Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2491.93
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Rusya'nın seferberlik ilanı Dağıstan'da protesto edildi

Dağıstan'da, Rusya'nın seferberlik ilanına karşı halk ayaklandı. Güvenlik güçleri ile protesto edenler arasında arbede yaşandı.
Rusya'nın seferberlik ilanı Dağıstan'da protesto edildi
26 Eylül 2022 15:47:32
Dağıstan'da, Rusya'nın seferberlik ilanına karşı halk ayaklandı. Güvenlik güçleri ile protesto edenler arasında arbede yaşandı.

Rusya'da ve Rusya'nın kontrolündeki bölgelerde seferberlik gerilimi devam ediyor.

Rus lider Vladimir Putin'in seferberlik ilanının ardından birçok bölgede zorla askere alım işlemleri başladı.

Bu işlemlerin özellikle Kafkasya'da tepkiyle karşılaştığı dikkat çekiyordu. Askere alma işlemlerinin devam ettiği bir diğer bölge de, Kafkasya'nın doğusundaki Dağıstan.

Dağıstan'da halk bir süredir Rusya'nın zorla askere alma işlemlerine karşı protestolar düzenliyor.

Askere alım merkezlerinin ve idari binaların önünde toplanan halk, Rus güçlerine ve idarecilerine tepki gösteriyor.

Şimdiye kadar Kafkasya'dan silah altına alınan kişilerden yüzlercesinin Ukrayna'da ölmesi, bölgede tansiyonu daha da artırmış vaziyette. Halk Rus güçlerine "Ukrayna Rusya'ya saldırmadı, Rusya Ukrayna'ya saldırdı" şeklinde itirazlarda bulunuyor.

Çocuklarının silah altına alınmasına karşı çıkan Dağıstanlılar, savaşa ve Rusya'nın politikalarına karşı protestolar düzenliyor ve polisle karşı karşıya geliyor. Şimdiye kadar binden fazla Dağıstanlının gözaltına alındığı kaydediliyor.

Dağıstan'da kaydedilen bir diğer görüntüde de kadınların "bir şehit Putin için ölmez" ifadesiyle seferberliğe tepki gösterdiği görülüyor. Bölgede gerilimin artmaya devam ettiği dikkat çekiyor.

Rusya kontrolündeki en yoksul bölgelerden biri olarak dikkat çeken Dağıstan geçmişten bugüne çeşitli kriz ve problemlerin merkezinde yer aldı.

İlerleyen dönemde Kafkasya'daki gerilimin merkezinin de Dağıstan olabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa news