Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2323.74
BIST 100
9073.86
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Porsche, elektrikli otomobilde ilerlemeye devam ediyor

Alman otomobil üreticisi Porsche, elektrikli otomobillerin şarj olabilmesi için ilk istasyonları kurdu. Bu istasyonlar Mission E elektrikli modelin şarjını 15 dakikada %80 oranında doldurabilecek.
Porsche, elektrikli otomobilde ilerlemeye devam ediyor
17 Temmuz 2017 13:36:00
Alman otomobil üreticisi Porsche, elektrikli otomobillerin şarj olabilmesi için ilk istasyonları kurdu. Bu istasyonlar Mission E elektrikli modelin şarjını 15 dakikada %80 oranında doldurabilecek.

Dünyanın en değerli otomobil üreticilerinden biri olan Porsche, birkaç ay önce elektrikli modeller konusunda Audi ile birlikte çalıştıklarını bildirmiş; bu ortaklık sayesinde en yeni teknolojilerin sunulacağını duyurmuştu. Hatta konuyla alakalı olarak Audi'nin CEO'su Rupert Stadler da "Teknolojik altyapımızın yanı sıra tüm değerlerimiz ve kültürlerimiz ortak. Dolayısıyla bu ortaklıkta en iyi ürün ve çözümleri birlikte sunmayı amaçlıyoruz." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Porsche'tan elektrikli otomobiller için çok önemli karar!

Alman otomobil üreticisi Porsche, önümüzdeki altı yıl içinde üretiminin %50'lik kısmını elektrikli otomobillere kaydıracağını açıkladı.

Audi ve Porsche geleceğin otomobilleri için ortak oldu

Almanya için büyük önem taşıyan iki dev üretici, yeni nesil elektrikli ve sürücüsüz otomobiller için el sıkıştı.

Porsche, Mission E dahil yeni nesil elektrikli otomobillerinin birçoğunu Zuffenhausen fabrikasında üretmeyi amaçlıyor.

Bu aşamadan sonra elektrikli otomobil konusunda vites yükselten Alman üretici, altı yıl içinde üretimin %50'lik kısmında elektrikli modellere geçeceğini duyurdu. Yani böylece 2023 yılına gelindiğinde üretilen her iki Porsche'tan birinin elektrikliolacağını söyleyebilmek mümkün. Şirket, son olarak Berlin'deki tesise iki adet 800 Volt'luk şarj ünitesi de yerleştirdi. Şu anda halihazırda kurulan ilk Porsche şarj üniteleri otomobilleri 150 kW hızla şarj edebilecek. Ancak önümüzdeki dönemlerde şarj ünitelerinin hız hususunda 350 kW'a kadar çıkması bekleniyor.

  • Mission E: Porsche'un aylar önce duyurduğu ve iki yıl içinde seri üretime geçmesi beklenen elektrikli otomobili.

150 kW hızla otomobilleri şarj edebilen istasyonların önümüzdeki dönemlerde 350 kW'ye kadar çıkması bekleniyor.

Ufak bir dipnotla birlikte Porsche Mission E'nin bu sayede 15 dakikada %80 dolum gerçekleşeceği anlamına geliyor. Bu sistem sayesinde artık şarj dolum süresielektrikli otomobiller için bir problem olmaktan çıkacak gibi görünüyor. Üstelik henüz Mission E'nin satışa sunulmasına iki yıl var ve dolayısıyla bu süre zarfında Alman otomobil üreticisinin elektrikli şarj istasyonu sayısını hayli artırması bekleniyor. Üstelik Porsche'un şarj istasyonu konusunda geniş bir ağ kurmak adına farklı şirketleri de devreye sokabileceği tahmin ediliyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan