Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Şehit polis için Adana'da tören

Taksim Gezi Parkı Olayları ile ilgili düzenlenen gösteriler sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Mustafa Sarı için tören düzenlendi
Şehit polis için Adana'da tören
06 Haziran 2013 18:39:00
Taksim Gezi Parkı Olayları ile ilgili düzenlenen gösteriler sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Mustafa Sarı için tören düzenlendi

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş törende yaptığı konuşmada, Komiser Musafa Sarı'nın, vatandaşın huzur ve güvenliği, Türk bayrağının özgürce dalgalanabilmesi, birlik ve beraberliğe kastedenlerin, demokrasiye yan bakanların amacına ulaşamaması için üstlendiği kamu düzenini korumak amacıyla görev yaparken şehit olduğunu ifade etti.

Türk polis teşkilatının milletin hizmetinde olduğunu dile getiren Coş, "Polisimiz, birtakım kendini bilmezlerin ifade ettiği gibi paralı köleler değildir. Türk polis teşkilatı, aziz milletine ibadet aşkıyla hizmet eden, bu uğurda maruz kaldığı her türlü saldırıya göğsünü siper eden bir fedakarlar ordusudur. Bunun için, şanlı bayrağımız, devletimiz, cumhuriyetimizin, demokrasimizin temel ilkelerinin korunması için, rejimimizin korunması için üstlendiği her görevi en iyi şekilde yerine getirmektedir" dedi.

Vali Coş sözlerine şöyle devam etti:

"Dün yaşadığımız gibi sadece şehit Komiser Mustafa Sarı'yı kaybetmemiz değil, aynı zamanda Kasım Gülek Köprüsü üzerinde Ferdi Şenol isimli 12 yaşındaki bir çocuğumuzu da köprüden aşağıya atma vahşetini işleyenlerin, savaşta bile dokunulmaması gereken ambulansı bile kuşatıp zarar verenlerin, demokratik haklarını kullandıklarını ifade etmek mümkün değil. Şiddetin başladığı yerde hak ve hukuk biter. Bunun için bu vesileyle şehidimizi kaybetmenin acısı içinde ifade ediyoruz ki, herkes bugün çok daha iyi düşünsün. Olayları tahrik etmek, teşvik etmek, vatandaşın bir kesimini diğer kesimine karşı kışkırtmak, devletin güvenlik kuvvetlerini hedef haline getirmek, Türk bayrağının, Atatürk ilkelerinin en önemli savunucularından olan Türk polis teşkilatını hedef haline getirmek, hiç kimsenin menfaatine değildir.''

Hüseyin Avni Coş, taş ve sopayla, çatılardan kiremit atarak, polise, ambulansa, polisin korumakla yükümlü olduğu bina ve tesislere, kamuya ait tesislere saldırmak ve zarar vermenin demokratik hak olmadığını belirterek, bunu "vandallık ve vahşet" olarak nitelendirdi.

Emniyet Müdürü Gürkan

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da Şehit Komiser Sarı'nın kendisini topluma ve mesleğine adamış, mesai arkadaşlarıyla daima uyum içinde çalışmış bir polis olduğunu ifade etti.

Gürkan, "Polis teşkilatı olarak her zaman gücünü yasalardan alırken, gerektiği zaman sevgi, sabır ve hoşgörünün timsali olarak görevimizi yerine getirirken, bu aziz milletin haklı takdirini aldık ve almaya da devam ediyoruz. Acımızı yüreğimize gömerek vatan için, bayrak için, bu aziz milletin güvenliği için aynı sabır ve kararlılıkla devletin vakar ve ciddiyetine yakışır bir tarzda görevimize devam edeceğiz. Çünkü biz demokrasinin savunucusu, insan haklarının koruyucusu, milletininin sevdalısı, kanunun, rejimin timsali polisleriz" dedi.

Cenaze törenine katılan şehidin 4 aylık hamile eşi Eda Sarı'nın güçlükle ayakta durduğu gözlendi.