, "İmam Hatip Lisesi mezunlarının toplantılarına il müftüleri ve imamlar davet edilmez, böyle bir uygulama da zaten söz konusu değildir. Bu bahsettiğiniz toplantıyı da İstanbul'da iki belediyemiz düzenlemiştir. Orada hassaten imamlar ve müftülere yönelik bir toplantı yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu her zaman olduğu gibi yine yalan söylemiştir, olayı çarpıtmıştır. Böyle bir şey gerçek değildir. Maalesef Türkiyemizdeki çarpık muhalefet anlayışı; doğruları çarpıtan, bir parmak suda fırtına koparma gayreti içerisinde olan ve sürekli ülkede kriz ve çatışma ortamı çıkarmak isteyen muhalefet anlayışına Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu açıklama örnek teşkil etmiştir." diye konuştu.
Çocuk gelin anlayışı
Emrullah İşler, çocuk gelin konusunda şunları söyledi: "Bu İslam'dan kaynaklanan bir anlayış değildir. Daha ziyade geleneğin ürünü olarak genç, çocuk yaşta evlilikler söz konusu. Bizim bunu İslam'dan hareketle yapıyorlar diye sunmamızın yanlış olduğunu düşünüyorum. Kabul edilebilir bir şey değildir."
İslam her türlü grupçuluğun üstünde görülmeli
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Hakkın, hakikatin, adaletin, şefkatin, merhametin olmadığı, insana değer verilmediği, insan onurunun ayaklar altına alındığı, kadınların aşağılandığı, kız çocuklarının hala hor görüldüğü, küçük kız çocuklarının zorla evlendirildiği bir dünya, İslam'ın dünyası sayılır mı" dedi.
Değişimler tespit edilmeli
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen İl Müftüleri İstişare Toplantısı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Toplantıda, "İnsan Yetiştirmek" konulu açılış konuşmasını yapan Görmez, küresel ölçekte insanlığın, İslam dininin, İslam dünyasının, dünyadaki Müslüman azınlık ve toplulukların, ülkenin ve milletin içinden geçtiği gerçek süreçleri anlamadan, her bir alanda yaşanan değişim ve dönüşümleri tespit etmeden din, diyanet hizmetlerini değerlendirmenin, gelecek stratejilerini ortaya koymanın mümkün olmadığını belirtti.
Yaralı bilinç, bölünmüş benlik
Maneviyattan uzak değerler sistemi, yaşam biçimi ve ilişkiler düzeninin insanoğlunu varlığa, tabiata, diğer insanlara hatta kendisine yabancılaştırdığını ifade eden Görmez, "Yaralı bilinç, bölünmüş benlik ve parçalanmış kişilikle insanoğlunun anlamsızlığın girdabına doğru nasıl sürüklendiğini bütün hizmetlerimizde dikkate almak zorundayız" diye konuştu.
Temel mesajdan uzaklaşıyoruz
İnsanoğlunu içine sürüklendiği girdaptan kurtaracak, yaralı bilincini tedavi edecek, kendine ve tabiata yabancılaşmasına son verecek yegane reçetenin İslam'ın evrensel rahmet mesajlarında bulunduğunu vurgulayan Görmez, "Müslümanların da çağın bütün illetleriyle muallel olmanın yanı sıra savaşların işgallerin, sömürgelerin ve despot yönetimlerin gölgesinde bilinçlerinin yaralandığını, benliklerinin parçalandığını ve İslam'ın rahmet mesajını temsil etmekten uzaklaştıklarını itiraf etmek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.
İslam alimlerinden Erdoğan'a
ilanla destek
Ehl-i Sünnet Alimler Birliği: Misyon sahibi liderinin şahsında ülkemiz üzerinden ümmet değerlerinin tasfiyesine memur küresel şer ittifakı operasyonlara dur demeliyiz.
Serinkanlı hareket etmeliyiz
Ehl-i Sünnet Alimler Birliği Genel Sekreteri Hüsnü Kılıç, yaptığı açıklamada, ilanın hissiyatlarının ve düşüncelerini ifade ettiğini belirtti. İlan kararını verirken, olayların üzerinden zaman geçtiğini ve arka planlarının araştırıldığını anlatan Kılıç, bu süreçte serinkanlı bir şekilde hareket edildiğini kaydetti. Kılıç, olayları sürekli müzakere ve muhakeme ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
Ümmet bilinciyle hareket
"Ülkemizde son dönemde yaşananlar, Türkiye'nin İslam dünyasındaki itibarını zedelemeye yönelik. Olayların arkasında bulunan irade milli, İslami ve sağduyulu değil. Kanaatlerimizi kamuoyuyla paylaşmak istedik. Bu ilan, son gelişmelerin arka planını fark etmeyen halis kardeşlerimize sorumluluğun şahsi olduğunu belirtmek, sorumluluklarını hatırlatmak ve ona göre tavır almalarını isteyen bir ilandır. Hissiyatımızı, düşüncelerimizi ifade eden bir beyandır. İlan, inanmış ve ülke menfaatlerini düşünen kişilerin birlik içerisinde millet, ümmet bilinciyle hareket etmesi gerektiğini kamuoyuna duyuruyor. Birdenbire bir tepki değildir."
Cumhurbaşkanlığı
nizamiyesinde arbede
"Akli dengesinin yerinde olmadığını ve ekonomik zorluk yaşadığını" beyan ederek yardım istemek üzere Cumhurbaşkanlığına gelen kadın, bekleme salonunda Gürcistan Devlet Başkanlığı basın bürosunda görevli bir kişiye saldırdı.
Aniden saldırdı
Olay, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili için Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek karşılama töreni öncesinde yaşandı. Gazeteciler ve konuk heyetten görevlilerin, tören için Cumhurbaşkanlığının 5 nolu nizamiyesindeki salonda bekledikleri sırada, salondaki Berat Düzgüner adlı kadın, Gürcistan Devlet Başkanlığı Basın Ofisi Başdanışmanı olduğu öğrenilen Sophiko Jajanashvili'ye aniden saldırdı.
Akli dengesi bozuk
Salonda bulunan gazeteciler ve görevliler, Düzgüner'i zorlukla Jajanishvili'den ayırdı. Köşk'te görevli polis memurları tarafından salondan çıkarılan Düzgüner, ifade vermek üzere karakola götürüldü. Jajanishvili'nin Düzgüner'den şikayetçi olmadığı öğrenildi.
KCK tutukluları AYM'ye başvurdu
Diyarbakır Barosu, aralarında milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve avukatların da bulunduğu 94 sanıktan 88'i hakkında Anayasa Mahkemesine başvurarak tahliye talebinde bulundu.
Tahliye için başvuru
Diyarbakır Barosu, Anayasa Mahkemesinin kararıyla Diyarbakır'da 4'ü BDP'li biri bağımsız 5 tutuklu milletvekilinin tahliyesinin ardından, KCK ana davasında tutuklu yargılanan aralarında milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ile avukatların da bulunduğu 94 sanıktan 88'i hakkında Anayasa Mahkemesine tahliye talebi için başvuruda bulundu.
BDP'li vekiller serbest bırakılmıştı
Anayasa Mahkemesinin ihlal kararıyla CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın yanı sıra 4'ü BDP'li biri bağımsız 5 tutuklu milletvekilinin tahliyesinin ardından Diyarbakır Barosu, KCK ana davasında yargılanan aralarında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle, belediye başkanları, il genel meclis üyelerinin de yer aldığı tutuklu sanıkların yargılandıklarıDiyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesine yapılan tahliye başvurusunun reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesine tahliyeleri için başvuru yapıldı.
Elçi'den açıklama
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, KCK ana davasında yargılanan 94 tutuklu sanıktan 88'inin tutuklulukta geçirdikleri süre göz önüne alınarak tahliyeleri için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunduklarını söyledi.
Güvenç: Yapılanlar çirkindir
AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, seçilmesi halinde belediyede çalışan işçilerin sözleşmesini feshedeceği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Söylentilerin dedikodu olduğunu ifade eden Güvenç, "Yapılanlar çirkindir bunu açık bir şekilde deklare ediyorum. Allah nasip eder başkan olursak namusuyla çalışan, üreten herkesin teminatı olacağız" dedi.
Biz emeğe saygı duyuyoruz
AK Parti adayı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Keşanlı Ali Destanı' oyununu izledi. Oyun sonunda sahneye çıkan Güvenç, tiyatro oyuncularını performansından dolayı kutladı. Güvenç, son günlerde belediyede çalışan işçilerin seçimlerin ardından işten çıkartılacağı dedikodusunun ortaya atıldığını da dile getirerek, "Birçok yerde ifade ediyorum; biz emeğe saygı duyuyoruz. Her türlü emeğe ve alın terine sonsuz saygımız var. Emeğin teminatı biziz. İnşallah başkan olduğumuzda da alın teriyle çalışan üreten herkese, kültürde, sanatta, temizlik işlerinde, çarşıda, pazarda, park yerinde çalışan herkese sahip çıkacağız, saygı duyacağız. Yapılanlar çirkindir bunu açık bir şekilde deklare ediyorum. Allah nasip eder başkan olursak; namusuyla çalışan, üreten herkesin teminatı Ak Partili belediye olacaktır" diye konuştu.
Diyarbakır artık 'hizmet' istiyor
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, halkın artık hizmet istediğini söyledi. Yerel seçimlere çok iyi hazırlandıklarını belirten Yılmaz, halka hizmet anlayışı doğrultusunda siyaset yaptıklarını dile getirdi. Siyasette klasik ayak oyunlarının olmaması gerektiğini belirten Yılmaz, "Demokrasilerde partiler ve adaylar, halka kendi düşüncesini ve projelerini anlatır. Ondan sonra halk kendi tercihini yapar Eğer bahsettiğimiz böyle bir ortam oluşursa parti olarak adaylarımız açık farkla kazanır. Halkla yaptığımız görüşmelerde artık hizmet istediklerini dile getiriyorlar. Yıllardır kin ve nefret üzerinden alan açan, siyasi menfaat elde eden kişiler, aynı mantıkla devam ediyor." diye konuştu.