Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2324.39
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Şehir içinde dur kalk yapmaktan bunaldıysan Audi A8 Al'manın tam zamanı

Kaliteden, konfordan ve güvenlikten ödün vermeyen Alman otomotiv devi Audi, A8 modeli için geliştirdiği 'Audi Al' teknolojisiyle otomotiv tutkunlarını heyecanlandırdı. Audi AI sıkışık trafik pilotu ile şehir içi yoğun trafikte aracın seyir kontrolünü ele ele alan sistem, sürücüsüne yorulmadan seyahat imkanı sağlıyor. 60 km hızın altında kendi kendine giden A8, şeridinde durma, ilerleme, hızlanma, direksiyon kontrolü, frenleme sistemi ve en önem
Şehir içinde dur kalk yapmaktan bunaldıysan  Audi A8 Al'manın tam zamanı
11 Eylül 2017 12:58:00
Kaliteden, konfordan ve güvenlikten ödün vermeyen Alman otomotiv devi Audi, A8 modeli için geliştirdiği 'Audi Al' teknolojisiyle otomotiv tutkunlarını heyecanlandırdı. Audi AI sıkışık trafik pilotu ile şehir içi yoğun trafikte aracın seyir kontrolünü ele ele alan sistem, sürücüsüne yorulmadan seyahat imkanı sağlıyor. 60 km hızın altında kendi kendine giden A8, şeridinde durma, ilerleme, hızlanma, direksiyon kontrolü, frenleme sistemi ve en önem

Fırat İPEK

Audi tarafından geliştirilen sıkışık trafik pilotu, yoğun trafikte 60 kilometre kadar otomatik sürüş gerçekleştiriyor. Audi AI sıkışık trafik pilotu, dünyada Otomotiv Mühendisleri Topluluğu (SAE) standartlarına göre 3. seviyede otonom sürüşe olanak tanıyan ilk sistem.

Audi AI sıkışık trafik pilotu, yeni Audi A8'in yoğun trafikte 60 kilometreden düşük hızlarda ilerlemesi durumunda, ana yollarda ve iki yönlü trafiğin fiziksel bariyerlerle ayrıldığı çok şeritli otoyollarda sürüş kontrolünü ele alıyor. Sistem, kendi şeridinde durma pozisyonundayken ilerleme, hızlanma, direksiyon kontrolü ve frenleme gibi fonksiyonları yerine getiriyor. Ayrıca aniden öne geçen araçları algılıyor.

Yine de tetikte olmak gerekiyor

Sürücü, orta konsol üzerindeki AI düğmesine basarak sıkışık trafik pilotunu devreye aldığında, ayağını gazdan, ellerini de direksiyondan çekebiliyor. Yine de sürücünün, tetikte kalması ve sistemin komutuyla otomobilin kontrolünü devralmaya hazır olması gerekiyor. 2. Seviyede otonom sürüşün aksine, otomobili sürekli takip etmek zorunda olmayan sürücüler, araçtaki bilgi ve eğlence sisteminin desteklediği başka bir etkinliğe odaklanabiliyorlar. Audi sanal kokpit, yeni A8'in hareketlerini ve çevresindekileri biçimlendirilmiş bir şekilde görüntülüyor.

Sürücü tüm uyarıları dikkate almazsa, araç duruyor

Sıkışık trafik pilotu devredeyken, bir kamera sürücünün gerekirse direksiyon kontrolünü devralmaya hazır olup olmadığı kontrol ediyor. Kamera, başın ve gözlerin konumunu ve hareketini analiz ederek anonim veriler oluşturuyor. Örneğin, sürücünün gözleri uzun bir süre kapalı kalırsa, sistem sürücüye otomobilin kontrolünü devralma komutu veriyor. Devralma komutu, görsel ve işitsel uyarılarla başlayarak, acil durum frenine kadar üç aşamadan oluşuyor. Hız 60 kilometreyi aşarsa veya trafik açılmaya başlarsa, sıkışık trafik pilotu, sürücüye sürüşü devralması gerektiğini bildiriyor. Sürücünün bu komutu ve ardından gelen uyarıları dikkate almaması halinde otomobil, bulunduğu şeritte tamamen durana kadar fren yapıyor. Audi, yeni A8'de sıkışık trafik pilotunun seri üretimini, ilgili ülkelerdeki yasal koşullara göre kademeli olarak gerçekleştirmeyi planlıyor.

Mercedes modellerin ışığı fuarı aydınlatacak

Mercedes-Benz, 14-24 Eylül tarihlerinde ziyarete açık olacak 67'ncisi düzenlenen 2017 Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nda (IAA), mobilitenin geleceğine yön veren çözümlerle yer alıyor. Bu yıl 50.yıldönümünü kutlayan otomobil ve performans markası Mercedes-AMG, seri üretime en yakın haliyle sergilenen Project ONE konsept modeli ile fuarda yarım asırlık hikayesine yakışan bir gövde gösterisi yapıyor. Mercedes-AMG Project ONE hiper otomobil konsepti, seri üretimde kullanılacak teknolojinin müjdesini veriyor. Mercedes-AMG Project ONE konseptinde olduğu gibi seri üretim versiyonunda da ilk kez gerçek Formula 1 hibrit teknolojisi kullanılacak. Project ONE, AMG'nin "sürüş performansının geleceği" yaklaşımının canlı bir örneği olarak ifade ediliyor.

Mercedes-Benz standında tanıtılacak bir diğer yenilik ise teknolojik detayları ile Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet modeli oluyor. El yapımı olan iki kişilik cabriolet, lüksü yeniden tanımlıyor. Elektrikli otomobil olarak üretilen Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, 500 km menzile ulaşıyor; hızlı şarj teknolojisi ile yalnızca 5 dakika sarj edilerek ekstra 100 km menzil elde edebiliyor.

Citrou00ebn yeni C3 Aircross

ile fuarda oldukça iddialı

Citrou00ebn, 67'nci Frankfurt Otomobil Fuarı'nda, 2009 yılından bu yana kullandığı 'CRu00c9ATIVE TECHNOLOGIE' uluslararası marka imzasının yerine, "kullanıcı odaklı marka" olma anlayışından yola çıkarak, 'INSPIRED BY YOU' imzasını lanse ediyor. Markanın fuardaki yeni ürün anlamındaki en önemli yeniliği ise Citrou00ebn C3 Aircross, SUV kullanıcılarından ilham alarak yepyeni bir model olan C3 Aircross'u geliştirdi. Bir SUV'den beklenen; farklı ve canlı tasarım, hem nitelik hem de nicelik anlamında eksiksiz güvenlik, karakterli, konforlu ve kullanışlı araç özelliklerinin tamamı Citrou00ebn C3 Aircross'un iddiaları arasında yer alıyor.

Renault sahibi olmak çok kolay

Renault, Eylül ayında Clio HB, Clio Sport Tourer, Megane HB ve Kangoo modellerinde müşterilerine birbirinden cazip fırsatlar sunuyor. "Yarısını Şimdi, Kalanı 2018'de Öde" kampanyası kapsamında, kalan tutarı yüzde 1,19 sabit faiz oranı ile maksimum 48 aya kadar kredilendiriliyor. Üstelik kredi taksit ödemeleri Ocak 2018'de başlıyor.

Test sürüşüne gel Toyota CHR'ye indirimli sahip ol

Eylül kampanyasında Toyota plazalarda C-HR test sürüşü gerçekleştirip bu mükemmel otomobili satın almak isteyenler çok özel indirim fırsatından yararlanacaklar.

İ30'um olsun diyorsan Hyundai Assan'a bi uğra

Hyundai Assan, satış kampanyalarına Eylül ayında da devam ediyor. Hyundai, Eylül süresince geçerli olacak yeni kampanya koşullarına göre, Yeni i30 modelinde 6.000 TL olan otomatik şanzıman farkını almıyor.

Avek Auto Credit uygulamasına başladı

Volkswagen Ticari Araç hafif ticari araç pazarında bir ilke imza atarak, düşük aylık kredi ödeme tutarı ve kısa aralıklarla aracın yenilenmesi gibi avantajlar sunan yeni Auto Credit uygulamasını devreye aldı.

Alfa Romeo

50 yaşını kutluyor

Dünyanın en köklü otomobil üreticilerinden Alfa Romeo'nun güncel model gamına ilham kaynağı olan ikonik 33 Stradale modeli, bu yıl 50'nci yaşını kutluyor. İlk olarak 33 farklı yarış otomobili, Arese'de yer alan Museo Storico Alfa Romeo müzesinde sergilenecek.

Shell'de üst düzey atama

Shell & Turcas'ın Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcılığı, Satış ve Operasyon Müdürlüğü görevini yürüten Burçin Toktamış, Shell Ticari Filo İş Kolu tüm sektörler ve satış kanallarından sorumlu Global Pazarlama Direktörü pozisyonuna atandı.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan