Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2491.36
BIST 100
9644.3
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Soğuk planlar devrede

Eski Diyarbakır Milletvekili ve Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Hatipoğlu, Gezi Parkı olaylarında asıl amacın Ortadoğu'yu ve Türkiye'yi kapsayacak bir mezhep çatışması çıkarmak olduğunun altını çizdi. Hatipoğlu, "Yaşanan olaylar, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını engelleme gayesi taşıyor" şeklinde konuştu.
Soğuk planlar devrede
07 Haziran 2013 00:00:00
Eski Diyarbakır Milletvekili ve Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Hatipoğlu, Gezi Parkı olaylarında asıl amacın Ortadoğu'yu ve Türkiye'yi kapsayacak bir mezhep çatışması çıkarmak olduğunun altını çizdi. Hatipoğlu, "Yaşanan olaylar, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını engelleme gayesi taşıyor" şeklinde konuştu.
KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Eski Diyarbakır Milletvekili ve Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Terör sorunun çözülmesi için hükümetin attığı adımları yerinde bulan Hatipoğlu, herkesin siyasi ideolojiyi bir kenara bırakarak destek vermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Gezi Parkı olaylarına farklı bir noktaya dikkat çeken Hatipoğlu, son 10 gündür devam eden olayların, mezhep çatışması çıkarmak için atılan ilk kıvılcımlar olduğunu ifade etti.

"Hükümet sorunu doğru algıladı"

Kürt sorunun hükümet tarafından doğru algılandığını belirten Eski Diyarbakır Milletvekili Hatipoğlu, "Olayların ötesinde kavramlar üzerinde bile yanlış ifadelendirmeler vardı. Uluslararası konjonktür ve Türkiye'nin geçirmiş olduğu değişim nedeniyle bu sorunun kalıcı bir çözüme kavuşması gerekiyordu. Hükümetin tam da bu ortamda doğru zamanda doğru adım attığını görüyoruz. Belki uygulanan yöntem eleştirilebilir, ancak hedeflediği sonuç itibariyle çok önemlidir" dedi.

"Türkiye yakın tarihiyle yüzleşiyor"

Hatipoğlu, sorunun çözümüne katkı sağlayacak herkesin, siyasi ideolojik tutumlarını bir tarafa bırakarak, Türkiye'nin selameti açısından fikir yürütmesi gerektiği ifade etti. Hatipoğlu, "Bu süreç sadece Kürt sorunun çözümü diye adlandırılmamalı. Türkiye aynı zamanda çözüm süreci ile kendi yakın tarihi ile yüzleşmektedir. Geçmişte alınan yanlış kararlar bizi bu noktaya getirdi. Kutsal devletin mukaddes anayasası ve resmi ideolojisi fikriyle yola çıktığınızda sorunu çözebilme şansınız olmaz" diye konuştu.

20 yıl önce söyledim şimdi yapılıyor

Hatipoğlu, tarafların ırkçı, milliyetçi paradigmadan zihinlerini kurtararak olaya bakması gerektiğine inandığını anlatarak, "Burada bir noktaya dikkat çekmek gerekiyor. İllegal bir örgütün meşrulaştırılması gibi yanlış bir başlıkla takdim edilirse toplumun sinir uçları uyarılır, doğal bir tepki oluşmuş olur. 20 yıl önce söylediğim bir konu hakkında adıma idam fezlekesi hazırlanmıştı. Bugün geldiğimiz noktada benim 20 yıl önce söylediklerimin hayata geçiyor olması gayet dikkat çekici bir noktadır"

"PKK eksen değiştirdi"

Bugüne kadar Rusya Suriye ekseninde politika üreten PKK'nın eksen değiştirdiğinin altını çizen Hatipoğlu, bazı güç odaklarında etkisi ile ABD u2013 İsrail çizgisinde bir politika üretmeye başladığını, değişen PKK'nın değil, siyasi hedefleri ve tarafı olduğunu vurguladı. Hatipoğlu, "PKK, taraf değiştikten sonra, Türkiye'den vazgeçerek, müttefiklerinin de talebiyle Suriye'ye yönelmiştir" şeklinde konuştu.

Emperyalizm oyunu devrede

Gezi parkı olayları ile Türkiye'nin uluslararası bir komplo ile karşı karşıya kaldığını ileri süren Hatipoğlu, "Emperyalizm, Ortadoğu'da kalıcı bir kaos üretmek istiyor. Bu kaos ise etnik çatışmalar ile değil bütün İslam dünyasını içine alabilecek bir kaos hedefleniyor. Bu kaos ortamı sadece ve sadece mezhep çatışması ile oluşur" diye konuştu.

Mezhep çatışması amacındalar

Türkiye'deki son 10 gündür devam eden olayların bir mezhep çatışması çıkarmak için kıvılcımları olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu, "Geldiğimiz noktada olay Taksim ile sınırlı kalmadı. Özellikle mezhep hassasiyeti taşıyan illere yöneltilmeye başladı. Olayların, Hatay, Sivas, Tunceli, Çorum, Kahramanmaraş ve Erzincan gibi illerde yoğunlaştırılmaya çalışıldığı ortada" dedi.

DHKP-C devrede

Eyleme katılanlar arasında masum talepler taşıyan vatandaşlar olduğu vurgusunu da yapan Hatipoğlu, bundan sonraki süreçte Kürt sorunu yapılmayanların, Alevi u2013 Sünni çatışması ile yapılması amaçlandığını, PKK ile gerçekleştiremediklerinin ise DHKP-C ile yapılacağı uyarısında bulundu.

"Erdoğan'ı istemiyorlar"

Uluslararası bir projenin hayata geçirilmeye çalışıldığını vurgulayan Hatipoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yaşanan olaylar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını engelleme gayesi taşıyor. AK Partinin bölünerek, parti içerisinden başka bir parti daha çıkarma gayreti de var. Bunun yanında CHP ve MHP'nin yeniden yapılandırılması proje içerisindedir. Olup bitenleri at gözü ile değil, derin bir hassasiyetle ele almalıyız."