Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Rusya Suriye'de toplu imha füzeleri deniyor

Eski komutan ve Rus hava kuvvetleri uzmanı Shurugin, Rusya'nın Suriye'de toplu imha füzeleri denemesi yaptığını söyledi.
Rusya Suriye'de toplu imha füzeleri deniyor
13 Mart 2016 13:25:00
Eski komutan ve Rus hava kuvvetleri uzmanı Shurugin, Rusya'nın Suriye'de toplu imha füzeleri denemesi yaptığını söyledi.

Eski komutan ve Rus hava kuvvetleri uzmanı Vitali Shurugin, Rusya'nın, Suriye'de toplu imha füzeleri denemesi yaptığını açıkladı. Rusya'nın modernize edilen ve 15 tona kadar ağırlıkları bulunan füzelerinin Suriye'de kırsal yerleşim birimlerinde kullanıldığını iddia eden Rus komutan, ayrıca bölgede operasyonlar düzenleyen Rus bombardıman uçaklarının hangi bombaları kullandığına ilişkin uluslararası kamuoyuna bir açıklama yapamadığını da ifade etti. RUS UÇAĞININ TÜRK HAVA SAHASINI İHLAL ETMESİ YÜKSEK İHTİMAL Rusya Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Dairesi eski komutanlarından emekli Yüzbaşı Vitali Shurugin'e göre bölgede çok sayıda avcı uçağıyla geniş bir alanda hava operasyonları yapan Rusya'nın, Türkiye'nin hava sahasını işgal etme olasılığı da yüksek. Shurugin şöyle konuştu: "Hava ihlalleri konusunda ağırlıkla Baltık ülkelerinin hava sahanlığı olmak üzere Rusya'nın ciddi ihlalleri söz konusu ancak daha da önemlisi Rusya, Suriye coğrafyasında çok geniş bir alanda çok sayıda uçakla operasyonlar yapıyor. Günde yaklaşık 75 sorti yapan Rus uçaklarının büyük bölümü ise son derece hızlı 'SU' serisi avcı uçakları. Dolayısıyla Rus uçaklarının Türkiye'nin hava sahanlığını ihlal etme olasılığı çok yüksek." TOPLU İMHA SİLAHLARI İLK KEZ DENENİYOR Shurugin, "Rusya modernize edilmiş SU-24 ve SU-27 uçaklarına yeni eklenen 15 tonluk 'kh-90 GELA' füzeleri Rusya'nın şu anda Suriye coğrafyasında ilk kez etkisini denediği toplu imha silahları arasında" diye konuştu.